Pratite nas

Vijesti

Svjetski fenomen: vidi naopačke!

Objavljeno

na

[quote]Bojana Danilović iz Užica znanstveni je fenomen. Ona vidi – naopačke! Ne zna što je gore, što dolje, niti gdje je lijevo, a gdje desno…[/quote]

Bojana Danilović ima 28 godina, radi u gradskom uredu u Užicama u nabavi uredskog materijala. Ona svijet vidi – naopačke! No, ne kao što svi misle – ljudi koje vidi ne hodaju na glavi, niti ona hoda po stropu.

Ona je fenomen u prostornoj percepciji, ne zna što je gore, što dolje, niti gdje je lijevo, a gdje desno. Može čitati i pisati samo naopako, zato su joj na radnom mjestu morali nabaviti poseban program kako bi joj ekran bio okrenut naopako.

”Naša programerka je za mene pronašla program rotiranja, tako da i ja mogu raditi. Kod kuće imam desktop okrenut naopako”, rekla je Bojana ekipi Provjerenog.

Iako je proučavaju stručnjaci s američkog Harvarda i Massachusetts Institute of Technology proučavaju posljednjih 10 godina, i dalje nemaju odgovor kako Bojana zapravo vidi svijet. Znaju samo da Bojana slova i brojke vidi okrenute za 180 stupnjeva.

Bojana se često u rodnom gradu zbog svog fenomena izgubi, a školovanje pamti kao grozno razdoblje jer joj nitko nije vjerovao da ne može čitati i pisati kao svi mi, već na posve drugačiji način.

 

facebook komentari

Vijesti

Pero Kovačević: Kako je šaptom izbrisano kazneno djelo ugrožavanja državne neovisnosti

Objavljeno

na

Objavio

U važećem Kaznenom zakonu više nema kaznenog djela: “Ugrožavanje državne neovisnosti

Članak 137.

Građanin Republike Hrvatske koji pokuša Republiku Hrvatsku dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine. ”

Izbrisano je potiho, bez bilo kakve javne rasprave – da čak u obrazloženju nije navedeno zašto se i zbog čega ukida ovo kazneno djelo. Izbrisano je sračunato “složnim rukama” zastupnika SDP-a i HDZ-a, jer treba voditi računa o “svojim dužnosnicima”da jednog dana ne bi kojim slučajem bili odgovorni i odgovarali za svoja “djela”.
Eto,vidite -kad je riječ o zaštiti i sprečavanju kaznene odgovornosti njihovih bivših i sadašnjih dužnosnika odmah se slože.

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Peđa Grbin: Ako Bernardić ne odstupi, osnovat ćemo novu lijevu stranku!

Objavljeno

na

Objavio

Peđa Grbin se zbog sukoba s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem prometnuo u najistaknutijeg buntovnika među stranačkim opozicionarima.

No, Grbin najavljuje i daljnje poteze u slučaju da Bernardić ne odstupi s mjesta predsjednika.

Peđa Grbin je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju izjavio kako su SDP-u potrebne hitne korjenite promjene te da velik dio članova stranke ozbiljno razmišlja o odlasku iz stranke i osnivanju nove lijeve stranke.

“Postoji vrlo velika mogućnost da se osnuje nova lijeva stranka. Vrlo je realno da ta opcija zauzme našu poziciju. U Sloveniji, Španjolskoj, Grčkoj pokazalo se da su stupovi politike, koji su to bili 20, 30 ili više godina, pali u drugi plan” rekao je Grbin o namjerama stranačke opozicije. Dodao je i da je situacija u Splitu i Zagrebu pokazala kako drugi osvajaju SDP-ovo biračko tijelo jer im SDP ne pruža ništa osim fasade i floskula.

“Naš je rejting od prosinca prošle godine do danas deset posto slabiji od HDZ-ova, i to u trenutku kada tri četvrtine građana misli da Hrvatska ide u lošem smjeru. Ako je to nekome prihvatljivo, to je potpuni nedostatak bilo kakve ambicioznosti.” kaže Grbin i optužuje aktualnog predsjednika stranke Bernardića za takvo stanje u stranci.

Grbin također smatra da je Milanović bolje vodio SDP od sadašnjeg vodstva te najavljuje da bi se možda i mogao kandidirati za novog lidera.

“Moj odgovor na to je – ne znam. Trenutno u toj situaciji nisam. Hoću li se kandidirati, odlučit ću kada kandidacijski postupak u SDP-u bude otvoren. Naše glavno pitanje u ovom trenutku nije hoće li Peđa, Siniša, Ranko ili Željko voditi SDP, nego radi li to Davor Bernardić dobro.” zaključio je na kraju Grbin.

facebook komentari

Nastavi čitati