Pratite nas

Vijesti

Tko god dođe na Pantovčak ne može biti toliki idiot koliki je bio Mesić, niti toliko beskorisni ljigavac kao što je Josipović

Objavljeno

na

[dropcap]T[/dropcap]reba nas brinuti Hrvatska koja šuti. Koja je deset godina veleizdajnika i političkog kriminalca Mesića smatrala uspješnim predsjednikom-detuđmanizatorom. Neka Vas brine to što u RH do dan danas nema analitičnog teksta o 10 godina katastrofalne vladavine ‘velikog reformatora’ Mesića. Koji dok je bio na čelu Hrvatske primjerice nije riješio niti jedan otvoren problem sa BiH i Srbijom. i koji je u dva mandata više radio za interese Sarajeva I Haga nego Hrvatske koja ga je birala.

Hrvatski narod odavno je podijeljen. Na Sjever i Jug. Na Istočnu i Zapadnu Hrvatsku. Na ‘naprednu’ i glasnu Mesićevu ‘urbanu’  i rasističnu Hrvatsku I na radničku seljačku i nazadnu Hrvatsku – onu Hrvatsku koja šuti osim ako sa strahom ode na Thompsonov koncert.

Tradicija hrvatskog urbanog šovinizma stara više od 100 godina nikada nije zgasnula. Natpisi o Thompsonu, Tomašički I Karamarkovom HDZ-u, novim ‘crnokošuljašima’  – kao tumoru koji se širi Hrvatskom, o tome kako za njih glasuju seljaci I Herceg-Bosanci dok za Josipovića I Zokija uljuđena Hrvatska, samo su pisani dokaz hrvatskog urbanog šovinizma koji je pred hrvatski ulazak u EU podivljao.

Dok je Zoki lizao guzu Bandiću, do tada ga se nije toliko diralo. To što ga je na zadnjim izborima izabrao ‘urbani’ Zagreb to ‘europljanima’ nije nekakakv podatak. Zagreb je opet posao ksenofobna prčvarnica naciprovincijalaca I bečkih konjušara, najvećih kompleksaša u Hrvata kojima je svatko kriv; grad koji se trsi nadkulturom, a u kojem pored krvavog čovjeka koji leži na podu prođu stotine a da se nitko ne osvrne, grad u kojem je moguće da žena mrtva leži  u stanu 30 godina, grad koji bi htio biti metropola a sve došljake nastoji asimilirati u kajkavštinu I vlastitu ksenofobnost, posljednji komunistički grad u Europi, ‘tportalov’, EPH-ov I RTL-ov grad popuje o kulturi, toleranciji I urbanome.

Bandić je bio spreman za odstrijel. Jebi ga ima krive gene. Hercegovačke. Ne pripada arijevskoj klasi. O znanju jezika Mesića I SDP-ovske bratije koja nas predstavlja u EU I kojima se smije pola EU diplomacije I koji svoju neukost prikrivaju šutnjom, EPH I Pavić se nikada nisu posebno bavili. Niti je Mesić ikada bio prozvan zbog korupcije. O udbaškoj povijesti Josipovićeve obitelji se ne istražuje. Dok se Bandiću mjeri I koliko dugo kopa nos. Eto Mesićevci I Pupovci ga ne kopaju. Zato kopaju jamu nekakvoj normalnoj Hrvatskoj.

Čemu priča oko budućeg Josipovićevog protukandidata? Nema je. Tko god da dođe na Pantovčak ne može biti toliki idiot koliki je bio Mesić, niti biti toliko beskorisni (za Hrvatsku I Hrvate) ljigavac kao što je Josipović. Niti će zbog straha od kaznenog progona zbog grijeha 90-ih prodavati nacionalne interese I izdati Domovinu kako je to činio Stipe.

SDP bi mogao biti na vlasti još dvije godine (jer vlast je slasna), ali nesposobnost I sila im dolaze glave, zato već sada plaše narod Karamarkom I Vasom iako oni o svemu većinom šute jer nemaju, niti znaju što reći – oni u HDZ provode čišćenje neistomišljenika kao Tito trockista.

Bandić će uredno odglumiti Josipovićevog protukandidata, a ovaj će mu se obilato revanširati vječnim gradonačelnikovanjem u metropoli I (skoro) svi vukovi zadovoljni, a ovce…

Slijepa naša odavno je prodana I na svom ropskom I dužničkom križnom putu lagano klizi prema EU bankama na konačno kasapljenje. U tome joj ne mogu pomoći niti Josipović PravdaMan niti Kockar Linić.

No fascinacija zagrebačkih web-portala I EPH-ovih izda(n)ja nebitnim stvarima I pravljenje slona od miša šokantna je. I nekako povijesno kontradiktorna.

Postkolonijalni kompleks u Hrvata najljepše se zrcali kroz današnji zagrebački urbani fašizam – Miljenko Jergović I njemu slični samo su tužni isprdak stoljeća tlačenja ove zemlje I ovog naroda. Kako god su nekada talijanski I germanski pisci bajki, naši drevni kolonizatori, svoju finu arijevsku djecu učili da su Hrvati čudovišta koja jedu malu djecu, tako danas taj isti kompleks prebacujemo jedni drugima. Od slavenskog zapada prema istoku caruje postkolonijalni urbani rasizam. Slovencima smo svi mi balkanska neodgojena čudovišta. Dalmatinski primorci uče svoju djecu da Vlaji ‘smrde’. Tzv. Zagrepčanima prvoj I drugoj generaciji djece dotepenaca ‘smrde’ svi osim pravih Zagrepčanaca kojih gotovo više I nema. Vlajima ‘smrde’ Bosanci, Bosancima I Hercegovcima Sandžaklije I Prečanski Srbi, Srbima Rumunji I Bugari itd.

No daleko najglasniji urbani rasizam caruje u Zagrebu. Šačica dobro umreženih medijsko-tajkunskih sinekura vedri I oblači Hrvatskom od prvog dana ‘tuđmanove diktature’ kada su imali najbolji tiraž do današnjih dana. Eto toliki je ‘diktator’ bio.

Odavno već govorim kako u svakoj obitelji nije dobro tko joj je glava kuće pa tako kategorički tvrdim da niti hrvatskom narodu nije nimalo dobro da mu jedan devijantni truli grad kakav je Ze-Gej bude jedina glava države. Grad je to u kojem se nakotilo svega. Sve što je trulo u Hrvata stremi Zagrebu. I gore uzima bolje pozicije od onog dobrog što je Zagreb usisao u sebe. Grad je to koji se stidi samog sebe.

Pojam hrvatstvo njemu je pežorativ. Sve što je državničko, domoljubno, patriotsko, u njemu se doživljava kao nacionalizam.

Grad koji stenje od kompleksa i Beča i Pešte i Beograda. Zato je u njemu i danas veća vijest kad im se spomene regija, kad se neka hrvatska show-biz kurva spetlja sa srbijanskim tajkunom, kad neka beogradska baba dobije bruh nego kad Hrvatima u BiH tenk uđe u banku. Grad je to kojem je svatko kriv osim njega samog sebi.

Zato što da Vam kažem – ne obazirite se na tekstove tportala, Babića I Tomislava Klauškog. Više vas treba brinuti uspješna imputacija njihovih stavova ostatku Hrvatske. Hrvatske koja šuti. Koja je deset  godina veleizdajnika i političkog kriminalca Mesića smatrala uspješnim predsjednikom-detuđmanizatorom. Neka Vas brine to što u RH do dan danas nema analitičnog teksta o 10 godina katastrofalne vladavine ‘velikog reformatora’ Mesića. Koji dok je bio na čelu Hrvatske primjerice nije riješio niti jedan otvoren problem sa BiH i Srbijom. i koji je u dva mandata više radio za interese Sarajeva I Haga nego Hrvatske koja ga je birala.

Nažalost, Josipović ga slijedi u stopu, iako su naizgled posvađani, ali to je druga priča.

Treba Vas zabrinuti šutnja braće u Hrvatskoj koja mirno promatraju kako njihov narod u BiH nestaje, kako mu biraju i nameću predsjednika, ulaze tenkovima u banke, kako mu uskraćuju osnovna ljudska prava.

Ne treba Vas sekirati Zoki, Slavek i bratija – hrvatski problem je teži, suštinski. Oni nikad neće shvatiti da porez nije mjerilo državnosti.

Najveći hrvatski problem su nerealna očekivanja naroda koja nas uništavaju još od trabunjanja šime Đodana 90-ih, Sanaderovih obmana boljim životom I nesposobnošću pohlepnih hrvatskih političara – oni su krivi što je narod na egzistencijalnom rubu I zbog čega je pao u dužničko ropstvo. Naravno da to Zokiju i Mesiću nije problem – oni svoje milijunske hipoteke otplaćuju preko vikenda, a da ih strašni Slavek ne pita dokaz o porijeklu novca.

I da, 90-ih nitko nije pitao imamo li poreznu karticu prije nego nam je gurnuo pušku u ruke. Nitko nikada neće preispitati ulogu Stjepana Mesića u političkoj agresiji na Hrvate u BiH 90-ih godina, njegov odnos s ustašama, Bobanom, prodaju Herceg-Bosne u zamjenu za nereaktivaciju plana Z4, prodaju hrvatske Posavine, za deblokadu Dubrovnika i kao koridora za 200 000 hrvatskih Srba o kojima ćemo danas u RH samo fino jelte. Jer smo ih riješili. U velikom vojnom igrokazu koji možda možemo nazvati (samo) velikom vojnom akcijom.

Ne očekujte od urbanist rasista da prestanu biti to što jesu. Njima je to način poslovanja i bivstvovanja. Rasističnoj Hrvatskoj urbani rasizam se dobro prodaje. Mislav Bago, Miljenko Jergović, Klauški i svi ostali dotepenci njihova tipa, kompleksaši koji se urbanijoj rasističkoj okolini sa svojim velikim glavama dokazuje u punoći vlastite ružnoće. Sjebani što nisu plavih okica, vitka stasa i ze-gej krvi.

Dragi naci ze-gejovci Hrvatska koju sanjate ne postoji. Hrvatska po kojoj pljujete je gladna. Hrvatska kopa nos od očaja i pretražuje kontejnere. Ona ista koje se stidite.

Vukovarska, Vlaška, Hercegovačka i Bosanska Hrvatska. Ona ponižena koja vam je čuvala leđa. Ona ista na čijoj ste zemlji otvarali umjetne frontove da bi zaštitili vrata Zadra, Splita I prekrasnog metropolskog Ze-Geja.

Mesićevsko-Josipovski pogledi na Hrvate u i iz BiH nije samo sramota hrvatskog društva. On je samo recidiv svih zala koje su pokosile ovaj narod. Sindrom u kojem silovano dijete postaje agresor u vlastitoj kući najbolje se vidi u patologiji tportala, RTL-a, Nove i sl. Smetlište hrvatskih pseudourbanih kompleksaša najčitanije je i najgledanije smetlište u Hrvata. I to čita I ‘puši’ moj narod kojeg moram voljeti i kojeg se istovremeno stidim.
Radman za to vrijeme od javne TV stvara novi Tanjug. Isti oni koji su ne tako davno bili ujedinjeni oko stvaranja države danas se slažu s Mesićevcima, Zoranovcima, Josipovićima I sl. , kada se glasove hrvatskih državljana dijeli na vrijedne i bezvrijedne. Na prave i krive. Na naše i njihove. Traže od preostalih BiH Hrvata da padnu na koljena pred svojim ubojicama.

Hrvatska koja šuti. Ponižena, prodana, silovana Hrvatska. Pičkasta Hrvatska. Napraviš im državu, daš svoje njive za njihove, daš živote, a oni ju prodaju za dvadeset godina i krenu ti mahati poreznom karticom, socijalnim osiguranjima, pravom glasa i prijetnjom zarađenim mirovinama.

Ako Zoki dobije tumor zbog svevlasti Bandića u metropoli, SDP će puno izgubiti. Hrvatska sigurno neće. Al tumor na njihovim glavama teško će se razviti. Tumor ne ide na tumor.

dnevno.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Građanska inicijativa Ivo Pilar se oglasila priopćenjem koje prenosimo:

HRT, nakon zahtjeva građanske inicijative “Ivo Pilar” i 10 udruga iz Domovinskog rata  otkazao suradnju Anđelu Jurkasu.

U kratkom priopćenju HRTa , bode u oči što vodstvu HRT-a ni danima nakon medijskih napisa o Jurkasovom pljuvanju po hrvatskoj državi, dragovoljcima i braniteljima, te nizu drugih vulgarnih javnih istupa, nije bilo sporno da isti za javnu televiziju HRT radi emisiju za djecu i mlade.

Tek kada je Građanska inicijativa “Ivo Pilar” zajedno s 10 najistaknutijih udruga iz obrambenog Domovinskog rata uputila zahtjev za otkazivanjem suradnje A. Jurkasu, ali i upozoravanjem na ignoriranje od strane HRT-a na njegove neprihvatljive javne istupe, HRT je konačno reagirao.

Iz svega proizlazi kako HRT-ovom vodstvu, ni ravnateljima ni urednicima, nije sporno da osoba koja vulgarno i grubo vrijeđa Ustavom zaštićene vrijednosti, a koje bi upravo HRT trebao štititi i promovirati, radi za HRT – štoviše, za program javne televizije namijenjen djeci i mladima, jer nisu reagirali saznavši za sve ove sablazne informacije, već su reagirali tek kada je zahtjev uputila snažna grupacija 10 najistaknutijih udruga iz obrambenog Domovinskog rata, uz Građansku inicijativu “Ivo Pilar”.

Evo što su priopćili s HRT-a:  – “Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike.”

Platforma Građanske inicijative”Ivo Pilar” i 10 udruga proisteklih iz domovinskog rata pozdravlja poštivanje zakonitosti kroz raskid ugovora o suradnji s Jurkasom, ali traži i pokretanje postupka utvrđivanja odgovornosti urednika i ravnatelja HRT-a zbog angažiranja Anđela Jurkasa, koji je javno grubo vrijeđao hrvatsku državu, dragovoljce i branitelje.

Građanska inicijativa

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Sebastian Kurz pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji

Objavljeno

na

Objavio

U Austriji su održani prijevremeni parlamentarni izbori. Izlazne ankete govore da je najveći postotak glasova pripao konzervativnoj, Narodnoj stranci kojoj je na čelu Sebastian Kurz.

Sebastian Kurz lider i kancelarski kandidat Austrijske narodne stranke pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji i to sa 31,5 posto glasova birača.

 

Predsjednik SPÖ-a i kancelar Christian Kern će prema sadašnjim rezultatima kancelarsku poziciju morati prepustiti predsjedniku ÖVP-a i aktualnom ministru vanjskih poslova Sebastianu Kurzu.

Prema sadašnjim rezultatima najvjerojatnija je koalicija između narodnjaka i slobodnjaka s obzirom na to da je Sebastian Kurz u svibnju raspustio koaliciju između socijaldemokrata i narodnjaka, a i neprijateljski odnosi obje stranke tijekom predizborne kampanja ne daje povoda za špekulacije o obnavljanju dosadašnje velike koalicije.

Gubitnik izbora je stranka Zeleni koja je s 4,7% prešla izborni prag ali je u usporedbi sa zadnjim izborima izgubila 7,7% glasova. Ulazak u parlament osigurala je i liberalno orijentirana stranka Neos s 5,3% te lista bivšeg političara Zelenih Petera Pilza s 4,3%.

Već sada se zna da je Sebastian Kurz najmlađi politički lider na svijetu. – Oduševljen sam rezultatima ovih izbora, a Austrijancima obećavam da ću u našu zemlju uvesti novu političku kulturu koja se zasniva na zajedništvu, kazao je sinoć Kurz.

On je stranku preuzeo u svibnju ove godine i povukao čitav niz poteza koji su stranku, čiji je rejting bio daleko ispod socijaldemokrata i slobodnjaka, uspjeli izdići na sam vrh. Njegov predizborni moto bio je “Austrijanci na prvome mjestu”, a u stranku je uspio privući mlade kandidate koji se nikada prije nisu bavili politikom.  Kurzu je uspjelo ono što mnogim političarima u sličnim situacijama teško uspijeva – uspio se odvojiti od dosadašnje koalicijske vlade sa socijaldemokratima i prikazati kao potpuno nova ličnost na političkoj sceni, sve to usprkos činjenici da je u toj istoj vladi bio ministar vanjskih poslova.  Antimigrantska kampanja  To u velikoj mjeri može zahvaliti tome što je procijenio da austrijska javnost cijeni činjenicu da je upravo on jedan od najzaslužnijih političara za zatvaranje tzv. balkanske migrantske rute. Tijekom kampanje obećavao je dosta žestoku antimigrantsku politiku i smanjenje prava i povlastica koje koriste migranti koji se već nalaze u Austriji. Uz to je obećao i smanjivanje poreza, a upravo tim obećanjima ušao je u prostor izrazito desne Slobodarske stranke i zasigurno joj oduzeo dio biračkih glasova.

facebook komentari

Nastavi čitati