Svi znaju za Jasenovac, a nitko za srpske logore iz Domovinskog rata!

  2

  Žalosno, ali je tako

  Svi znaju za Jasenovac, a nitko za srpske logore iz Domovinskog rata!

  Svi znaju za Jasenovac i neke druge logore iz II. svjetskog rata, ali “nitko” ne zna za srpske koncentracijske logore iz hrvatskog Domovinskog rata, kroz koje je prošlo oko 30.000 zarobljenih hrvatskih branitelja i civila, od kojih je, kako reče Danijel Rehak, hrvatska država priznala njih tek nešto više od osam  tisuća!

  sm4U četvrtak, 14. kolovoza, obilježena je 22. godišnjica od velike razmjene logoraša kod Nemetina, u kojoj je na slobodu iz zarobljeništva pušteno 714 hrvatskih branitelja i civila. I opet ista priča – ti srpski logori kao da nisu ni postojali, jer i prigodom ove obljetnice ponovno su izostali najviši predstavnici državnog političkog vrha, koji se naprosto guraju tko će prije i više govoriti na mjestima gdje su bili ustaški i ini logori iz II. svjetskog rata.

  Zar su ovi koje su organizirali Srbi, Crnogorci i domaće izdajice, i u njima maltretirali, ubijali i mučili nevine Hrvate, prije svega žene, djecu i starce manje vrijedni, da ih se niti nakon toliko godina ni ne istražuje? Naime, danas postoji na tisuće svjedoka koji itekako mogu potvrditi zlodjela koja su činjena u tim srpsko-fašističkim logorima, ali nema interesa ni da se javno sasluša te jadne ljude, a još manje da se podigne Memorijalni centar poput Jasenovca. Eto, neki Pupovac, neka Documenta, neki Frljić, neki Pilsel, neki Čičak, neki Pusić i tko zna kako se sve ne zovu svi ti ljudi i sve te “humanitarne” organizacije koje su bore “za svaku žrtvu” očito nemaju pojima što se događalo u vrijeme srpske agresije, odnosno kako su i na koje sve načine mučeni nevini Hrvati.

  Da smo kojim slučajem izgubili hrvatski Domovinski rat u srpsko-fašističkim logorima ne bi bilo 30.000 ljudi, već valjda i milijun! Mnogi se prave da toga nisu svjesni, pa marginaliziraju i neprestano podmeću “igre bez granice”, u čemu je pravi velemajstor najveći Srbin među Srbima Milorad Pupovac. Pogledajte malo fotografije iz srpskih logora. Tamo ćete vidjeti kako su Srbi držali Hrvate kao stoku. A o tome možete čitati i u knjizi “Glava dolje, ruke na leđa” dr. Juraja Njavre, ali i u niz drugih knjiga koje su napisali sami sudionici ovih sramnih događanja. Najgore od svega je i to što djeca u školi ne uče o srpskim koncentracijskim logorima, ali moraju znati za svaki iz II. svjetskog rata.

  Prigodom obilježavanja Dana logoraša u Nemetinu, posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković-Mladi Jastreb uz ostalo je rekao da “nakon 22 godine ponovno jedni drugima pričamo što nam se dogodilo” te da je “nedopustivo da oni koji su nam činili zlo, danas slobodno šeću pored nas i upiru prstom u nas kao da smo mi ti koji su činili zločine”.

  Srbi su imali strašne logore za Hrvate i u Bosni i Hercegovini, Crnogorci u Morinju. Što o tome znaju djeca u školi? Znaju o Jasenovcu, a ne znaju da je nedaleko toga mjesta bio također strašan logor za Hrvate i u vrijeme Domovinskog rata, u Staroj Gradiški.

  Činjenica je da se istina o hrvatskom Domovinskom ratu kontinuirano marginalizira i prešućuje. A hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji neprestano traže i zahtijevaju – istinu.

  Nakon što je prošla još jedna obljetnica razmjene logoraša, sada očekujemo da će jedna Vesna Teršelič ili ekstremni provokator ala Frljić ponovno dobiti neko odličje, za zasluge u prešućivanju, blaćenju i marginaliziranju hrvatskog Domovinskog rata.

  Predsjedniče Republike, vi ste na potezu.

  Mladen Pavković

  facebook komentari

  • peppermintt

   Da, hrvatska vlada se ponaša nevjerojatno nonšalantno spram zločina koje su napravljeni nad hrvatskim narodom.
   Njihova obeza i dužnost je zajedno s preživjelim logorašima i njihovim obiteljima posjetiti te logore. I pozvati predstavnike razvikanog tzv. civilnog društva da odu zajedno. Tribalo je uputiti javni poziv. Pa bi vidili tko bi i zbog čega se oglušio i pravio mutav. Ne smije se gaziti preko rana našeg naroda. Ne smije. Jer ako gaziš svoj vlastiti narod koji je žrtva čemu onda uopće postojanje države, političara kao takvih ??
   Prijedlog, za sljedeću godinu molim vas organizirajte posjet u logore u Srbiji i Crnoj Gori, na vrime krenite s pripremama, najavama, na vrime zatražite potrebne dozvole i obratite se sudu za ljudska prava.
   Treba napokon krenuti s aktivnijim zauzimanjem za prava hrvatskih žrtava.

   • Josipović i ekipa koji Srbiju prekoreda ‘gura’ bez ikakvih uvjeta u EU to sigurno neće učiniti.. Hoćemo vlast koja će poslušati tvoj prijedlog koji je za pohvalu. To bi se čak trebalo podrazumijevati, a ne da ih mi moramo poticati. Dok s druge strane njihovi diverzanti dolaze na mjesto stradanja njihovih žrtava koja su, što je još veći paradoks’ oni sami pogazili. ovdje mislim na slučaj kolone koju su tenkovi Mile Novakovića pogazili