TEMA DANA: Marina Lovrić Merzel

  0

  U drugom dijelu emisije ‘Nedjeljom u 2’ kao gost iznenađenja stigla je bivša predstojnica kabineta sisačko moslovačke županice, Marine Lovrić Merzel. Riječ je o iskusnoj novinarki Jasmini Jovev, koja je taj posao obavljala od kraja 2011. pa sve do početka 2013. godine, kada je otkrila niz malverzacija, prikupila dokaze i predstavila ih nadležnim tijelima, a ovom prilikom i javnosti.

  Jasmina Jovev, ustvrdila je u emisiji “Nedjeljom u dva” HRT-a da je, po nalogu županice Merzel, dvije godine sudjelovala u raznim nezakonitostima, od izmišljanja radnih mjesta do izdavanja lažnih računa.

  “Ovo što se dogodilo na HTV-u je nečuveno. Ovo je dno dna! Ona kaže da je odnijela papire u USKOK. Do sad ne postoji postupak i niti jedna prijava. Nitko me nikada nije zvao. Ovo je organizirana kleveta i podvala me neće zaustaviti da radim svoj posao”, s tim riječima započela je Lovrić Merzel konferenciju za novinare. “Iza ovoga stoji HDZ koji se ne može pomiriti s porazom”, rekla je bijesna Lovrić Merzel.

  Više je puta ponovila da je Jovev, bivša šefica kabineta županice, radila za HDZ, odnosno da je bila šefica kampanje njenog protukandidata iz HDZ-a.

  Tvrdi da je izložena medijskom linču bez presedana. “Ne mogu se oteti dojmu da se radi o osobnom obračunu. Stankovića sam tužila, a Jovev je dobila otkaz. Zašto je nije pitao je li radila za HDZ? Stanković pokušava na mom imenu podići gledanost i spasiti karijeru”, rekla je Lovrić Merzel koja tvrdi da je se napada bez dokaza.

  Na tiskovnoj konferenciji sisačke županice Marine Lovrić Merzel, koja je održana danas u 17:30 sati, županica je žestoko napala Jasminu Jovev, tvrdeći da ona i dalje zapravo radi za HDZ, koji stoji iza napada na nju. Optužila je da ju osobno napada i Aleksandar Stanković, koji koristi svaku priliku za napad na nju, javlja Jutarnji list.

  – Ovo što se dogodilo na HTV-u je nečuveno, rekla je Merzel, koja tvrdi da je Jovev za vrijeme porodiljnog dopusta vodila predizbornu kampanju HDZ-ovog protukandidata za župana.

  – Time je prekršila zakon, a prekršila je i sva moralna načela kako blati županiju i svoju županicu, izjavila je.

  – Ne mogu se oteti dojmu da se HTV osobno obračunava sa mnom. Stankovića sam tužila, a Jovev je dobila otkaz! To je čista manipulacija. Zašto je nije pitao je li radila za HDZ, kako to da nije to učinila prije?

  – Ovo odavno nije viđeno da se bez jednog dokaza blati osoba koja obnaša dužnost, rekla je.

  Županijski državni odvjetnik u Sisku, Stipe Vrdoljak, potvrdio je danas da je postupanje u ovom događaju u tijeku, tj. da županijski DORH radi prema svojim ovlastima.

  [box_success]

  HSS Sisačko-moslavačke županije pozvao je danas Uskok i Državno odvjetništvo da istraže na koji način Marina Lovrić Merzel upravlja Sisačko-moslavačkom županijom i troši novac poreznih obveznika.

  “Premda smo učestalo javno upozoravali na sumnjive poslove županice Sisačko-moslavačke županije Marine Lovrić Merzel, a vezano uz to kontaktirali smo i nadležna tijela, do danas ništa nije poduzeto premda je i Državna revizija utvrdila mnogobrojne nepravilnosti u poslovanju Sisačko-moslavačke županije”, navodi u priopćenju predsjednica županijskog HSS-a Marijana Petir.

  Dodaje da je Marina Lovrić Merzel postala javnosti poznata kao “najrastrošnija županica najsiromašnije županije”, ali da i unatoč tome, nadležna tijela nisu poduzela ništa.

  “Visko državni dužnosnici svaki put kada je ‘voda došla do grla’ spašavali su posrnulu županicu od kaznenog progona. Jesu li Marina Lovrić Merzel i oni koji je štite doista jači od Uskoka i Državnog odvjeztništva i od same pravne države? Današnji nastup Jasmine Jovev, bivše predsojnice kabineta županice Marine Lovrić Merzel u emisiji Nedjeljom u 2 i njen iskaz o Marini Lovrić Merzel potvrda su da smo bili u pravu kada smo upozoravali na protuzakonito postupanje u upravljanju županijom”, ističe Petir.

  “Pozivamo USKOK i Državno odvjetništvo da ovaj put ne pokleknu pod pristiskom političkih moćnika i da istraže na koji način Marina Lovrić Merzel upravlja Sisačko-moslavačkom županijom te je li njena imovina u srazmjeru s plaćom koju ima”, navodi u priopćenju.

  [/box_success]

  dnevno/jutarnji/kamenjar

  facebook komentari