Tisuću posjetitelja na javnoj tribini Davora Pavune u Širokom Brijegu

  0

  Hrvatski znanstvenik, fizičar i izumitelj svjetskog glasa, Davor Pavuna, održao je u petak javnu tribinu pred oko 1000 posjetitelja u velikoj dvorani Zavoda svete Obitelji u Širokom Brijegu. Tribinu je organizirala Inicijativa za Široki Brijeg.

  Tema tribine glasila je ”Suvremeni mladi čovjek u dodiru vjere i znanosti – Moji uvidi o post-kvantnoj fizici i o Bogu”, a glavna značajka ove tribine je po Pavuninim riječima da ništa, pa tako ni znanost, nema smisla bez Boga.

  Skup je počeo pjesmom ‘Krist jednom stade na žalu’ u izvedbi klape Dobrkovići, a zatim je Pavuna pozvao sve da ustanu i da se drže za ruke te minutom šutnje odaju počast svim preminulima.

  Kroz skoro dvosatnu tribinu Pavuna je o Božjem postojanju i smislu života te povezanosti sa znanošću govorio iz osobnih primjera te iz iskustva predavanja na sveučilištima diljem Europe, Amerike i Azije.

  Svjetski poznati znanstvenik prvi put je posjetio Široki Brijeg te se vidjelo nakon završetka tribine da je malo tko mogao ostati ravnodušan nakon njegovih riječi.

  Davor Pavuna Široki Brijeg

  Davor Pavuna Široki Brijeg

  bljesak.info

  facebook komentari