Tihomir Dujmović: Mislim da će se MOST ipak odlučiti za HDZ

0

U HRT-ovoj emisiji Studio 4 u četvrtak su komentirali današnje pregovore Mosta s HDZ-om i SDP-om, kao i konzultacije s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović. Gosti emisije su bili kolumnist Slobodne Dalmacije Tihomir Dujmović i komunikacijska stručnjakinja Aleksandra Kolarić, prenosi direktno.hr

[ad id=”68099″]

Na pitanje voditelja što misle o Mostu, Kolarić je rekla da se ne slaže s velikim dijelom novinara na što se Dujmović složio.

“Ne slažem se s velikim dijelom novinara. Smatram da je ovo dobro što se događa, postali su pristojni, ne bahate se, no ključno je da se javnost i mediji moraju raspravljati o društvenim problemima. Više se ne bavimo ustašama i partizanima, već o problemima s kojima se suočavamo. Nisam čula od novinara i analitičara niti jedan dobar argument protiv Mosta. Most je odličan za Hrvatsku”, naglasila je Kolarić.

“Čini mi se da se problem javlja kod medija koji to potpuno krivo prenosi, to su zapravo razgovori o temama koje žele promijeniti. Mediji zapravo guraju Most u što brže pregovore, a to je nemoguće”, rekao je Dujmović.

Na što je Kolarić komentirala i tko je Mostu dao moć. “Moć mostu su dali Karamarmko i Milanović svojim ponašanjem.”

Komentirali su i dosadašnji tijek pregovora i kako prolaze.

“Dosadašnji pregovori su izbacili prilično opasne stvari. Manipuliranje manjinama, to je vrlo loše to se nikada prije nije radilo. Hrvatska nije zrela za IDS-ovu regionalizaciju”, rekao je Dujmović.

U emisiji Studio 4 osvrnuli su se i o današnjim konzultacijama u Predsjedničkom uredu na Pantovčaku.

“Predsjednica je dužna postupiti po Ustavu, ali nitko neće dobiti mandat. Nitko ne može skupiti 76 mandata. HDZ čeka Most, zato Petrov drži ključeve izbora”, rekao je Dujmović.

“HDZ-ova tijela se sastaju i raspravljaju, dok s druge strane SDP-u se bliži drugi mjesec od zadnjeg raspravljanja. Mi govorimo Mostu da su amateri, a mi gledamo zapravo amaterstvo od dvije velike stranke”, dodala je Kolarić.

Dujmović je zaključio predviđanjima kome će se prikloniti Most.

“Mislim da će se Most ipak odlučiti za HDZ. Popis reformi prihvaća HDZ, jer su oporba. O nizu stvari su bliži HDZ-u od SDP-a”, zaključio je Dujmović.

facebook komentari