Pratite nas

Reagiranja

Tko je manijak s Cvjetnog trga koji je želio ubiti dr. Ružicu Ćavar?

Objavljeno

na

Svi pišu i objavljuju fotografije manijaka koji je u subotu u Zagrebu poput zvijeri podlo napao dr. Ružicu Ćavar (77) na prosvjedu Glas razuma – Pokreta za sekularnu Hrvatsku, Inicijative “Nisam vjernik” i Udruge “Protagora”, koje svesrdno podržavaju Predrag Matvejević, Vesna Teršelič, Vedrana Rudan, don Grubišić, Predrag Lucić i slični. Međutim, “nitko” ne zna tko je ovaj manijak, jer ni organizatori ovog skupa ne žele otkriti njegovo ime, ali ni policija ni Državno odvjetništvo, iako se ne radi o nikakvom “incidentu” već o pokušaju ubojstva, koji se dogodio pred očima prosvjednika koji naravno nisu reagirali, već su se kasnije tobože ogradili od ovoga čina.

ruzica cavar napad smallZbog čega i tko štiti ovog manijaka? Naime, i zbog mnogo manjeg prekršaja policija obično odmah objavi i ime čovjeka, ocrni ga, i to bez vidljivih dokaza javnosti. Ovog puta ovaj pokušaj ubojstva nad poznatom katoličkom aktivisticom, predsjednicom Hrvatskog pokreta za život i obitelj dr. Ružicom Ćavar, čiji je suprug bio jedan od najvećih mučenika Brozova režima, čak je i snimljen putem videa i na brojnim fotografijama, ali nema njegova imena. Policija obično i za svakog navijača koji je popio nekoliko piva i razbio jednu stolicu na stadionu, ili nosio crnu majicu na nekom domoljubnom koncertu odmah objavi njegovo ime, a što je sad ovo?

Do kojih podataka recimo novinari Večernjeg lista ili Jutarnjeg lista nisu mogli doći? Sada i oni šute, pa pišu u stilu “nasilnik je prišao i udario Ružicu Ćavar šakom u glavu na Cvjetnom trgu!” Ne, nije je udario, već je pokušao ubiti, jer ova ugledna i cijenjena gospođa ima 77 godina, a ovaj manijak je u punoj snazi. Navalio je kao luđak, što se vidi i na video snimcima, na staru ženu ne u želji da je ozlijedi već da je – ubije.

Dakle, tražimo od policije i Državnog odvjetništva da odmah objave o kojem je manijaku riječ. Također je neshvatljivo da su ovog čovjeka odmah nakon saslušanja pustili na slobodu, dok nekog supruga koji je samo zagalamio na suprugu, a ova ga prijavila, zadrže u pritvoru, bojeći se da ne ponovi ovo “teško” djelo.

Manijak s Cvjetnog trga je opasan za okolinu!

Vjerujemo da ima ljudi koji poznaju ovu facu i da će se ubrzo saznati o kakvom je psihopati riječ te tko osim udruga koje su organizirale prosvjed i njihovih istomišljenika stoji iza ovog pokušaja ubojstva.

Što ako sutra netko napadne Matvejevića i njemu slične, hoćete li i tada zaštititi napadača?

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Tuđman o prisluškivanju iz BiH: “Oni naprosto ne žele uspostaviti prijateljske odnose s Hrvatskom”

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatske Ranko Ostojić u četvrtak je izvijestio javnost kako je to tijelo zatražilo očitovanje sigurnosno-obavještajnih-agencija vezano uz navodno prisluškivanje hrvatskih dužnosnika od strane BiH.

“Odbor je zatražio očitovanje Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) i očitovanje hrvatskih sigurnosno-obavještajnih agencija vezano za izjave ministra sigurnosti BiH o tome da se prisluškuju dužnosnici Republike Hrvatske.

To je bio i povod za traženje dodatnog izvješća ima li takvih slučajeva i s drugim zemljama i imat ćemo zatvorenu sjednicu odmah po primitku očitovanja naših sigurnosnih službi”, rekao je Ostojić, javlja Dnevnik.hr.

“Nedopustivo je da se dogodi, a pogotovo da netko tako javno navodi, da se prisluškuju dužnosnici. Bez obzira na opravdanje i kasnije demantije tražimo da naše sigurnosne službe izvijeste ovaj Odbor o tome što se konkretno događa i koje su mjere poduzete s naše strane. Mislim da na to treba imati adekvatan odgovor i izvršna vlast”, kazao je Ostojić.

Agrokor i širenje HEP-a, ali i odnosi hrvatske vlade i mađarskog mol-a, teme su koje, piše tjednik, zanimaju tajnu službu susjedne države. Miroslava Tuđmana, brinu izjave koje stižu iz BiH.

“Prvi zaključak koji se može izvući jest da se tamo radi po interesima pojedinih grupacija ili političkih opcija”, smatra Miroslav Tuđman iz HDZ-a.

Hrvati u BiH, jedno su od ključnih vanjskopolitičkih ciljeva vlade Andreja Plenkovića. U toj je zemlji bio već nekoliko puta pa ovakvi postupci tajne službe BiH, za Tuđmana, su jasna poruka.

Podsjetimo, mediji u BiH su prenijeli u srijedu riječi ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića koji je potvrdio da je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH, u skladu sa zakonima i Ustavom BiH, prisluškivala određene hrvatske dužnosnike s ciljem zaštite ekonomskih interesa BIH i njenih građana.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Ipak se odgađa Noć kazališta

Objavljeno

na

Nakon apela Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) da se Međunarodna manifestacija Noć kazališta ne održi 18. studenog, na Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, organizator, NS Dubrava, je samo dan nakon toga,  i na svojim službenim stranicama objavio novi datum.

Dakle, ova manifestacija se odgađa i bit će održana 25. studenoga, bez obzira što će se u drugim državama održati onako kako su pravovremeno obavijestili.

To je svakako dobro došao potez organizatora, jer nikako ne bi imalo smisla da se „poklope“ kazališne predstave i sjećanje na dane ponosa i slave!

Međutim, pojedini hrvatski (?) portali su vrlo zločesto reagirali na apel branitelja, zalažući se da se manifestacija ipak održi 18. studenog, samo da se toga dana  što više skrene pozornost s održavanja skupova u Vukovaru i Škabrnji.

To im, srećom,  ovog puta, nije uspjelo.

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati