Teršelič opet priča tako da ostane nevina!

11

Voditeljica Centra za suočavanje s prošlošću Vesna Teršelić – nema srama. Radila je i radi po naputku Ive Josipovića – Sto posto protiv Hrvatske! Međutim, ovoj se osobi i dalje u pojedinim hrvatskim medijima posvećuje pažnja koju ne zaslužuje. Tko je uopće ona da može suditi o hrvatskom Domovinskome ratu, da se petlja u sve i sva, a nema pojima o onome što govori i piše? “Dovukli” su je navodno iz Slovenije (da nešto vrijedi vjerojatno bi ostala tamo) da u Hrvatskoj pravi pomutnju, poglavito o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države. Ona se, na žalost, iznimno oživjela u tu ulogu (zahvaljujući podršci jednog Josipovića i sličnih “veleizdajnika”), pa je u relativnom kratkom vremenu uspjela napraviti neprocjenjivu štetu, prije svega ljudima koji su bili prvi kad je trebalo.

[testimonial image=”http://kamenjar.com/wp-content/uploads/2014/11/mladenP.png” name=”Mladen Pavković” title=”Publicist” background=”#ffffff”]Teršelič kaže da Vukovarci pate kad na ulici susreću ljude koji su ih zlostavljali, mučili i silovali, ali da isto tako pate i one obitelji Srba ubijenih u Oluji, za koje nitko nije odgovarao! Nije li i to izjednačavanje žrtve i agresora?[/testimonial]

Sada joj je i “Večernji list” (17. siječnja 2015.) u razgovoru s naslovom “Branitelji trebaju ustrajati u zahtjevima, a Documenta je spremna posredovati” dala mogućnost da ponovno kao “zvijezda” istakne svoja razmišljanja, koja su na tragu srpske, klevetničke i ine politike.

Kao prvo, odakle joj hrabrost kazati da je ona tj. “Documenta spremna posredovati” u svezi problema hrvatskih branitelja, kad su baš ona, ali i niz njezinih kompanjona, jedan od glavnih krivaca što su stradalnici Domovinskog rata već gotovo sto dana u šatoru u Savskoj 66 u Zagrebu? Naime, sjetimo se da su hrvatski branitelji počeli s prosvjedom tek nakon održane javne tribine Documente u Vukovaru, odakle se otkotrljala sramna i neoprezna izjava Bojana Glavaševića, u kojoj je baš kao što to kontinuirano čini i Teršelič izjednačavao žrtvu i agresora. Branitelji su na tu “Teršeličkinu” tribinu odgovorili prosvjedom, a rezultat toga je i činjenica da je već prvih dana u šatoru preminula Junakinja Domovinskog rata Nevenka Topalušić dok je jedan branitelj pokušao napraviti i suicid, što sve ide na dušu Teršelički, Josipoviću i sličnim “borcima za mir”.

Teršelič u tom intervjuu, među silnim nedorečenostima i glupostima, naglašava da su “…Operacija oluja, kao i Bljesak, za posljedicu imala masovno iseljavanje srpskog stanovništva, ubijanje civila, rušenje kuća i cijelih sela” te da je nakon ovih akcija predsjednik Tuđman godinama sprečavao povratak Srba! (sic!)

Treba li ovome ikakvi komentar?

Ili, Teršelič kaže da Vukovarci pate kad na ulici susreću ljude koji su ih zlostavljali, mučili i silovali, ali da isto tako pate i one obitelji Srba ubijenih u Oluji, za koje nitko nije odgovarao!

Nije li i to izjednačavanje žrtve i agresora?

A kad se je pita: “Je li joj je teško izgovoriti tko je 90-tih bio agresor, a tko žrtva?”, ona odgovara: “Meni to nije teško izgovoriti, no (čujte sad ovo!) kad je riječ o Hrvatskoj govorimo o kompleksnom karakteru rata koji je istovremeno bio agresija, ali imao je i neke elemente građanskog rata”. (sic!)

Drugim riječima, Teršelič se ponaša i govori u stilu – Pazi tako da ostanem nevina!

Protiv Documente, ali i ove osobe, također treba povesti – ‘Domovinski rat’!

Jer drugačije ih se očito nećemo riješiti!

Mladen Pavković

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Kamenjar.com

[ad id=”40551″]

facebook komentari

 • Herceg-Bosna

  teslićka ofucana udbaška droca,, maršššš

  • EMINƎM

   droca, samo divlja zvijer može općiti s ovom nakazom, ako zvijer kojim slučajem preživi “sučeljavanje” s njezinom istinom zasigurno će potražiti psihologa veterinara

   • Herceg-Bosna

    neko onakav ko šešelj jel de,,,

    • EMINƎM

     koji bi to okot bio, sami bi sebe otrovao prvim ugrizom za sopstveni rep 😉

 • Ljuta Trava

  Nova hrvatska vlast mora prestati financirati Documentu i pretresti sve ,, donacije,, iz državnog proračuna koje godinama ,, slučajno ,, dobija ova udruga i niz ostalih povezanih sa istom .
  Kako je , kada i tko istražio što je i gdje je bila Teršelićka za vrijeme domovinskog rata .
  Na kraju tko joj je i kada dao hrvatsko državljanstvo?
  Također potrebno je istražiti koja veleposlanstva i s kojim ciljem financiraju sve ovakve udruge i ista upozoriti na to .

  • Lilith

   Sve će to uskoro izaći na vidjelo! Mora i Treba, posebno ovakove spodobe koje su kukurikavci predstavljali kao hrvatsku ‘savjest’

   • Ljuta Trava

    E da , dobro si me podsjetio , valjat će mi jedno pismo uputiti da se Teršelićki oduzme ono odlikovanje koju joj dodijeli Josipović kada je istu i nazvao savješću hrvatske .
    Tada je upravo osramotio i sebe i Republiku Hrvatsku .

    • EMINƎM

     svjesno je nedjelo i uvredu tim odlikovanjem josipović počinio, zar nije još veća uvreda postaviti na mjesto ministra branitelja dezertera, to je ruganje temeljima Hrvatske države, sličnih primjera ima na pretek, jovan rašković & Opačićka

 • EMINƎM

  ova alkoholičarka ne može biti nevina, samo se pijana ne sjeća “onoga” uboda roga