Syriza ili Sirija – kako se piše nova revolucija?

4

Pobjedom mladokomunista u Grčkoj i u Hrvatskoj se osjetio potres kreveta u kojemu naš narod već tri godine pokušavaju oplodit mlađahni sinovi propale jugoslavenske socijalističke revolucije.

Skoro očekivano Grci su odabrali put renovirane revolucije, put u prosperitet, jer to je navodno cilj svake ekonomije i svake države? Čitajući naše novinske članke i dubokoumne procjene naših ekonomista, novinara i analitičara stječe se dojam da nam je pred očima svijetla budućnost. Konačno da iz Grčke stignu neka nefilozofska i nearhaična ideja.

Mlad i poletan kao grčka bura, Alexis Tsipras je osvježio učmale duše svih ljevičara, kriptokomunista i propaliteta ovoga svijeta.

syriza1Konačno se pojavilo rješenje za narod koji je do jučer bio robom kapitalističkih kredita jer je kupovao ono što nikada u životu nije zaradio, al pomamljen izvornom pohlepom se odlučio biti tamo gdje po svojoj produktivnosti nikada u povijesti nije ni bio. Novac koji Grci utrošiše da bi zbrinuli neudate kćerke državnih službenika je naravno uže za vratom marljivoga naroda koji ima najskuplje vino, najcrnije masline i najzavodljiviji ples za sve one kojima muška stražnjica izaziva ushićenje.

Budući su naši ljevičari dokazani i jedini franšizni partneri onoga što se zove pamet, učenost i građanstvo, a to su nam podarili Stari Grci, normalno je i očekivano da se pobjedom Syrize i oni osjete podignuti kao što se ona stvar podigne nakon korištenja tablete koja podsjeća na boju grčkog barjaka.

Olinjali i ishlapljeli umovi socijalističke planske ekonomije, s nepoželjnim izletom u realni svijet, su odjedanput opet osjetili život. Da, drugovi i drugarice komunizam s ljudskim licem nije propao, revolucija je moguća.

Zamislite te učmale profesore koji objave toliko znanstvenih radova koliko imaju studenata da bi im naplatili obligatnu literaturu kako se moraju osjećati živahno kad ih sad pozivaju na soc TV da bi narodnoj klasi pojasnili dugoročne i povijesne posljedice buđenja ljevice.

Nakon sramotnih izbora u kojima je njihov najelitniji konj za trku ispao kljuse za milansku salamu oni su osjetili da je izborna noć bilo samo nepodnošljivi san.

Syriza je osvanula i jedva čekamo da to grčko sunce crvene ekonomske slobode obasja i ovu napaćenu zemlju kojoj oni već treću godinu tumače upravo ono što Syriza nudi Grcima: idološke ispraznice, obmanu i san da se može živjeti na kredit ako država to poželi.

Za razliku od Grčke Hrvatska je već tri godine na sirizijskoj terapiji. Naš Alexis je dobio prišteve od nebuloznih izjava, a naši komunisti i nisu baš nešto hrvatski, oni su neka vrsta turskog elementa u suvlakiju.

Hrvati su već dugi niz godina osjetili blagodati revolucionarne marksističko komunističke ideologije i iskušali odgovore koje im nude iz naftalina izvučeni ekonomski sturčnjaci, koji su uvjereni da bi ukidanje valutne klauzule obradovoalo narod koji ima najveću štednju, ali najniži rast investicija.
Novootkriveni nacionalni ponos se kod komunsita uvijek pokazivao u obmanama da je narod i država otok na kojemu samo kumunistima treba dati vlast i nastat će raj na zemlji.

Taj raj smo mi već isprobali, a strah me je da bi ga uskoro mogli isprobati i Grci pa ostaje jedino pitanje:

Kako se ispravno priše novi svjetski pokret: Syriza ili Sirija?

Vinko Vukadin

[ad id=”40551″]

facebook komentari