Pratite nas

Reagiranja

Teršelič opet priča tako da ostane nevina!

Objavljeno

na

Voditeljica Centra za suočavanje s prošlošću Vesna Teršelić – nema srama. Radila je i radi po naputku Ive Josipovića – Sto posto protiv Hrvatske! Međutim, ovoj se osobi i dalje u pojedinim hrvatskim medijima posvećuje pažnja koju ne zaslužuje. Tko je uopće ona da može suditi o hrvatskom Domovinskome ratu, da se petlja u sve i sva, a nema pojima o onome što govori i piše? “Dovukli” su je navodno iz Slovenije (da nešto vrijedi vjerojatno bi ostala tamo) da u Hrvatskoj pravi pomutnju, poglavito o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države. Ona se, na žalost, iznimno oživjela u tu ulogu (zahvaljujući podršci jednog Josipovića i sličnih “veleizdajnika”), pa je u relativnom kratkom vremenu uspjela napraviti neprocjenjivu štetu, prije svega ljudima koji su bili prvi kad je trebalo.

[testimonial image=”http://kamenjar.com/wp-content/uploads/2014/11/mladenP.png” name=”Mladen Pavković” title=”Publicist” background=”#ffffff”]Teršelič kaže da Vukovarci pate kad na ulici susreću ljude koji su ih zlostavljali, mučili i silovali, ali da isto tako pate i one obitelji Srba ubijenih u Oluji, za koje nitko nije odgovarao! Nije li i to izjednačavanje žrtve i agresora?[/testimonial]

Sada joj je i “Večernji list” (17. siječnja 2015.) u razgovoru s naslovom “Branitelji trebaju ustrajati u zahtjevima, a Documenta je spremna posredovati” dala mogućnost da ponovno kao “zvijezda” istakne svoja razmišljanja, koja su na tragu srpske, klevetničke i ine politike.

Kao prvo, odakle joj hrabrost kazati da je ona tj. “Documenta spremna posredovati” u svezi problema hrvatskih branitelja, kad su baš ona, ali i niz njezinih kompanjona, jedan od glavnih krivaca što su stradalnici Domovinskog rata već gotovo sto dana u šatoru u Savskoj 66 u Zagrebu? Naime, sjetimo se da su hrvatski branitelji počeli s prosvjedom tek nakon održane javne tribine Documente u Vukovaru, odakle se otkotrljala sramna i neoprezna izjava Bojana Glavaševića, u kojoj je baš kao što to kontinuirano čini i Teršelič izjednačavao žrtvu i agresora. Branitelji su na tu “Teršeličkinu” tribinu odgovorili prosvjedom, a rezultat toga je i činjenica da je već prvih dana u šatoru preminula Junakinja Domovinskog rata Nevenka Topalušić dok je jedan branitelj pokušao napraviti i suicid, što sve ide na dušu Teršelički, Josipoviću i sličnim “borcima za mir”.

Teršelič u tom intervjuu, među silnim nedorečenostima i glupostima, naglašava da su “…Operacija oluja, kao i Bljesak, za posljedicu imala masovno iseljavanje srpskog stanovništva, ubijanje civila, rušenje kuća i cijelih sela” te da je nakon ovih akcija predsjednik Tuđman godinama sprečavao povratak Srba! (sic!)

Treba li ovome ikakvi komentar?

Ili, Teršelič kaže da Vukovarci pate kad na ulici susreću ljude koji su ih zlostavljali, mučili i silovali, ali da isto tako pate i one obitelji Srba ubijenih u Oluji, za koje nitko nije odgovarao!

Nije li i to izjednačavanje žrtve i agresora?

A kad se je pita: “Je li joj je teško izgovoriti tko je 90-tih bio agresor, a tko žrtva?”, ona odgovara: “Meni to nije teško izgovoriti, no (čujte sad ovo!) kad je riječ o Hrvatskoj govorimo o kompleksnom karakteru rata koji je istovremeno bio agresija, ali imao je i neke elemente građanskog rata”. (sic!)

Drugim riječima, Teršelič se ponaša i govori u stilu – Pazi tako da ostanem nevina!

Protiv Documente, ali i ove osobe, također treba povesti – ‘Domovinski rat’!

Jer drugačije ih se očito nećemo riješiti!

Mladen Pavković

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Kamenjar.com

[ad id=”40551″]

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

HINA cenzurirala Ivu Pilara

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što su u hrvatskome Srijemu održana tri izuzetno dobro posjećena predstavljanja i tribine na temu Pilarove knjige “Južnoslavensko pitanje” i nakon što su organizatori opetovano Hini slali materijale i molili za objavu, što je urednica kulture Duška Gerić Koren i obećala, ne samo da nijedna vijest na Hini nije objavljena, nego je D. G. Koren prekinula i komunikaciju, te se ne javlja više ni na pozive.

Podsjetimo, samo na jednoj tribini u Vinkovcima nazočilo je više od 160 mladih do 19 godina, što u svijetu predstavljanja knjiga i kulturno-povijesnih manifestacija u Hrvatskoj predstavlja itekako hvale vrijednu rijetkost.

Međutim, urednici nacionalne novinske agencije, spomenutoj Duški Gerić Koren ni to nije vrijedno objave, te je svojom u najmanju ruku dvojbenom uređivačkom procjenom, uskratila hrvatsku medijsku i opću javnost za ovu itekako vrijednu i bitnu informaciju.

Okupljanje više od 300 ljudi oko hrvatske povijesne knjige, koja ove godine slavi 100. obljetnicu nastanka, a koje se odvijalo u ionako sustavno zapuštenoj istočnoj Slavoniji i hrvatskome Srijemu, dotična urednica Hine, D. G. Koren uskratila je kao informaciju hrvatskoj javnosti.

Istodobno, svoje mjesto u agencijskim vijestima Hine, u rubrici kultura, a pod vodstvom te iste urednice, dobila je, primjerice nagrada katalonskim arhitektima u Španjolskoj, te izložba nakita jedne osobe u Zagrebu….

Ivo Pilar i njegovo Južnoslavensko pitanje bili su cenzurirani u Karađorđevićevoj Jugoslaviji, te u doba totalitarnog komunizma. U Hini su cenzurirani i danas, u slobodnoj i suverenoj Hrvoatskoj 2017. godine.

Tražimo smjenu urednice kulture u nacionalnoj novinskoj agenciji HINA, Duške Gerić Koren.

Pretisak knjige „Južnoslavensko pitanje“, Ive Pilara, predstavljen  u Vinkovcima i Nuštru.

GI Ivo Pilar

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Odgovor predsjednika Vlade Plenkovića slovenskom premijeru Ceraru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković odgovorio je predsjedniku Vlade Republike Slovenije Miri Ceraru te zahvalio na pismu upućenom 16. listopada ove godine.

U odgovoru predsjednika Vlade Plenkovića navodi se:

“U pismu potvrđenu privrženost  Slovenije dobrosusjedskim odnosima i dijalogu s Hrvatskom, što u potpunosti zrcali i već poznata hrvatska stajališta, vidim kao dobar temelj za nastavak našeg dijaloga započetog prigodom susreta u Ljubljani 12. srpnja ove godine.

Koristim stoga ovu prigodu ponovno Vas pozvati u Zagreb, kako bismo, slijedom već ranije obavljenih priprema, održali naš idući sastanak u terminu koji bi nam zajednički odgovarao.

Slovenska stajališta o arbitražnom postupku i arbitražnoj odluci dobro su mi poznata kao što sam siguran da su Vama poznata hrvatska stajališta o tome.

No, razlika u polaznim stajalištima ne bi nas trebala priječiti da u konstruktivnom ozračju, u duhu partnerstva i međusobnog razumijevanja, pronađemo konkretna rješenja koja bi bila u interesu i na korist naših dviju država i naša dva naroda.

Predlažem stoga da na našem sastanku raspravimo sva otvorena pitanja između naših dviju država, uključujući i pitanje granice”, stoji u odgovoru predsjednika Vlade Republike Hrvatske  slovenskom kolegi.

Cerar u pismu Plenkoviću predložio osnivanje povjerenstva za demarkaciju granice

facebook komentari

Nastavi čitati