Teroristički napad u Londonu: U napadima ubijeno šest osoba i tri napadača

4
Foto: Reuters

Šest osoba sinoć je ubijeno, a 48 ranjeno u nekoliko napada u središtu Londona, blizu London Bridgea. Britanska prometna policija navodi da je među teško ozlijeđenima i jedan policajac.

Britanski dužnosnik za borbu protiv terorizma Mark Rowley izjavio je za Reuters da su naoružani policajci vrlo brzo i hrabro reagirali te se sukobili s tri naoružana muškarca, koji su ubijeni na Borough Marketu.

Osumnjičenima su se suprotstavili policajci, koji su ih ubili unutar osam minuta od prvog poziva. Osumnjičeni su nosili nešto što je sličilo na prsluke s eksplozivom, ali kasnije se pokazalo da to nije bilo to, rekao je Rowley.

Nekoliko incidenata u središtu Londona dogodilo se u kasnim satima u subotu. Prvo se bijeli kombi zaletio u pješake na London Bridgeu, zatim je, po riječima očevidaca, troje ljudi izašlo iz kombija s noževima i krenulo prema Borough Marketu ubadajući ljude na koje su naišli.

Britanska policija proglasila je subotnje incidente na London Bridgeu i Borough Marketu terorističkim činovima, dok je incident u Vauxhallu, koji se ranije također spominjao, bilo ranjavanje nožem koje nije povezano s incidentima na prve dvije spomenute lokacije.

Zasad još nitko nije preuzeo odgovornost za napade u središtu Londona.

Britanska premijerka Theresa May izjavila je da se incident u Londonu tretira kao potencijalni teroristički čin.

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan kazao je da se radi kukavičkom napadu na nevine stanovnike Londona i posjetitelje našeg grada koji su uživali u subotnjoj večeri.

facebook komentari

 • Agromentum

  Sedam je mrtvih i najmanje 50 ozlijeđenih. Nakon što su počinitelji izašli iz vozila, vikali su “ovo je za Allaha!”

  • Dusko Besenic

   Uvijek je bilo: “Pomozi sirotu,na svoju sramotu!” Kćer,sa obitelji,živi u Londonu i svaki puta mi se stegne srce kada čujem za nešta takvo,a i inače,nisam ravnodušan prema ničijoj nesreći,pa ni na ona masovna ubojstva nevinih civila po islamskim zemljama! Trebalo bi malo izanalizirati povezanost NWO,Soroša & co.,sa takvim događanjima po svijetu !?

  • Sivooki

   Ne stavljam ruku u vatru da gradonačelnik Sadiq nije u pravi čas na pravom mjestu.

 • Sivooki

  Šest osoba i tri napadača.
  Možda je u tom naslovu ono što jest strašno : čovjek nagonski štiti drugoga čovjeka, drugu osobu,..
  Što se dogodilo da je u ovim “allahovcima” utrnula svaka iskra ljudskosti?