Pratite nas

Vijesti

Svi muškarci i tajni popis imovine barunice Merzel!

Objavljeno

na

Županica Marina Lovrić Merzel popisom svoje imovine, ali i imovine članova svoje obitelji intrigira javnost. No, kako saznajemo, putanja kojom je imovinu stjecala prilično je zanimljiva.

merzelBivša sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel preko noći je postala simbol rastrošnosti među hrvatskom političkom elitom. Nakon što su institucije u njezinom slučaju konačno počele raditi svoj posao, u javnosti se počelo postavljati pitanje – od kuda njoj i članovima njezine obitelji silna imovina koju posjeduju? Pod povećalom se, među ostalima, našla imovina županičine majke Marije Sekulić, inače umirovljenice. S obzirom na životni standard većine hrvatskih umirovljenika, majka Sekulić prilično dobro živi, reklo bi se po popisu imovine. Posjeduje kuću u Odri od 130 kvadrata s dvorištem, ali i tisućama kvadrata livada i oranica.

Stan u Sisku od 75 četvornih metara na Trgu hrvatskih branitelja ova umirovljenica 2011. godine kupila je za gotovinu. Posebno zanimljiva nekretnina u vlasništvu majke Sekulić jest kuća u Sisku vrijedna 200 tisuća eura. Vlasnica spomenute kuće tek je formalno županičina majka, inače porijeklom iz Dalmatinske zagore. Stvarna vlasnica nekretnine jest kći Marina Lovrić Merzel, koja je nekretninu kupila s jednim od bivših partnera s kojim je bila u ljubavnoj vezi, a kojega u tom kraju nazivaju petrinjski crvendać – riječ je o Borisu Zlonogom. Kuća u Ulici Drage Radovića 5-a u prošlim je imovinskim karticama virtualno prebacivana s majke na kćer kako bi se zamazale oči oporbenoj javnosti, tvrde naši dobro upućeni izvori. I kuća u Strmenu pored Sunje kupljena je u ljubavi sa Zlonogom. Beograđanin Ilija Marić, jedan od srpskih povratnika i stečajni upravitelj posrnule sisačke Željezare, veže se uz nekretnine Merzelove. On je navodno temeljito uredio i opremio kuću u Radovićevoj ulici, ali je nesretnik nedugo nakon toga preminuo. Kada se navedenom doda činjenica da je u drugom mandatu županice Merzel preko šest milijuna kuna mimo zakona utrošeno na 14 savjetnika, točnije koalicijskih podupiratelja njezine vlasti, mnogo je toga što Merzelova svojim sugrađanima mora pojasniti. Bogata županica siromašne sisačke županije morat će objasniti i kako je uza svu raskoš uspjela uštedjeti 30 tisuća eura, ali i kako je smogla 170 tisuća eura za stan u Zagrebu, u neposrednoj blizini hotela Sheraton. Također, neka objasni zašto je majka Sekulić, braneći kćer na TV-ekranu, tvrdila da njezina obitelj u Odri kod Siska ima stotine grla stoke, konja i svinja.

Ljubav svojega života, barem se tako za sada čini, županica pronalazi u Mladenu Merzelu. Liberal, ali i hrvatski branitelj Merzel se sa sadašnjom suprugom spaja 2008. godine, kada je režirao paradu županijskih branitelja, koju je financirala županija i na čijem je Gradskom stadionu glavni govornik bio bivši predsjednik, Stipe Mesić. Drugi suprug rastrošne SDP-ove barunice, dizajner Mladen Merzel u pet godina zajedničkog života značajno je popravio svoje imovinsko stanje. Trosobni stan s garažom i vikendicom u petrinjskom Novom Selišću, ne treba pribrajati u ono što je posljednjih godina kupljeno. Iako u Poreznoj upravi suvlasnik lokalnog radija nema stalan prihod, s honorarima je za 45 tisuća eura kupio četverosobnu kuću i tri dvorišne zgrade u Starčevićevoj ulici 5. Na toj adresi prošle je godine bilo sjedište SDP-ova izbornoga stožera, na što su potrošeni milijuni kuna.

Dok bivša županica još nekoliko dana mora odležati u pritvoru, njezin nećak Dalibor Rožanković dobro se snalazi. Nedavno je tako nabavio autobus s kojim planira ozbiljan poduzetnički pothvat. Vozač sisačke hitne pomoći ujedno je i suvlasnik tvrtke Unatransa, a nakon prozivki HDZ-ovih lidera za 15-milijunsku vrijednost obiteljske imovine, pravda se kako se novca za kušnju četverosobnog stana u zadarskom Diklu domogao vlastitim radom i obrtničkom uslužnom zaradom svoje supruge. Drugi put pravdao se tvrdeći da su kupoprodaju svojim novcem potaknuli majka Mira, baka Marija Sekulić te teta Marina Lovrić Merzel. Premda je znao čiji je novac investiran, mladi se Dalibor po svemu sudeći nije nadao da će dvije godine kasnije pred zakonom zajedno s tetom i vlasnikom Soliduma suodgovarati za počinjenje kazenenih djela primanja i davanja mita te pranje novca. Institucijama koje se bave županičinom imovinom nije promaknuo podatak da je sestra Merzelova djelatnica bolnice dok joj je majka umirovljenica, također skromnih primanja. Darežljiva baka gotovinom je kupila stan i unuku Saši Lovriću pa tako županičin sin iz prvoga braka stanuje pokraj gimnazijske zgrade, u strogom središtu Siska. Otkuda sva ta silna imovina i novac članovima obitelji Merzel, uskoro bi moglo postati jasno. No, ono što je jasno svima koji bace pogled na imovinu ove obitelji jest da se isplati u pravo vrijeme biti u pravoj partiji.
izvor:dnevno.hr, Iva Međugorac

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Sebastian Kurz pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji

Objavljeno

na

Objavio

U Austriji su održani prijevremeni parlamentarni izbori. Izlazne ankete govore da je najveći postotak glasova pripao konzervativnoj, Narodnoj stranci kojoj je na čelu Sebastian Kurz.

Sebastian Kurz lider i kancelarski kandidat Austrijske narodne stranke pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji i to sa 31,5 posto glasova birača.

 

Predsjednik SPÖ-a i kancelar Christian Kern će prema sadašnjim rezultatima kancelarsku poziciju morati prepustiti predsjedniku ÖVP-a i aktualnom ministru vanjskih poslova Sebastianu Kurzu.

Prema sadašnjim rezultatima najvjerojatnija je koalicija između narodnjaka i slobodnjaka s obzirom na to da je Sebastian Kurz u svibnju raspustio koaliciju između socijaldemokrata i narodnjaka, a i neprijateljski odnosi obje stranke tijekom predizborne kampanja ne daje povoda za špekulacije o obnavljanju dosadašnje velike koalicije.

Gubitnik izbora je stranka Zeleni koja je s 4,7% prešla izborni prag ali je u usporedbi sa zadnjim izborima izgubila 7,7% glasova. Ulazak u parlament osigurala je i liberalno orijentirana stranka Neos s 5,3% te lista bivšeg političara Zelenih Petera Pilza s 4,3%.

Već sada se zna da je Sebastian Kurz najmlađi politički lider na svijetu. – Oduševljen sam rezultatima ovih izbora, a Austrijancima obećavam da ću u našu zemlju uvesti novu političku kulturu koja se zasniva na zajedništvu, kazao je sinoć Kurz.

On je stranku preuzeo u svibnju ove godine i povukao čitav niz poteza koji su stranku, čiji je rejting bio daleko ispod socijaldemokrata i slobodnjaka, uspjeli izdići na sam vrh. Njegov predizborni moto bio je “Austrijanci na prvome mjestu”, a u stranku je uspio privući mlade kandidate koji se nikada prije nisu bavili politikom.  Kurzu je uspjelo ono što mnogim političarima u sličnim situacijama teško uspijeva – uspio se odvojiti od dosadašnje koalicijske vlade sa socijaldemokratima i prikazati kao potpuno nova ličnost na političkoj sceni, sve to usprkos činjenici da je u toj istoj vladi bio ministar vanjskih poslova.  Antimigrantska kampanja  To u velikoj mjeri može zahvaliti tome što je procijenio da austrijska javnost cijeni činjenicu da je upravo on jedan od najzaslužnijih političara za zatvaranje tzv. balkanske migrantske rute. Tijekom kampanje obećavao je dosta žestoku antimigrantsku politiku i smanjenje prava i povlastica koje koriste migranti koji se već nalaze u Austriji. Uz to je obećao i smanjivanje poreza, a upravo tim obećanjima ušao je u prostor izrazito desne Slobodarske stranke i zasigurno joj oduzeo dio biračkih glasova.

facebook komentari

Nastavi čitati