Pratite nas

Teršelič i Documenta moraju raditi protiv istine o Domovinskome ratu, jer u protivnom ostali bi bez sponzora!

Objavljeno

na

U Hrvatskoj djeluje navodno čak oko pedeset tisuća različitih udruga. Većina od njih  “životari”, nemaju ni za najosnovnije potrebe. Međutim, jedna je – Documenta!

Dragovoljcu-dali-odstetu-pa-je-uzeli-s-kamatama_ca_largeNa njezinom čelu nalazi se neka Vesna Teršelič, za koju malo tko zna  tko je i što je. Čak nije ni Hrvatica. Ali ta udruga i njezina šefica iznimno su aktivni, poglavito na bacanju fekalija na sve što hrvatski diše. Eto, ovih su se dana glasno oglasili čim je sud oslobodio bivše pripadnike Antiterorističke jedinice Lučko, časne i poštene junake Franju Drlju i Božu Krajinu, koji su tri godine (sic!) nevini proveli na robiji, jer su ih teretili za nekakve ratne zločine u Gruborima.

Teršelič i njezin kompanjon Pusić odmah su dali izjavu da se ne slažu s presudom, i tome slično. Pa, tko su ti da se “ne slažu” s hrvatskim sudom, odnosno da im se u režimskim medijima daje toliki prostor? Ta Documenta je ono što je Veritas u Srbiji, a Sava Štrbac i Teršelič po razmišljanjima i djelovanju mogu slobodno zajedno plesati i “Žikino kolo”. Documenta je jedna od najvećih prevara nakon hrvatskog Domovinskoga rata. Oni tobože rade kao nekakva “nevladina organizacija”, što je žalosno i smiješno. Istovremeno. Pa, tko je onda ta Documenta i kome je ona kao takva prijeko potrebna? Dovoljno je  pogledati  njihovu web stranicu i rubriku “Donatori” i sve će vam biti jasno!

Dakle, kako piše, tijekom dosadašnjeg rada, njihove su aktivnosti financijski podržale sljedeće institucije i organizacije, navedene abecednim redom: AED-Akademija za obrazovanje i razvoj, Delegacija Europske unije u Hrvatskoj, Europska Komisija, Europska unija, ICMP-Međunarodna komisija za nestale osobe, Institut otvoreno društvo, ITF-Radna skupina za međunarodnu suradnju u obrazovanju o holokaustu, sjećanju i istraživanju, Microsoft/TechSoup Europe, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Ministarstva vanjskih poslova: Kraljevine Nizozemske, Kraljevine Norveške i Švicarske.

Zatim, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, OSCE- Organizacija za europsku sigurnost i suradnju, Profil International d.o.o., Quaker Peace and Social Witness, TACSO- Tehnička pomoć organizacija civilnog društva, The Balkan Trust for Democracy, UND-Program Ujedinjenih naroda za razvoj, Ured za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske, Ured za udruge Vlade RH, USID-Razvojna agencija SAD-a, Veleposlanstva u RH: Finske, Kanade, Kraljevine Nizozemske (u Srbiji!), Kraljevine Norveške, Švedske i SAD-a. Također im pomažu i sljedeće Zaklade: Charles Stewart Mott, Fridrich Ebert, Heinrich Boell i Robert Bosch! To su po njihovu popisu “svi” donatori, ali vjerojatno ih ima još, poglavito iz Srbije i Crne Gore.

Dakle, mnogi su mišljenja da Documenta javno i otvoreno radi protiv istine hrvatskog Domovinskoga rata, da Teršelič i Pusić, ali i neki drugi neprestano guraju nos tamo gdje mu nije mjesto. Pa ako je  tako a jest, onda se uistinu trebamo zapitati – kako i zbog čega toliki donatori pomažu jednu “nevladinu organizaciju”?

Također bi voljeli da nam se jave i druge udruge koje su registrirane u Hrvatskoj, poglavito one proizašle iz hrvatskog Domovinskoga rata, pa da nam daju na javnu objavu i popis svojih donatora, u želji da vidimo je li i njih pomažu tolika veleposlanstva, ministarstva i drugi? Zbog čega bi Documenta bila izuzetak kad su financije u pitanju?

Nu, tek kad vidite  popis njihovih donatora onda vam je vjerujemo jasno tko je i što je Teršelič, odnosno tko je i što je Documenta!

Kakva nevladina organizacija! Documenta,  očito, treba i mora javno blatiti hrvatsku istinu, jer u protivnom ne bi dobili ni tri sponzora, a ovako ih imaju najmanje – 34!

I to od Hrvatske do Srbije i SAD-a!

Da nemaju tolike sponzore i ogromna financijska sredstva, u toj “nevladinoj organizaciji” ne bi ostao nitko, a najmanje – Vesna Teršelič!

Sramno da sramnije ne može biti!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Peđa Grbin: Ako Bernardić ne odstupi, osnovat ćemo novu lijevu stranku!

Objavljeno

na

Objavio

Peđa Grbin se zbog sukoba s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem prometnuo u najistaknutijeg buntovnika među stranačkim opozicionarima.

No, Grbin najavljuje i daljnje poteze u slučaju da Bernardić ne odstupi s mjesta predsjednika.

Peđa Grbin je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju izjavio kako su SDP-u potrebne hitne korjenite promjene te da velik dio članova stranke ozbiljno razmišlja o odlasku iz stranke i osnivanju nove lijeve stranke.

“Postoji vrlo velika mogućnost da se osnuje nova lijeva stranka. Vrlo je realno da ta opcija zauzme našu poziciju. U Sloveniji, Španjolskoj, Grčkoj pokazalo se da su stupovi politike, koji su to bili 20, 30 ili više godina, pali u drugi plan” rekao je Grbin o namjerama stranačke opozicije. Dodao je i da je situacija u Splitu i Zagrebu pokazala kako drugi osvajaju SDP-ovo biračko tijelo jer im SDP ne pruža ništa osim fasade i floskula.

“Naš je rejting od prosinca prošle godine do danas deset posto slabiji od HDZ-ova, i to u trenutku kada tri četvrtine građana misli da Hrvatska ide u lošem smjeru. Ako je to nekome prihvatljivo, to je potpuni nedostatak bilo kakve ambicioznosti.” kaže Grbin i optužuje aktualnog predsjednika stranke Bernardića za takvo stanje u stranci.

Grbin također smatra da je Milanović bolje vodio SDP od sadašnjeg vodstva te najavljuje da bi se možda i mogao kandidirati za novog lidera.

“Moj odgovor na to je – ne znam. Trenutno u toj situaciji nisam. Hoću li se kandidirati, odlučit ću kada kandidacijski postupak u SDP-u bude otvoren. Naše glavno pitanje u ovom trenutku nije hoće li Peđa, Siniša, Ranko ili Željko voditi SDP, nego radi li to Davor Bernardić dobro.” zaključio je na kraju Grbin.

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Obilježena 26. obljetnica ustroja 204. vukovarske brigade

Objavljeno

na

Objavio

Svečanom akademijom u Hrvatskom domu te polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, u Vukovaru je u subotu obilježena 26. obljetnica ustroja 204. vukovarske brigade, čiji su pripadnici branili Vukovar i okolicu 1991. godine u agresiji na taj dio Hrvatske.

Prisjećajući se događaja obrane Vukovara 1991. godine, ratni zapovjednik 3. bojne 204. vukovarske brigade Ivo Kovačić rekao je kako je unatoč činjenici da je ta postrojba podnijela najveći teret obrane Vukovara u agresiji bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi, 204. vukovarska brigada dugo vremena nakon rata nije bila priznata.

“Trebalo nam je 15 godina da dokažemo da smo postojali i da je postojala 204. vukovarska brigada. Neki ljudi koji su bili u Ministarstvu obrane i Glavnom stožeru držali su pisanu zapovijed u ladicama i nisu je htjeli pokazati javnosti”, kazao je Kovačić.

Po njegovim riječima, kroz 204. vukovarsku brigadu prošlo je oko 5500 boraca od kojih se 923 vode kao poginuli i nestali dok je ranjeno oko 1600 pripadnika postrojbe.

Predstavljena je i novoosnovana Udruga ratnih veterana 204. vukovarske brigade. Ona je, kako je pojašnjeno, osnovana radi “zaustavljanja degradacije 204. vukovarske brigade i bitke za Vukovar”.

“Kao udruga 204. vukovarske brigade nikada nećemo prihvatiti popis od 10.000 branitelja Vukovara. Ne možemo i nećemo se pomiriti sa zapisima Manolićeve komisije te ćemo ustrajati da Hrvatski sabor te zaključke proglasi ništavnima”, poručio je predsjednik Udruge Drago Adžaga.

Ratni zapovjednik obrane Vukovara 1991. godine Branko Borković je rekao da će unutar Udruge djelovati Klub ratnih zapovjednika te izvijestio o prvoj inicijativi koju su poduzeli. Već smo poslali zahtjev državnim tijelima da se dr. Juraju Njavri oda počast tako da se vojna bolnica u Zagrebu nazove po njemu, kazao je Borković.

Rekao je kako će se kroz Klub zapovjednika izvršiti i cjelokupna verifikacija svih događanja tijekom obrane Vukovara te će se zahtijevati da se ispravi sve ono što je, kako je kazao, “isfabricirano kako bi se obrana Vukovara degradirala i prikazala na krivi način”.

facebook komentari

Nastavi čitati