Pratite nas

Komentar

Syriza ili Sirija – kako se piše nova revolucija?

Objavljeno

na

Pobjedom mladokomunista u Grčkoj i u Hrvatskoj se osjetio potres kreveta u kojemu naš narod već tri godine pokušavaju oplodit mlađahni sinovi propale jugoslavenske socijalističke revolucije.

Skoro očekivano Grci su odabrali put renovirane revolucije, put u prosperitet, jer to je navodno cilj svake ekonomije i svake države? Čitajući naše novinske članke i dubokoumne procjene naših ekonomista, novinara i analitičara stječe se dojam da nam je pred očima svijetla budućnost. Konačno da iz Grčke stignu neka nefilozofska i nearhaična ideja.

Mlad i poletan kao grčka bura, Alexis Tsipras je osvježio učmale duše svih ljevičara, kriptokomunista i propaliteta ovoga svijeta.

syriza1Konačno se pojavilo rješenje za narod koji je do jučer bio robom kapitalističkih kredita jer je kupovao ono što nikada u životu nije zaradio, al pomamljen izvornom pohlepom se odlučio biti tamo gdje po svojoj produktivnosti nikada u povijesti nije ni bio. Novac koji Grci utrošiše da bi zbrinuli neudate kćerke državnih službenika je naravno uže za vratom marljivoga naroda koji ima najskuplje vino, najcrnije masline i najzavodljiviji ples za sve one kojima muška stražnjica izaziva ushićenje.

Budući su naši ljevičari dokazani i jedini franšizni partneri onoga što se zove pamet, učenost i građanstvo, a to su nam podarili Stari Grci, normalno je i očekivano da se pobjedom Syrize i oni osjete podignuti kao što se ona stvar podigne nakon korištenja tablete koja podsjeća na boju grčkog barjaka.

Olinjali i ishlapljeli umovi socijalističke planske ekonomije, s nepoželjnim izletom u realni svijet, su odjedanput opet osjetili život. Da, drugovi i drugarice komunizam s ljudskim licem nije propao, revolucija je moguća.

Zamislite te učmale profesore koji objave toliko znanstvenih radova koliko imaju studenata da bi im naplatili obligatnu literaturu kako se moraju osjećati živahno kad ih sad pozivaju na soc TV da bi narodnoj klasi pojasnili dugoročne i povijesne posljedice buđenja ljevice.

Nakon sramotnih izbora u kojima je njihov najelitniji konj za trku ispao kljuse za milansku salamu oni su osjetili da je izborna noć bilo samo nepodnošljivi san.

Syriza je osvanula i jedva čekamo da to grčko sunce crvene ekonomske slobode obasja i ovu napaćenu zemlju kojoj oni već treću godinu tumače upravo ono što Syriza nudi Grcima: idološke ispraznice, obmanu i san da se može živjeti na kredit ako država to poželi.

Za razliku od Grčke Hrvatska je već tri godine na sirizijskoj terapiji. Naš Alexis je dobio prišteve od nebuloznih izjava, a naši komunisti i nisu baš nešto hrvatski, oni su neka vrsta turskog elementa u suvlakiju.

Hrvati su već dugi niz godina osjetili blagodati revolucionarne marksističko komunističke ideologije i iskušali odgovore koje im nude iz naftalina izvučeni ekonomski sturčnjaci, koji su uvjereni da bi ukidanje valutne klauzule obradovoalo narod koji ima najveću štednju, ali najniži rast investicija.
Novootkriveni nacionalni ponos se kod komunsita uvijek pokazivao u obmanama da je narod i država otok na kojemu samo kumunistima treba dati vlast i nastat će raj na zemlji.

Taj raj smo mi već isprobali, a strah me je da bi ga uskoro mogli isprobati i Grci pa ostaje jedino pitanje:

Kako se ispravno priše novi svjetski pokret: Syriza ili Sirija?

Vinko Vukadin

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Komentar

Novinarske trice i kučine

Objavljeno

na

Objavio

Poznato je kako tiskani mediji u nas i u svijetu proživljavaju svojevrsnu krizu koja se ponajviše ogleda u padu naklada. Glavni je tome razlog pojava inernetskog novinstva, ali, barem kad je riječ o domaćoj medijskoj sceni, nije samo to u pitanju.

Dnevni, središnji, tzv. ozbiljni politički listovi trivijalizacijom tema i događaja kao da oponašaju baš te portale te time sebi oduzimaju specifični prostor djelovanja.

Evo jedne male antologije urnebesnih naslova: Milijan Brkić napušta politiku zbog Ane Rucner, Ella Dvornik ima novu frizuru, Renata u Splićaninu našla sve što joj treba, gola žena čisti stanove muškaraca, Ava Karabatić se seksala u zatvoru, Nives Celzijus objavila razgolićenu fotografiju, preseksi Milica zapalila Split, Pažanin vikao na Špičeka i otrkio gdje će provesti vikend, Ivana Plehinger otkrila zašto nema migrenu, Melania Trump očajna i nesretna, Suzana Mančić mami seksipilom i u šezdesetoj, Borna Rajić umišlja da je plemkinja, Soraja pokazala previše, Ž. je očajna jer ju je muž prevario s prijateljicom, Severina zapjevala s novim svekrom koji zna svirati harmoniku, a s Igorom šalje poljupce iz Venecije, Ecija Ojdanić nikad bolje nije izgledala, Jelena Rozga istakla prebujni dekolte, a fanovi oduševljeni njezinim šeširom, Danijela Martinović drastično promijenila izgled, Neven Ciganović se podvrgao estetskoj kirurgiji, Monika tulumari dok joj se muž priprema za novi brak,Aca L. brutalno pretukao bivšu ženu, Madonina kći obrijala dlake pod pazuhom, Lana Jurčević u donjem rublju raspametila obožavatelje…

Ovakva trivijalizacija sigurno neće pomoći uspješnosti medija koji žele biti ozbiljni i koji žele imati ozbiljne čitatelje. Neki teoretičari komunikacija drže kako je trivijalizacija u funkciji zaglupljivanja masa i odvlačenja pažnje od stvarnih problema društva.

Objektivno, ona je u funkciji promocije posve beznačajnih osoba i njihovih zanimanja. No, uz opći pad elementarne pismenosti, pretjeranu uporabu anglizama i vulgarnosti u izrazima, koje se poput crnih filmova nameću kao moderan stil, kakve pristojni ljudi ne koriste niti u krugu prijatelja kamoli pred tisućama čitatelja, postoji još jedan veliki problem, a zove se kolumnisti.

Umjesto objektivnih komentara i analiza, kakvih srećom još uvijek ima, dominiraju otvorena politička pristranost, vrijeđanje neistomišljenika pa i publike, egocentrična „ja pa ja“ forma, brkanje vlastitih opsesija, uvjerenja, vjerovanja i želja sa stvarnošću.

Na primjer, ne vidi se izvor terorizma ako to narušava ideju multikulturalnosti. Brojnim je komentatorima tako važnije ono što se događa u njihovoj glavi, nego u svijetu oko njih.

Selektivno, od slučaja do slučaja, tretiranje događaja i ljudi, diskreditiranje nepoćudnih, ili otvorena laž dio su svakodnevnice. To je sve možda u interesu nekih moćnih stranaka, skupina i pojedinaca, ali zacijelo nije u interesu medija.

Josip Jović/SlobodnaDalmacija

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati