Thompson, domoljub a ne naci pjevač!

  0

  Nakon što je Berliner Kurier predstavio poznatog hrvatskog glazbenika kao nacistu koji ne bi smio nastupati u Berlinu i Njemačkoj, priopćenjem se oglasilo uredništvo portala www.thompson.hr sa naslovom: Thompson, domoljub a ne naci pjevač! Nešto kasnije na adresu glavnog urednika Berliner Kurier pismo na njemačkom je poslao i Karl Kutniak iz Helmstedta. Oba reagiranja objavljujem u cjelosti:

  Prvo reagiranj uredništva Thompsonova portala na “Berliner Kurier” počinje osudom hrvatskih medija koji su u “Hrvatskoj prenijeli tu vijest iskrivljući je u “Nijemci ne žele Thompsona” ili “NIJEMCI SE PITAJU ‘Smije li naci-Hrvat Thompson nastupiti u Berlinu?”

  Ostatak priopćenja donosimo u cjelosti:

  Niti se Nijemci, a niti Njemačka javnost pa tako ni neki ozbiljni mediji pitaju treba li Thompson pjevati u Njemačkoj već se to pita jedan portal po nama beznačajan u malom mjestu, a kamoli u državi Njemačkoj. Koliko su značajni govori i sama činjenica da su neki Hrvatski “dušebrižni” mediji po prvi put prenijeli neku vijest s toga portala. Bez obzira što su neki mediji u Hrvatskoj samo jednom prenijeli vijest s tog portala usuđuju se pisati i nas uvjeravati da je to stav Njemačke države.

  Svi ozbiljni mediji već su pratili Thompsonove koncerte diljem Njemačke i vrlo dobro znaju da na njegovim koncertima nema  incidenata već ima samo vrhunske zabave nabijene domuljubnim osjećajima. 

  Mediji u Hrvatskoj vrlo dobro znaju da Thompson ne može biti nacist jer on je rođen tek 1966 godine. Ili pak žele reći da je nacist jer je branio Hrvatsku u Domovinskom ratu?

  Prozivati čovjeka i etiketirati ga nacističkim pjevačem, nije samo uvreda Thompsonu već i njegovoj publici i svim hrvatskim braniteljima čiji je i on bio pripadnik. Uvreda je svima nama koji smo punili stadione i dvorane na njegovim koncertima. Uvreda je svoj Hrvatskoj djeci i roditeljima kojih je uvijek jako puno na Thompsonovim koncertima.

  Thompson niti u jednoj svojoj pjesmi ne poziva na mržnju prema bilo kome pa tako ni prema spomenutim srbima ili Židovima.

  Čak ni u pjesmi Bojna Čavoglave ne spominje srbe kao narod već spominje srpske dobrovoljce i bandu četnike koji su došli u paljenju, silovanju i ubijanju do njegovog rodnog sela.

  Pa nije Thompson kriv što su ti fašisti koji su nas napali i okupirali trećinu Hrvatske pod režimom Miloševića po narodnosti srbi. Da nas je napao netko drugi vjerovatno bi onda pjevao o njima.

  Brinu ih riječi “ZA DOM SPREMNI”? Pa i ptice na grani već znaju da tu riječ nije koristila samo NDH već je ona nastala puno prije toga vremena. Optužbe da je NDH koristila tu riječ i da je mi ne smijemo izgovarati su besmislene jer NDH je koristila puno toga, NDH je bila na ovom prostoru na kojemu mi sada živimo, zar bi trebali nestati ili ne udisati ovaj zrak jer je tu nekada bila NDH? Na kraju Hrvatski sudovi su presudili da taj riječ nije prekrašjno a kamoli kazneno djelo.

  Začuđuje činjenica da neki “dušebrižni” portali u Hrvatskoj sve to znaju kao i da znaju da Thompson nije autor niti jedne pjesme koja poziva na mržnju bilo koga ali opet u svojoj udbaškoj maniri izvrću i prenose članke od nekog portala za kojeg nije čula većina novinara u Njemačkoj, a kamoli u Hrvatskoj. Tome u prilog ide činjenica da neki naši portali kojima je ovo prva prenesena vijest s “Berliner Kuriera” smatraju da je to stav Njemačke države.

  Dragi prijatelji ne nasjedajte na priče, većina nas već je bila na Thompsonovim koncertima i mi dobro znamo da na njima nema nikakve mržnje prema nikome već samo ljubavi prema dragome Bogu, obitelji i našoj domovini.

  (kb)

  Evo i prijevoda teksta objavljenog na portalu Berliner Kurier :

  Na koncertu u Frankfurtu nastupio je pred 13.000 fanova. Perković je svoje koncerte počinjao pozdravom ‘Za dom!’, a tisuće okupljenih bi uskliknuli ‘Spremni!’ što je bio pozdrav hrvatskih fašista iz Drugog svjetskog rata’. Mnogi od njih su pri tome digli i ruku u zrak.

  Bend je na koncertima svirao pjesme nacionalističko-terorističkog društva ‘Ustaša’, u kojoj se slavi istrebljenje Židova i Srba u koncentracijskim logorima. U drugim zemljama poput Nizozemske, on je već dobio zabranu nastupa u prošlosti. U Švicarskoj su njegovi koncerti otkazani zbog ‘ugrožavanja javnog reda i mira’. Sam Perković poriče poveznice s nacizom i fašizmom te se karakterizira kao domoljub.

  Sad se želi vratiti u Berlin, gdje je već pjevao 2006. i 2009. godine kad je napunio dvoranu Colubima. Trenutačni organizator Jakov Kolak brani svoju zvijezdu: Marko više ne pjeva o ratu, novi album je potpuno bezopasan. U svojim pjesmama ne pjeva ništa o radikalnom desničarstvu. Ovo će biti veliki obiteljski koncert.

  Drugo reagiranje na njemačkom jeziku upućeno je na adresu glavnog urednika g. Hans-Peter Buschheuera. Evo što u njemu piše g.Karl Kutniak iz Helmstedta.

  fenixmagazin

  kamenjar.com

  facebook komentari