Thompson o zabrani koncerta u Švicarskoj: Moje pjesme su istina koja nažalost mnoge smeta

9
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Domaća publika pokazala je u Karlovcu koliko željno iščekuje svaki koncert Marka Perkovića Thompsona. “Oni prate vjerno, mene, moj rad, slušaju, odlaze na koncerte i to je jedan predivan osjećaj”, poručio je Marko Perković Thompson za INmagazin.

“Daju mi potporu uglavnom. Sa mnom su u ovome što radim, u mojim pjesmama. Moje pjesme su nastale paralelno s vremenom kako smo ga živjeli i mi kao narod i ja kao pojedinac. Tako da one su jedna istina koja nažalost mnoge smeta”, istaknuo je.

Švicarci zabranili Thompsonov koncert, prozvali ga zbog “veličanja fašističkog režima ustaša”

Podršku ima i kad se radi o zabrani njegova koncerta u Švicarskoj. Iako je 3. rujna trebao u gradiću pokraj Zuricha održati koncert, to se ipak neće dogoditi. Naime, Gradsko vijeće Schlierena zabranilo je nastup “iz bojazni po javnu sigurnost te da bi pojedine grupe ili osobe mogle pokušati ometati nastup”.

“Eto im, kad su zabranili, neka su zabranili. Šta sad, možemo mi i bez toga”, rekao je Marko Perković Thompson koji će ovog listopada proslaviti i jubilarni 50. rođendan i to s obitelji. Kako kaže, nešto mu spremaju, ali ne zna što.

Podsjetimo, 2009. godine Thompsonu su zabranili ulazak u zemlju. Osam godina Marko Perković nije smio nastupati na švicarskim pozornicama, te je u prosincu prošle godine održao koncert u Fribourgu.

facebook komentari

 • EMINƎM

  jedino su dobrodošli šešeljevi četnici za ove švicarce,

  • srka

   I on će to tek tako prihvatiti!?!
   Čuj fašizam!?
   Na osnovu čega!?
   U švicarskoj na zalost jaka SVP stranka…desno orjentirana ali ima i nekolicinu četoljuba…štovatelja četničke doktrine…te se nije ni za čuditi da je došlo do zabrane!
   No nisu oni CH, niti omjer…trebalo bi se to preko odjvjetnika preispitati!
   by Srka®

   • EMINƎM

    Zna se. Al tko su četnici. Da nisu možda bradonje antofašisti.😈

 • srka
  • Agromentum

   Odličan video!

   • srka

    Odličnije je tebi trenutačno.
    Ih, da je ovdje još to more!
    by Srka®

    • Agromentum

     Haha, eno ti Meersburg, imaju čak i palme na obali. :))

 • sven kalifer

  Ne bih se slozio sa ovim raznim komentarima. Treba imati diplomaciju koja je u sluzbi covjeka, pa to vam je isto ako se radi o bilo kakvom dokumentu i sl. Nasi su diplomati prezaposleni sami sobom, radi se kao u yu-sistemu, za svaku ludariju moras u Zürich, pa sjedi cekaj dok se smiluju.Zar se nije moglo opcini Schlieren pomoci u donosenju odluke, zar se moralo prepustiti “lijevima” da vrte? Zasto mi nemamo nijednog postenog Hrvata u diplomaciji, koji zna da Hrvatske domoljubne pjesme imaju “identican” text i poruke kao svicarske! Oni ne kaznjavaju Thompsona nego Hrvatsku i Hrvatske Zakone koji se zlorabe u politicke svrhe. Takvi smo, al ipak Hrvati.

 • D, Pezo

  U Švicarsku su pobjegli oni sto su INU pokrali( a novac u zidovske banke položili i kamatare, prezime im je Špiljak,cest im je gost Mesić ,Pusicka,Josipovic i sl. govna )oni mrze Thomsponove pjesme a i njega ,samo zato sto nije lopovske komunsiitcko partizanske krvi , oni utjecu na lokalne vlasti u kantonu gdje žive i ocrnjuju Thompsona propagandom koju su naucili 30 godina LAŽ I OBMANA .