Tihomir Dujmović: Ovogodišnja medijska ljubav se zove stranka “Pametno”

59

Što li se sve ne čini da se nekako ipak sklepa velika koalicija! I koje sve karte nisu bačene na stol! A tek oni nevidljivi moćnici, koji “tankiraju” medije, PR službe i svu tu mašineriju što čini izborni cirkus, o kojima ne znamo puno, ali odabirom tema, sugovornicima i inzistiranjem na nebitnome vidimo da od nas prave budale, piše Tihomir Dujmović.

Naime, velika koalicija bi političkom životu zemlje stavila flaster na usta, to je naime suspenzija parlamentarizma, jer tada oporba ne postojj i, što je još izglednije, velika koalicija je konačna abolicija svakoj lustraciji! Pa kako da ekipa koja ima problema s lustracijom propusti ovu povijesnu šansu? I sad, da bi se ta opcija legalizirala, treba sotonizirati, medijski likvidirati, de facto “ubiti” Most koji mora pasti na folklornu razinu svoje snage kako bi velika koalicija već i tehnički bila nužna.

Politički ‘hrvatina’

Što je još važnije i još teže, mora se od Milanovića napraviti političkog “hrvatinu” i pritom probati na tu stranu prošvercati i cijeli SDP! Jer ako se ne pripremi teren, a krene se u veliku koaliciju bez ušminkavanja bivših komunista, akcija će propasti. Zato se ovako manijakalno prenaglašava pad Mosta u anketama, zato se kod Milanovićeva napadnog hrvatstva prešućuju svi njegovi upravo sadistički protuhrvatski potezi kao što je bilo instaliranje Gorana Radmana na HTV. I što je najneobičnije, zato SDP šuti na njegove provokacije čak i kad se radi o ideološkim zločinima kako, primjerice, inače doživljavaju “za dom spremni”.

Sada ni Jovanoviću, ni Obersnelu, čak ni notornom Staziću to nije odiozno. Što ti je glad za vlašću! Da je tezu “fućka mi se za dom spremni” izgovorio neki hadezeovac, IDS bi isti tren ucjenjivački mahao istarskom putovnicom. Ovako, svi šute jer su “skužili” igru. Ma samo nas prebacite na drugu stranu, da se dovučemo na vlast, kužimo mi igru. Jer da prava pozadina ove cijele predstave nije priprema za veliku koaliciju, može li itko zamisliti da Jovanović već ne bi grmio o NDH, o antifašističkom Kvarneru i patetičnom “no pasaran”? Stvar nije u širem smislu razvidna jer mediji ne samo da ne razobličavaju tu podvalu nego aktivno drže ljestve i stvar svode na folklor.

Mašinerija koja zagovara veliku koaliciju poprima upravo zastrašujuće razmjere, u nju se u cilju što većeg agitiranja ne guraju samo tajkuni, strani veleposlanici i oni koji se boje lustracije i kopanja po privatizaciji, sad se ušlo u fazu da se i celebrity likove pita: Ne bi li velika koalicija bila spas? Sve u svemu, stara nevidljiva ruka koja vodi ovu operaciju koristi sva moguća streljiva za svoj cilj. Pogledajte što rade od Ivice Relkovića, upornog domoljuba koji se godinama bori s vjetrenjačama. Tretiraju ga kao šamana na buniki. Osobenjak, čudak i na kraju: luđak, to je dijagnoza većine medija.

Na zadnjim izborima su mediji diskretno podržavali Most jer su očekivali da je Petrina spretniji od Petrova, pa da će on preuzeti kormilo! Ovogodišnja medijska ljubav se zove stranka “Pametno” i dirljivo je gledati kako ih mediji bez ustručavanja hvale dajući im enormni prostor bez obzira što ankete tome ne daju nikakav razlog. Osim toga, kad pogledate vrh te stranke, vidite da je to političko obiteljsko gospodarstvo, neka vrsta OPG-a u visokoj politici. Stranku vodi žena čiji je muž glavni tajnik iste te stranke. Zamislite da je Ankica Tuđman bila glavna tajnica HDZ-a. Pa mediji bi ih razapeli glede sukoba interesa!

Mostova snaga

Ali, ovdje toga nema, pala je naredba, guramo “Pametno” da i tako rasturimo Most, te su mediji spremili samo panegirike za ovaj OPG. Most je znao imati preprovincijalna kadrovska rješenja, iritiraju svojom destrukcijom i netko koga će poslušati bi im morao reći da ne mogu ultimativno tražiti premijersko mjesto sa desetak mandata, ali unatoč svemu Most je jedina realna snaga koja može zauzdati veliku koaliciju, taj projekt koji je u prvom redu jamstvo da istinskih promjena neće biti. Naprosto stoga što interesne skupine koje guraju taj projekt inzistiraju na tome da sve ostane po starom.

Most se, dakle, gazi sa svih strana. Operaciji se, nažalost, pridružio i moj prijatelj Nino Raspudić, sjajan intelektualac, bistrog uma i redovito hrabra jezika koji se godinama herojski hrvao u “Petom danu” u klasično neravnopravnom omjeru sugovornika 3:1. Godinama je bio u toj emisiji sam protiv tri ljevičarska stršljena i tek kad je to preživio, u studio je pripuštena još jedna sugovornica, pa smo se približili ravnopravnom broju sugovornika. Ali, samo približili.

No, vidim da je Milanovića usporedio s Tuđmanom došavši na naslovnu stranicu u formatu Kim Kardashian, što znači da su i najveće haubice izvučene iz garaža za ovu bitku svih bitaka. Naime Raspudićeva teza o Milanoviću kao Tuđmanu je blasfemična. Dobro, vruće je, u Mostaru je osobito vruće, ali nije li rano za halucinacije? Jer usporedba Milanovića i Tuđmana moguća je samo ako imate sunčanicu! Jer, da je vani plus 90 i da ni jedna klima ne radi, Tuđman nikada na čelo HTV-a ne bi stavio Gorana Radmana, a time nas je, između ostaloga, počastio Zoran Milanović. Niti bi poslao specijalce na invalide! A da povijesni sarkazam bude potpun, na Glogoškog i momke u kolicima čovjek kojeg Nino vidi kao Tuđmana, poslan je kako se ispostavilo, čak i jedan rashodovani martićevac.

Pa Milanovićeva vlast je razbila lubanju vukovarskom branitelju Pajkiću. Što je tuđmanovsko u tom potezu? Kako se uopće može usporediti Milanović koji zabranjuje komemoraciju Bleiburga i Tuđman čija vlast je tu temu stavila na dnevni red. Ključna teza o Milanovićevoj državotvornosti je argument da je kod prosvjeda i paljenja po Mostaru jedini on tamo došao iz Zagreba.

Točno, ali nije ni u Mostaru ni u Sarajevu svijetu objasnio da je prosvjed bio bošnjačka neuspjela revolucija. O svemu onome o čemu nas je portal Poskok poučio, da su dakle Bošnjaci, iz istočnog dijela Mostara jedini prosvjedovali jer su upravo oni i organizirali akciju, Milanović nije jednog slova progovorio. To što je HDZ o svemu sramotno šutio, kao što je Josipović šutio, to ne znači da je Milanović samim pojavljivanjem u Mostaru postao novi Tuđman. Uostalom, što je to Milanovićeva Vlada napravila za Hrvate u BiH da bi ga sad, dva tjedna prije izbora, častili tezama da je državnik Tuđmanova kova?

Sramotna šutnja

Žurim reći da to nije nikakva abolicija za HDZ koji sramotno šuti o tom aparthejdu premda nosi ključnu moralnu odgovornost za nečinjenje. Hrvati u BiH su platili najkrvaviju cijenu stvaranja hrvatske države da bi im Zagreb stavio na stol Daytonski sporazum. Strašno i neoprostivo, ali što je Milanović napravio na tu temu? Uostalom, Milanović je jedini hrvatski političar koji se upeo predati u ruke BiH komad hrvatske zemlje tvrdeći da su famozni školjići “njihovi”! To radi državnik? I on je usporediv s Tuđmanom? No, kako je ovo ljeto stvarno vruće, tu nepodnošljivu lakoću pojednostavljivanja inače redovito sjajnog Raspudića pripišimo paklenom ljetu…

Milanović je tek vješti manipulator koji sjajno pliva na valovima svoje drskosti. On se sad diskretno hvali da mu je otac nekada bio s Tripalom, ali kakve veze on ima s tim? On, Zoran Milanović bio je glasnogovornik Ivici Račanu koji je svojedobno bio grobar hrvatskog proljeća i političke karijere istog tog Mike Tripala. Bio je na čelu protuhrvatskog krda sto je srušilo hrvatsko proljeće! Mlade generacije su možda zapamtile Račana s kacigom na glavi kako obilazi 2000. godine gradilište ceste Zagreb-Split, ali se danas samo rijetki sjete da je Račan bio dio vlasti koja je zabranila gradnju te iste ceste. Tom i takvom Račanu je Milanović jeo iz ruke! Ivici Račanu koji je napustio Sabor kad se izglasavala hrvatska neovisnost deset godina kasnije Milanović je bio mali od kužine!

Ono pak što je najgore u cijeloj ovoj aferi je zadivljujuća lakoća s kojom se prešlo preko elementarne analize onoga što je Milanović do jučer govorio i radio. Čovjek koji se dan prije izbora sjetio da ima djeda ustašu isti je čovjek koji je na ozbiljno pitanje Tito ili Tuđman rekao Tito i tako se i ponašao.

Šutnja ljevice

Dakle, ova ideološka uličarska politička prostitucija koju u kampanji promovira Milanović zaziva gnušanje već i kod letimične analize njegovih ranijih djela i sadašnjih izjava. S time da je Milanović šutnjom ljevice na njegove desničarske eskapade teško kompromitirao ljevicu i pritom napravio presedan koji neće ostati bez posljedica. S kojim pravom će se sutra Jovanović i Ostojić iščuđavati nekom klincu što će na stadionu vikati “za dom spremni ” nakon što sam čelnik ljevice tvrdi da mu se za taj izraz fućka?

Tihomir Dujmović/SlobodnaDalmacija

facebook komentari

 • Dina Dino

  ono kad netko sam sebe naziva pametnim….. gadno…..

 • Nada Jurinčić

  PAMETNO-udbaška zamina za MOST.
  Glupa zamina.

 • Omnes Omnibus

  Tihomiru je Mobst postao opsesija. Oni koji su prvi zagovarali veliku koaliciju sad su odjednom postali brana protiv iste. Ovo je previse I za hrvatsko politicko pamcenje.

  • Saga

   UIO mu ne izlazi na izbore pa je morao izabrati nekoga.
   Zapleo se gospodin Dujmović u neko čudno kolo i ne može više izaći vani.

   • Maks

    UiO stao iza mosta kako bi oslabili HDZ, nametznuli veliku koaliciju sa Oreskovicem na Celu . Zeljka je lukava, ovaj put provodi isto na drugi nacin… jucer je progovorio o velikoj koaliciji i biskup YUzinic “samo ako je narodu od koristi” , uskoro ce se javiti i pop Manduric, Bartulica , Batarelo , Miklenic i kompanija!!! Opus Mei jedino moze uzeti glasove desnici – specijalni rat protiv HDZa koji su dogovorili s Josipovicem.Oreskovic je drugi Jankovic ili Cerar kao u Sloveniji , drugi Alexis Tsipras , ovaj josipovicev Opus kupus , neoliberalni politikanti na strani krupnod kapitala i EU nacije.
    Facit – ne bacati glasove, glasati sve sto sigurno prelazi prag, situacija je opasna – ovi sto ucestvuju u zavjeri su gori od Milanovica glasajte tako da nam ne treba njihova Cuprija! I

    • Saga

     Jel’ ovo naputak samo za mene nepismenu ili… ;))))))

     • Maks

      Za sve koji ne znaju + da i oni vide jer spijuniraju druge portale. Ovakve stvari postavljam drugi dan, svuda gdje je tema , narod neka glasa kog hoce ali dosta je prevara i manipuliranja, ovi su najopasniji.

   • Tyrex Rex

    Pročitajte sjajan Kazimirov članak na Direktno o Mostu i takozvanim trečim putevima.O Dujmoviću i njegovom instant desničarenju ne treba trošiti riječi,

 • Sivooki

  Pa nismo svi postali dementni, Tihomire… Kako jadno, kako razočaravajuće…

  • Maks

   Sivi, baniran na narodu :-)))

   • Saga

    Otkad? Ti si uredno u onih preko 600 komentara, a brisani su Mrga i Crna vrana… koliko sam primjetila.

   • Sivooki

    Meni su brisali neki dan komentar o Bulju. Bez ikakve uvrjede.
    Na kojemu su te tekstu banirali?

    • Maks

     Costa se meni prijetio da cu zavrsiti u bunaru jer sam pisao da je Paraga podrzao Mesica Prkacin Milanovic i Racana , ja njemu odgovorao puno pristojnije – imam snimak – nisu imali razloga. Pravi razlog je pisanje da su oni sto stoje iza mosta za veliku koaliciju na celu sa Oreskovicem – to im je postalo opasno . Sad cu ih razgolititi i postavljati po svim portalima Opus Dei je opasniji od Apisa , djeluju podmuklo i masonski, ne smijemo dozvoliti da nas jos jednom prevare. Pocetak prevare je bio referendum o izbornom zakonu – podjeliti narod i sprijeciti uspon Karamarkove koalicije koja je jurila prema dvotrecinskoj vecini. Meni ne treba taj portal, ja sam ih odavno procitao – tamo sam samo da bi malo pomogao i branio vas . Oni su manipulatori – portal ubacuje i svoje komentatore kad je vas puno. Puno su brisali vranu, tebe, Rexa – bez ikakva razloga. Sad morate do izbora bez mene , ja cu mlatiti njih po drugim portalima.

     • Sivooki

      Jesi li ti siguran za Opus Dei…? Misliš na Bartulicu?
      Na koliko su te banirali?

     • Maks

      Na sve zajedno. Baniranje me ne zanima ni njihov portal, ja cu pomoci HDZu ako ne diraju “garavog, pomocu i POMAK gdje god stignem. Pogledaj vidis li costicu – ja ne vidim ni jedan njegov komentar.

     • Sivooki

      Koji tekst, pitam te.

     • Maks

      Ja sam gore nesto dopisao. Text ti je http://narod.hr/hrvatska/jovanovic-zeljka-markic-podrzala-most-sto-znaci-da-ga-izbjegavati
      Puno se prijetio , osim “zavrsiti u bunaru da dolazi k meni :-)))) Ja sam jedino pisao da mulja, laze, i vrijedja druge komentatore. Ja ga ne vidim ni na starim clancima – nestao!

     • Sivooki

      Misliš da se “samoukinuo”, odjavio?

     • Maks

      “samoukinuo”- Onda bi ostali komentari. Briga me za njega ima on jos nikova a vi cete imati malo mira.

     • Saga

      Evo zašto je Karolina kraljica. Preporučujem tebi i svima drugima… jer možda nismo sve zapamtili.

      Karolina Mueller

      Marcus

      2 hours ago

      Evo moj doprinos toj ideji.
      Sad kad to pročitam, smučit će mi se.Pobrojila sam PODVALE CRVENIH KMERA S MILANOVIĆEM I JOSIPOVIĆEM TIJEKOM 4 GODINEDJECA/MLADI/OBITELJ

      nametali neprirodnu gender ideologiju u škole preko zdravstvenog i
      građanskog odgoja kojeg je provodio ministar srpskog porijekla
      Jovanović
      – otvoreno pozivali notorne pedofile da drže predavanja po
      Hrvatskoj jer su im pedofilski lobiji dali novac za to i jer su vidjeli
      da to Hrvati ne vole
      – namjerno kinjili Splićane s gay paradom da ih ismiju i naljute
      – govorili otvoreno protiv referenduma „Za obitelj“ jer je to kao „nazadno“
      – ismijali Judith Reisman kad je došla zagovarati obitelj i govoriti protiv gender ideologije

      demonizirali branitelje, govorili im da su „lažni“ i organizirali im
      Registar tako da ih Srbija može pronaći i optužiti za bilo što
      – priznali Srbiji pravo da sude naše branitelje u Srbiji za ono što su navodno počinili u Hrvatskoj
      – rekli udovicama branitelja koje su se žalile na status da stanu u gay kolonu jer su i homoseksualci ugroženi (Pusić)
      – rugali se braniteljima i stopostotnim invalidima Domovinskog rata i slali specijalce na njih u Crkvu sv. Marka
      – rezali braniteljima prava
      – 5 tisuća branitelja u Hrvatskoj i BiH počinilo samoubojstvo
      – govorili braniteljima Domovinskog rata da su stoka, da su psi i da smrde (Matić)
      – govorili da je Domovinski rat zapravo građanski rat
      – govorili da će otkazati tužbu Srbiji za genocid i slabili pozicije Hrvatske
      – uspoređivali Bozanića s Miloševićem (Matić)
      – nisu pozvali crkvene predstavnike na proslavu ulaska u EU
      – otkazali zvonjavu zvona Katedrale
      – uvijek ponovno potiču govor protiv vjeronauka u školi i navodnu ugroženost djece koja ne idu na vjeronauk
      – žele ukinuti ugovor s Vatikanom protiv volje Hrvata

      protuzakonito lijepili ćirilične ploče i kad su im se Vukovarci oduprli
      u skladu s člankom 8. Ustava koja regulira odnose većinskog i
      manjinskog naroda u takvim situacijama
      – nagnječili lubanju hrvatskom branitelju Pajčiću i učinili od njega invalida, a onoga koji ga je udario unaprijedili
      – osudili na zatvor očeve poginulih branitelja koji su skidali ćirilične ploče
      – stotine tisuća Hrvata koji žive u inozemstvu ostale bez osobne iskaznice jer kao nemaju mjesto boravišta
      – onemogućavali biranje Hrvatima u BiH, ljudi čekali danima i satima na kiši
      – Hrvati iz dijaspore nepoželjni kao ulagači u Hrvatskoj
      – otvoreno poticali mlade na iseljavanje govoreći im da sad mogu ići gdje hoće i dobiti posao po cijeloj Europi (Opanka)
      – Milanović osiguravao kvote u Novom Zelandu da naši ljudi mogu što lakše iseliti

      spriječili da se održi referendum Za referendum (u dogovoru sa
      sindikatima i Vesnom Teršelić) izbacivši Željku Markić i UIO jer bi oni
      skupili potpise
      – tukli aktiviste UIO koji su skupljali potpise za referendum Za obitelj, palili im štandove i materijale
      – izigrali volju hrvatskog naroda da obitelj bude nešto posebno, osiburali homoseksualcima ista prava
      – ustašili Hrvatsku i Hrvate gdje god su stigli
      – govorili u izraelskom Knessetu da je Hrvatima u srcu ustaška zmija (Josipović)
      – rashrvaćivali Hrvatsku i detuđmanizirali

      uz pomoć Vesne Teršelić suočavali Hrvatsku s tobožnjom
      „nacističko-ustaškom“ prošlosti, u isto vrijeme nitko ne zna tko je
      Teršelić, ona se mora suočiti s prošlošću
      – sramotili i govorili u inozemstvu da je Hrvatska slučajna država (Milanović)
      – osramotili Hrvatsku s lex Perković
      – imali spremne pogrdne novinske članke u iščekivanju osude generalima i osudu Tuđmanove Hrvatske
      – naguravali Region kao svetu kravu kojoj se treba klanjati
      – na tv danonoćno prikazuju jugoslavenske, srpske i partizanske filmove
      – 3. program televizije je rezerviran za Srbiju i „ugrožene“ Srbe
      – hrvatski film pretvorili u regionski tj. jugoslavenski, milijune podijelili s Regionom (drugo ime za Jugoslaviju)
      – sklapali ugovore sa Srbijom zabranjene po Ustavu, suradnja sveučilišta, sportaša itd.
      – uništavali hrvatski kulturni i nacionalni identitet – kulturocid
      – u kulturi financirali samo lijeve autore i novinare
      – uveli totalnu cenzuru svih medija, hrvatski narod nema pojma što se događa bilo gdje i zašto

      u hrvatska kazališta uveli Srbe (Stazić) i provokatore (Frljić) koji su
      na najgori način pljuvali po Hrvatima i Hrvatskoj od koje su ovi uzeli
      milijune
      – dopustili Šerbedžiji i njegovoj obitelji da orgija po Brijunima uz cijenu noćenja 6 kuna

      ministrica kulture bila pijandura koja se u pripitom stanju valjala po
      podu i pala preko balkona (Violić), posuđivala novac iz ministarstva za
      osobne potrebe
      – uništavali hrvatski jezik s nametnutim Jozićevim pravopisom
      – u svim medijima pišu mrzitelji Hrvata – Butković, Jergović, Tomić, Lucić, Ivančić, Lovrić
      – milijarde davali vladinim udrugama koji su onda drukali za njih po potrebi
      – Srbina Pupavca drže kao guvernera Hrvatske da služi kao „moralna vertikala“ Hrvatima

      hrvatsku vladu nagomilali srpskim kadrovima pa 4 posto Srba u Hrvatskoj
      ima 40 posto ljudstva u Vladi (Jovanović, Lalovac, Grčić, Opačić), ima
      li u Srbiji ministara hrvatskog porijekla?
      – promijenili imena ministarstava i uskladili ih sa srpskim
      – 4 godine ulizivali se Srbiji kao da je Hrvatska bila agresor u ratu

      otkrivali tajne i nosili povjerljive dokumente Srbima (Josipović
      srpskom konzulu) da se četnici mogu lakše braniti na Haaškom sudu
      – srpski policajci ureduju po Vukovaru, neki rade u Vukovaru, a spavaju doma u Srbiji
      – organiziraju autobuse sa srpskim biračima po potrebi, a onemogućavaju Hrvatima Hercegovcima pristup biralištima
      – omogućili djeci srpske nacionalnosti u Vukovaru da uče „svoju“ povijest

      ministar policije nedostojno i prostački razgovarao na facebooku i
      organizirao da se hrvatskog domoljuba Marka Franciškovića strpa u
      ludnicu gdje su ga kljukali teškim lijekovima
      – tukli starije žene aktivistice, lomili im kosti i nikom ništa
      – trpe četnike u Saboru (Stanimirović), Rkman kao zamjenik sisačkog župana i s njima surađuju
      – držali Srbe (Dejan Jović – „najutjecajniji Srbin na svijetu“) i udbaške sinove (Saša Perković) godinama na Pantovčaku
      – sklopili strateški savez s Englezima stoljetnim neprijateljima Hrvata koji su predali Hrvate partizanima na Bleiburgu
      – ukinuli pokroviteljstvo nad komemoracijom u Bleiburgu
      – ukinuli istraživanje komunistički zločina i grobišta
      – dopustili bankama da ovrše Hrvate i stvore beskućnike
      – prodali Croatia-osiguranje u sumnjivim okolnostima
      – krali gdje su stigli i onemogućavali investicije, ozbiljan investitor ne daje mito
      – uništili poljoprivredu i poljoprivrednike i išli na ruku uvoznom lobiju
      – zemlju bogatu plodnom zemljom i morem napustilo oko 100 000 mladih jer navodno nema posla
      – branili zločinca tita, koji je pobio stotine tisuća Hrvata, i ime njegovog trga u središtu Zagreba i ulica po cijeloj zemlji

     • Sivooki

      Kerolajn je za mene tajna…
      Domoljub, a omakla joj se Pusićka ( ako dobro pročitah) i vjerovala nekim luzerima…?
      Mogu samo zaključiti da je dobra duša, s velikom vjerom u ljude. Dok ne dokažu suprotno.

     • Saga

      Ne podnosi ona Pusićku ni kmere… samo vjeruje UIO. I to je u redu.
      Pročitaj sve ovo što je napisala. Bože, koliko je toga.
      I ja sam pola od toga zaboravila.
      Ovo bi svi domoljubni portali morali imati na naslovnicama do izbora jer inače…

     • Sivooki

      Ovo bi svaka domoljubna stranka trebala zvoniti na sva zvona… Koji je razlog uškopljenju, ne želim znati!!!

     • Saga
     • Sivooki

      :))) Ljubav, Sago, ljubav prema Domovini.

     • Sivooki

      Disqus večeras ne da do vas…

     • Maks

      Karolinu znam od prvog dana od kad je na fb, slazem se s tobom 1000%!

     • Tyrex Rex

      Meni su jućer brisali sve što je imalo veze sa Markičkom.Smiješno.

     • Sivooki

      Manje sam na portalima ( sad JA radim, hehe),ali čitam jučer polemiku Iohanesovu s brisanim “gostom”… jesi li to bio ti?

     • Tyrex Rex

      Pisao mi je nešto ali mu nisam htjeo ni odgovarati.Moguće.
      Sivi ne uzbuđujem se previše.Ja im kažem što imam za reči.Bilo je nešto i o magarcima,

     • Sivooki

      To je još tamo bilo kod zadnjeg čitanja…. 🙂
      Bucaju sasvim solidno ( Bulj &comp ).

     • Tyrex Rex

      Nisu te valjda banirali Maks ?

     • Maks

      Neka su – pisao sam ti jucer da ce biti brisanja i baniranja. Izgleda da su i costu totalno – gadno se prijetio – ja ga nisam prijavio – jos mu savjetovao da obrise prijetnje.

     • Sivooki

      😉

     • Tyrex Rex

      Ne znam o ćemu pišeš.Znaš da nisam bio prisutan skoro mjesec dana.

     • Maks

      Stara prica, nisi nista propustio

  • Boris Traljić

   Je li ovo doista napisao TD? Vidim, nije baš pretjerano pismeno i ima dovoljno uskličnika… mogao bi biti.

   Kakva je, pobogu, logika u “…unatoč svemu Most je jedina realna snaga koja može zauzdati veliku koaliciju”. A da gospodinu TD netko kaže: “Bez MOSTa HDZ bi samostalno sastavljao Vladu.” i: “Velika koalicija je upravo MOSTova predizborna izmišljotina.”

   Nije vruće samo u Mostaru…

   • Sivooki

    Vidim da ste u formi, poštovani! Pljuske i dalje pljušte, it seems to me….

    • Boris Traljić

     Ma ne može se o ovome šutjeti… nije ovo “političko sljepilo”. Samo treba ostati svoj (što je nekad najteže).

     • Sivooki

      Da čovjek nije svjedokom, nitko mu ne bi mogao prepričati.
      Sve je “krcnulo ” kod Karamarka, i to tako očito, da je bilo za bljuvanje.

     • Tyrex Rex

      To je bio posao Mosta.Neutraliziranje vojnika Karamarka(poćeo im je smetati)

     • Boris Traljić

      Mislim da je Karamarko bio samo usputni “problemčić”, a pravi cilj se tek nazire – ali široka tema.

     • Sivooki

      “Velika” koalicija?

     • Boris Traljić

      MOST se sigurno za nju zalagao (Što je bila tripartitna vlada nego velika koalicija?), sad s njom prijeti kako bi pokazao da je HDZ=SDP. Nevjerojatno! Odnosno bit će nevjerojatno, ako dobiju deset+ mandata na ovakvu politiku…

     • Sivooki

      Neshvatljivo je da je SDP uopće u mogućnosti izaći na izbore poslije svega, s istim čelnikom i istim sastavom , istim ljudima kandidatima za ministre….i biti u REALNOJ prilici osvojiti vlast!
      Neshvatljivo je da ljudi po ne znam koji put nasjedaju na trik o “trećoj opciji”…

     • Lilith

      To je meni potpuno neshvatljivo! Nije mi jasno da su oni uopće ‘u priči’, a po anketama koje televizije podmeću, taj i takav sdp čak vodi

     • Sivooki

      Sad slijedi ono” pitanje : ZAŠTO, o, zašto HDZ ne koristi ono što bi trebao?

     • Boris Traljić

      Ja čekam… još ovaj tjedan 🙂

     • Sivooki

      A poslije…?

     • Boris Traljić

      Pa valjda će reagirati, reći MOSTu MOST, bobu bob itd. 🙂

      PS
      Moram vas napustiti… čitat ću komentare. Pozdrav

     • Sivooki

      Laku noć!
      Kave ima i u Zagrebu…

     • Boris Traljić

      Moj je stav, doista nije floskula, kako je hrvatski birač uvijek u pravu. Samim tim treba doći do hrvatskog birača, pokušati mu argumentirati vlastite stavove, situaciju…. dalje je na njemu (nama).
      Treće opcije, u pravilu, to niti ne pokušavaju.One vrlo selektivno pristupaju hrvatskom biračkom tijelu i traže “niše”.
      I to bi bilo (jest) potpuno u redu ako nemaju grandiozne, megalomanske ciljeve poput MOSTa: “Prihvatite naših pet zakona ili fuck off”
      A tko ste to vi? Što vi to znate o HNBu?

     • Sivooki

      Pročitah, izvrsno razmišljanje.
      Govorim o onomu što i Mikašek govori : ne može se Most ponašati “nesvrstano” : ili si za hrvatsku državnost, ili nisi.

     • Lilith

      Cijelo vrijeme govorim kako Mostovci sada “plaše” s nekakvom velikom koalicijom, a upravo su oni to propagirali pred prošle izbore.
      Uporno nameću tezu s Velikom koalicijom, unatoč tome što je HDZ unekoliko navrata opovrgnuo takovu mogućnost!

      I danas nakon tvoje i Kazine kolumne, uleti Dujmović i bubne ovo. uf

     • Tyrex Rex

      Karamarko ne bi bio problem da nije otvoreno poćeo zagovarati Lustraciju.Usput doveo je Kolindu i maknuo Josipovića.Stao je zmiji na glavu,a taman su sve pripremili da nas ponovo povežu sa “Regionom”.

     • Boris Traljić

      Ako Plenković ne opali po MOSTu, ne mora nekuturno, ali mora jasno, nedvosmisleno, nediplomatski – odnosno manje diplomatski, opet ćemo na izbore. Možda plaćamo školu…

     • Sivooki

      Plenković je već rekao da su neki njihovi zahtjevi razumljivi. Vlast je slast, a vraća i Most u sedlo. Ali škola se plaća – iz našega džepa, naravno.
      Ako Plenković misli da će s Mostom moći drugačije nego Karamarko, ljuto se vara. Psihijatru apetiti mogu samo porasti.

 • meduza

  Ja nisam čuo za ovu stranku dok ih Dujmović nije spomenuo i napravio im reklamu. Pričao mi je čovjek, koji je žrtva udbe, da ja nisam uopće svjestan koliko udba drži toga u Hrvatskoj i da bi se iznenadio kad bih vidio dokle to seže. A onda se dogodio Karamarko i onda sam vidio dokle to seže, i on je bio u pravu. Glavni urednik Glasa Koncila je obični udbaš. A za ove dujmoviće hodake, tomce, ivkošiće, despote i slične, ja sam mislio da je samo riječ o idiotima, ali nisu to toliko glupi ljudi koliko se čine glupima. UDB-a je jednostavno namjestila ne samo svoje zagovornike, a to su recimo oni koji govore da je Đureković bio lopov ikli agent BND-a ili bilo što, nego i svoje “kritičare”. To je kao ono kad je Mesić za svog osobnog “kritičara” izabrao Domagoja Margetića, pa su mi govorili da sam lud, pa se pokazalo ono što se pokazalo.
  Jednostavno, nitko ne može biti toliko glup koliko se jedan Ivkošić, Dujmović, Šola, Miklenić,Despot, Hodak, Tomac, Pavković i slični prave glupima. Ima ta “glupost” svoju cijenu…

  • Maks

   “Pater Ike i Miklenica ti je nagovorila osobno Zeljka Markic – to znam 100% , vjerovatno i Dujmovica . Ona je s YUzinicem i jos nekima iz crkve, Bozanic je pred zadnje izbore zabranio svecenicima da se mjesaju – prvi put i upravo kad se dogadja most – razmisli na nagovor koga?