TKO GOVORI ISTINU – NINO RASPUDIĆ ILI JELENA LOVRIĆ?

5

Pročitajte mail koji dokazuje laž Jelene Lovrić i koji zapravo otkriva vrlo neugodnu povijest “uvažene hrvatske kolumnistice”.

nino_raspudicBez ambicije ulaziti u dublje polemike naprosto me zaintrigirala Raspudićeva rečenica i negiranje istinitosti te rečenice od strane Jelene Lovrić – i u zraku je ostalo pitanje – tko govori istinu?

Moj mail Miroslavu Lazanskom i njegov odgovor govore sve o ‘sukobu’ Nine Raspudića i Jelene Lovrić. Dakle bez želje biti arbitar, naprosto me interesiralo – tko tu govori istinu?

Zaključak ostavljamo čitateljima.

Najprije je Raspudić u Večernjaku prozvao Jelenu Lovrić, što je ona sutradan u Jutarnjem listu nevješto i neuvjerljivo pokušala demantirati, petljajući u priču Slobodana Miloševića i koga sve ne, sve s jednim ciljem, kao, kako možemo “onima tamo vjerovati”…

ZG POZDRAV G.LAZANSKOM

23:16 (prije 16 sati)

Poštovani gospodine Lazanski,

Nadam se da Vam ne smeta što mail šaljem u ovaj pozni sat, upravo sam stigao iz grada.

Prije nekoliko dana Nino Raspudić je u Večernjaku citirajući Vas ‘opalio’ Jelenu Lovrić: naime, Raspudić je citirao jednu Vašu rečenicu iz Politike gdje kažete da Vas je u redakciji Danasa početkom ratnog ludila Lovrićka upitala, parafraziram – “kada će već jednom ovi tvoji, JNA napraviti reda?”

Mene interesira je li ta rečenica dobro citirana i je li istinita? Treba mi za jedan tekst. Sutradan je Lovrićka napala u Jutarnjem Raspudića, negirajući istinitost te rečenice!?

Očekujući Vašu povratnu informaciju, srdačno Vas pozdravljam!

 

 

Šalje: Miroslav Lazanski

01:00 (prije 14 sati)

Kolega Kalanj, vidio sam to oko Lovrićke i odmah da Vam kažem da nemam namjeru da arbitriram oko toga ko koga “opaljuje” u Hrvatskoj. Ja sam reagirao prije nekoliko godina na jedan tekst u “Jutarnjem listu”, gdje je mene Lovrićka napala kao “barona rata”. Napisao sam sasvim miran i pristojan odgovor i poslao “Jutarnjem listu”, nazvao Mladena Plešea, on je rekao da će to objaviti. Naravno da me je slagao i nisu to objavili. No, kako su tada “Politika” i “Jurarnji” bili zajedno (imali su istog njemačkog vlasnika), to sam odgovor Lovrićevoj objavio u “Politici” kao sestrinskom listu “Jutarnjeg”.

Suština mog odgovora jeste da je u razgovoru između Jelene Lovrić, Gojka Marinkovića i mene u redakciji “Danasa”, u Zagrebu u aprilu 1991. Jelena Lovrić mene doslovno upitala: “Pa Lazo, kada će više ta tvoja JNA izvršiti vojni udar”. Situacija je u SFRJ već bila na ivici rata, ja sam od marta 1991.prešao u Beograd u “Politiku”, ali sam povremeno još dolazio u Zagreb i navratio par puta u “Danas”, Lovrićka me je uvijek pitala šta ima novo u Beogradu, pa je i tada vjerojatno mislila da ja sigurno znam hoće li i kada JNA izvršiti vojni udar. Može ona sada da tvrdi da nije to rekla, ali je rekla. U kom kontekstu? Pa mislim da je bila zabrinuta, jer ona nije glupa i vidjela je da sve ide ka ratu. Da li se njoj tada vojni udar JNA učinio kao bolje rešenje, ja to ne znam, ali je to zaista rekla. Gojko Marinković je bio prisutan, ali on će sada sigurno reći da se toga ne sjeća. Protiv Jelene ja nemam ništa, ali radi podsjećanja, nisam ja pratio sve kongrese SKJ i SKH, već ona, nisam ja pravio intervjue sa predsjednicima partije i u Beogradu i u Zagrebu, već ona, nisam ja pohodio Kockicu, već ona, nisam ja pisao o hrvatsko-srpskim odnosima – već ona. I ona je vjerovala u Jugoslaviju kao i ja, ni riječi nije rekla kada sam ja u “Danasu” u decembru 1990.objavio intervju sa generalom Kadijevićem. Ni riječi tada od nje, jer bila joj je frka hoće li JNA izvršiti vojni udar. I onda poslije svega, ja sam “baron rata” i nekredibilan, a ona je svetionik demokratije i istine. Pa ako je i od Jelene, malo je previše.

Možete to sve uzeti za svoj tekst, možete ovo i objaviti upravo ovako, kako Vam volja. Pozdrav, Miroslav Lazanski

Autor: Mirko Kalanj/dnevno.hr

facebook komentari

 • Smiješna priča

  Kako ste vi čudni?Zaista zar je veći Lovrićkin grijeh ako je to i pitala od grijeha ljudi Jugoslovena koji su 1991 napadali Hrvatsku?
  Napao Nino mrava da mu pravi hlad a slon mu nad glavom.Očigledno njegov Hrvatomrziteljski intelektualni kapacitet to ne shvaća hebo li ga Lazanski u dupe.

  • Alan B’Stard

   Ima lovricka grija ne moze je ni episkop ispovidit

 • peppermintt

  Jeca omljadinka :)))