Pratite nas

Tisuću posjetitelja na javnoj tribini Davora Pavune u Širokom Brijegu

Objavljeno

na

Hrvatski znanstvenik, fizičar i izumitelj svjetskog glasa, Davor Pavuna, održao je u petak javnu tribinu pred oko 1000 posjetitelja u velikoj dvorani Zavoda svete Obitelji u Širokom Brijegu. Tribinu je organizirala Inicijativa za Široki Brijeg.

Tema tribine glasila je ”Suvremeni mladi čovjek u dodiru vjere i znanosti – Moji uvidi o post-kvantnoj fizici i o Bogu”, a glavna značajka ove tribine je po Pavuninim riječima da ništa, pa tako ni znanost, nema smisla bez Boga.

Skup je počeo pjesmom ‘Krist jednom stade na žalu’ u izvedbi klape Dobrkovići, a zatim je Pavuna pozvao sve da ustanu i da se drže za ruke te minutom šutnje odaju počast svim preminulima.

Kroz skoro dvosatnu tribinu Pavuna je o Božjem postojanju i smislu života te povezanosti sa znanošću govorio iz osobnih primjera te iz iskustva predavanja na sveučilištima diljem Europe, Amerike i Azije.

Svjetski poznati znanstvenik prvi put je posjetio Široki Brijeg te se vidjelo nakon završetka tribine da je malo tko mogao ostati ravnodušan nakon njegovih riječi.

Davor Pavuna Široki Brijeg

Davor Pavuna Široki Brijeg

bljesak.info

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

Predsjednica: Hrvatska može pomoći u popravljanju odnosa Rusije i EU

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska može pomoći u jačanju suradnje između Rusije, EU-a i NATO-a, rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za rusku agenciju TASS uoči početka službena posjeta Rusiji.

“Vjerujem da Hrvatska može postati posrednik u suradnji Rusije, EU-a i NATO-a, organizacija čije smo mi članice i čije zajedničke vrijednosti dijelimo i u njih čvrsto vjerujemo. Ipak, nemoguće je bez Rusije rješavati mnoga pitanja na globalnoj pozornici i zato uvijek podržavam dijalog, čak i u bilo kojem neslaganju”, kazala je Grabar-Kitarović.

Vitalno je obnoviti dijalog između Rusije i Zapada, uvjerena je hrvatska predsjednica. “Dijalog je ključna stvar. Rusija i NATO ključni su čimbenici europske sigurnosti i stabilnosti”, rekla je.

“Svako pogoršanje u odnosima NATO-a i Rusije ima izravne posljedice na sve aspekte europske sigurnosti i stabilnosti”, naglasila je.

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Milijan Brkić: Zakon je jasan – Otvaranjem istrage, saborsko povjerenstvo za Agrokor prestaje s radom!

Objavljeno

na

Objavio

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić osvrnuo se jučer za Novu TV i HTV na temu saborskoga istražnog povjerenstva za Agrokor.

U Članku 4. Zakona o istražnim povjerenstvima stoji da će – ako je pokrenut sudbeni postupak o nekom pitanju o kojem je prethodno osnovano istražno povjerenstvo – ono odmah prestati s radom.

Brkić je istaknuo da SDP i Most ovom problemu pristupaju neodgovorno, populistički i demagoški.

– Jako su dobro znali koja je sastavnica zakona, jednako kao što znaju da se istrage koje provode istražna tijela, DORH i policija, ne smiju kontaminirati bilo kojim drugim aktivnostima, a pogotovo ne aktivnostima zakonodavne vlasti. Zakon je tu jasan – otvaranjem sudske istrage, koja će evidentno uslijediti, rad povjerenstva prestaje.

facebook komentari

Nastavi čitati