Tihomir Dujmović: Jako mu je čudno to da se još nije razgovaralo o ministrima

1

Koliko će trajati proces konzultacija kod Predsjednice Republike? Kada će Andrej Plenković doći s potpisima na Pantovčak? Zapinju li pregovori HDZ-a i Mosta na podjeli resora u novoj Vladi? U emisiji su gostovali: Davor Bernardić  saborski zastupnik SDP-a, Furio Radin, saborski zastupnik talijanske nacionalne manjine, Ivan Lovrinović, saborski zastupnik (Promijenimo Hrvatsku), Mato Palić , stručnjak za ustavno pravo i novinar Tihomir Dujmović.

Bilo je lijepo i sunčano za razliku od prošlog listopada, prokomentirao je Furio Radin jučerašnje konzultacije s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. Zastupnici nacionalnih manjina još su u pregovorima, sve ide normalnim tijekom i razmijenili smo prioritete, rekao je. Osvrnuo se na izjave Milorada Pupovca o tome kako bi nacionalne manjine trebale biti zastupljene u radu državnih i javnih poduzeća, primjerice u Hrvatskim šumama. Radin smatra kako je normalna stvar da se mjesta u upravnim odborima dobivaju po zaslugama i sposobnostima, ali da treba vidjeti zbog čega nema drugih nacionalnosti u tim odborima.

Ne mogu vjerovati da sam dočekao dan kad Radin i Pupovac prebrojavaju krvna zrnca zaposlenih u Hrvatskim šumama i HEP-u, rekao je Tihomir Dujmović. To je najskandaloznija stvar koju sam ikada čuo. Radin mu je odgovorio da je ipak čudno kako nema drugih nacionalnosti i nadodao kako ima puno toga skandaloznog u njegovu pisanju.

Dujmović smatra da su pregovori krenuli krivim putem od samog početka. 15 dana se razgovara, a mi ne znamo o čemu, rekao je. Pregovarači izlaze sa sastanaka i izgovaraju rečenice kao da su Marsovci, dodao je. Nismo još dobili niti jedan konkretan stav i na puno pitanja nema odgovora. Ja ne razumijem o čemu se razgovara, rekao je. Jako mu je čudno to da se još nije razgovaralo o ministrima i neshvatljivo mu je da se još ne zna nijedno ime. Bojim se da se iza tog brda nešto valja, rekao je.

Ivan Lovrinović je rekao da nitko još nije kontaktirao članove stranke Promijenimo Hrvatsku. Očito je da Plenković planira sastaviti vladu s Mostom i nacionalnim manjinama, dodao je. Prokomentirao je potez Kreše Beljaka- pokušao je oslabiti poziciju Mosta koji, kao i prošle godine, vodi ove pregovore. Ne poznaju se Most i HDZ od ovih izbora, oni se izvrsno znaju. Kao bivši član Mosta, rekao je da ne može po njemu bacati drvlje i kamenje jer ima tamo izvrsnih ljudi. Smatra da pregovori s HDZ- om traju dugo jer je očito riječ o kadrovskim pitanjima.

facebook komentari

  • kršni

    Bit će da je već sve dogovoreno. Oni piju kavu i igraju briškulu! Neš ti razgovora, pregovora i dogovora. Sve ostaje manje više isto. Oni žele preuzeti vlast u dopuštenim rokovima, ni prije ni poslije!