Tko je manijak s Cvjetnog trga koji je želio ubiti dr. Ružicu Ćavar?

0

Svi pišu i objavljuju fotografije manijaka koji je u subotu u Zagrebu poput zvijeri podlo napao dr. Ružicu Ćavar (77) na prosvjedu Glas razuma – Pokreta za sekularnu Hrvatsku, Inicijative “Nisam vjernik” i Udruge “Protagora”, koje svesrdno podržavaju Predrag Matvejević, Vesna Teršelič, Vedrana Rudan, don Grubišić, Predrag Lucić i slični. Međutim, “nitko” ne zna tko je ovaj manijak, jer ni organizatori ovog skupa ne žele otkriti njegovo ime, ali ni policija ni Državno odvjetništvo, iako se ne radi o nikakvom “incidentu” već o pokušaju ubojstva, koji se dogodio pred očima prosvjednika koji naravno nisu reagirali, već su se kasnije tobože ogradili od ovoga čina.

ruzica cavar napad smallZbog čega i tko štiti ovog manijaka? Naime, i zbog mnogo manjeg prekršaja policija obično odmah objavi i ime čovjeka, ocrni ga, i to bez vidljivih dokaza javnosti. Ovog puta ovaj pokušaj ubojstva nad poznatom katoličkom aktivisticom, predsjednicom Hrvatskog pokreta za život i obitelj dr. Ružicom Ćavar, čiji je suprug bio jedan od najvećih mučenika Brozova režima, čak je i snimljen putem videa i na brojnim fotografijama, ali nema njegova imena. Policija obično i za svakog navijača koji je popio nekoliko piva i razbio jednu stolicu na stadionu, ili nosio crnu majicu na nekom domoljubnom koncertu odmah objavi njegovo ime, a što je sad ovo?

Do kojih podataka recimo novinari Večernjeg lista ili Jutarnjeg lista nisu mogli doći? Sada i oni šute, pa pišu u stilu “nasilnik je prišao i udario Ružicu Ćavar šakom u glavu na Cvjetnom trgu!” Ne, nije je udario, već je pokušao ubiti, jer ova ugledna i cijenjena gospođa ima 77 godina, a ovaj manijak je u punoj snazi. Navalio je kao luđak, što se vidi i na video snimcima, na staru ženu ne u želji da je ozlijedi već da je – ubije.

Dakle, tražimo od policije i Državnog odvjetništva da odmah objave o kojem je manijaku riječ. Također je neshvatljivo da su ovog čovjeka odmah nakon saslušanja pustili na slobodu, dok nekog supruga koji je samo zagalamio na suprugu, a ova ga prijavila, zadrže u pritvoru, bojeći se da ne ponovi ovo “teško” djelo.

Manijak s Cvjetnog trga je opasan za okolinu!

Vjerujemo da ima ljudi koji poznaju ovu facu i da će se ubrzo saznati o kakvom je psihopati riječ te tko osim udruga koje su organizirale prosvjed i njihovih istomišljenika stoji iza ovog pokušaja ubojstva.

Što ako sutra netko napadne Matvejevića i njemu slične, hoćete li i tada zaštititi napadača?

Mladen Pavković

facebook komentari