Svjedočanstvo Karoline Vidović Krišto na Festivalu mladih u Međugorju

12

Svjedočanstvo Karoline Vidović Krišto na Festivalu mladih u Međugorju

Svoju novinarsku karijeru na Hrvatskoj radioteleviziji počela je 1996. Godine 1998. bila je najmlađa urednica vijesti u povijesti HRT-a, kao i druga urednica središnjeg Dnevnika.  Šira javnost za Karolinu Vidović Krišto saznala je najviše 29. prosinca 2012., kada je kao istraživačka novinarka u svojoj autorskoj emisiji „Slika Hrvatske“ skrenula pozornost na stvarnu pozadinu globalno nametnutih spolnih odgoja u školama, pa i u vrtićima.

U epizodi naslovljenoj „Pedofilija kao temelj spolnog odgoja? “ prikazala je isječak iz filma o američkom seksologu Alfredu Kinsey-u, u kojem se tvrdi da je do podataka u svojim istraživanjima dolazio i preko pedofila, a njegova se literatura preporuča u zdravstvenom odgoju u hrvatskim školama.  Zbog informacija koje su iznijete u spornoj emisiji Vidović Krišto suspendirana je sa svog radnog mjesta u roku od nekoliko sati, a emisija koju je uređivala ukinuta je. Čitav slučaj izazvao je raspravu u javnosti. Podršku je dobila i od drugih pojedinaca i organizacija pismima potpore, organiziranjem peticija i otvaranjem stranica potpore na facebooku. Cijelo Karolinino svjedočanstvo poslušajte u nastavku:

medjugorje-info.com

[divide]

Posljednja emisija Hrvatske televizije „Slike Hrvatske“ ,koju je uređivala Karolina Vidović Krišto, imala je za temu Spolni odgoj, a bila je naslovljena  “Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?”.

U emisiji je urednica Vidović Krišto pročitala pismo gledatelja koji je uvođenje spolnog odgoja u hrvatske škole poistovjetio sa seksualnim zlostavljanjem mladih i djece, a prikazani su i isječci iz filma “The Kinsey Syndrome” (Kiseyev sindrom) u kojem se iznose podaci o povezanosti Alfreda Kinseya – glavnog ideologa spolnog odgoja – s pedofilijom.

Pogledajte priloženu emisiju:

kamenjar.com

facebook komentari