Tko je taj ‘master mind’ koji određuje termin ovakvih uhićenja?

1

Danas se već zaboravlja, ali svi protukandidati na desnici Andriji Hebrangu danas su pod udarom zakona. Sanader je u debelom zatvoru a smatra se, da je baš on osmislio kako opkoliti i srušiti Hebranga, u zatvoru je donedavno bio Nadan Vidošević, sada je u zatvoru Milan Bandić, a kaznena prijava prati i Dragana Primorca!

Nitko dakako nema ništa protiv da “institucije rade svoj posao” dapače, previše je puta varan ovaj narod i to sa svih strana i vrijeme je da vidimo tko su sve kriminalci u našim redovima. No, jedino, a bojim se i najvažnije pitanje uoči izbora koji nam slijede samo je jedno: doista, zbog čega se kod nas pokreću masovna i spektakularna uhićenja upravo u vrijeme izbora? To je u ovom trenutku pitanje svih pitanja! Jer, mi svi ako ništa iz medija „znamo” što rade Čačić, Bandić, Kalmeta, jučer Sanader i Vidošević, prekjučer Jambo ili Zec i ne znam kako se sve ne zovu! I cijeli narod bi volio čuti jesu li svi skupa oni uistinu kriminalci i ako im se kriminal dokaže nikad nitko neće stati iza tih kriminalaca. Što prije narodu kao odgovorno pravosuđe ukažete na činjenicu da se radi o prononsiranim kriminalcima prije će promijeniti idola! Ali, kad ih hapsite mjesec-dva prije izbora onda se sve antene otvaraju i svi mogući signali koji se čuju u tom kaosu uzimaju se kao relevantni!

Kad tijekom jednog mandata jednog predsjednika procesuirate najveći dio njegovih najvećih protukandidata koje je pobjedio, onda narod s pravom postavlja pitanje nisu li i nova uhićenja primarno odabrana političkim kriterijima?

Ili još i gore: kad tijekom jednog mandata jednog predsjednika procesuirate najveći dio njegovih najvećih protukandidata koje je pobjedio, onda narod s pravom postavlja pitanje nisu li i nova uhićenja primarno odabrana političkim kriterijima? Danas se već zaboravlja, ali svi protukandidati na desnici Andriji Hebrangu danas su pod udarom zakona. Sanader je u debelom zatvoru a smatra se, da je baš on osmisiilio kako opkoliti i srušiti Hebranga, u zatvoru je donedavno bio Nadan Vidošević, sada je u zatvoru Milan Bandić, a kaznena prijava prati i Dragana Primorca! Vidošević, Bandić i Primorac su bili predsjednički kandidati i de facto su favoritu na desnici, službenom kandidatu HDZ-a Andriji Hebrangu „pojeli” glasove sa kojima bi on išao u drugi krug. No, mediji su i onda ukazivali na suspektne poslove vezane uz Bandića i Vidoševića, ali pravosuđe nije reagiralo!

Naravno da mi obični smrtnici ne znamo što znaju mudre glave u pravosuđu, ali iz onoga što baš oni guraju kroz medije postavlja se pitanje ima li i jednog novog kaznenog dijela zbog kojeg ih nisu mogli i trebali procesuirati i hapsiti i rije pet godina? Možda je Bandić u i tih pet godina prenamjenio koje zemljište više, a Vidošević odstrijelio kojeg bijelog medvjeda više, možda je Primorac napravio neki veći i drugi kazneni prekršaj, ali iz onoga što čujemo i vidimo, sve njih skupa se moglo procesuirat puno ranije. Pa ipak, to se nije dogodilo! Glavni krimen Milanu Bandiću pripisuje se zbog navodnog utrška novca odmah iza zadnje predsjedničke kampanje! Kao što mu se spočitavaju javne nabave bez natječaja, koje su se događale svih ovih godina! Ili prenamjena zemljišta. Postavlja se pitanje nisu li mogli biti procesuirani i ranije? I par godina ranije! Tko je dakle taj master mind koji određuje termin ovakvih uhićenja? I još jedna stvar koja se gubi iz vida: Milana Bandić je dijete SDP-a, Titov beđ koji je nedavno ponosno stajao na njegovom reveru jasno govori o Bandiću kao „desničaru”, kao i činjenica da uporno nije htio mijenjati ime trga maršala Tita. Tako da ljevičarsko likovanje zbog ovog uhićenja nije drugo negoli politikantstvo.

[ad id=”40501″]

Tihomir Dujmović / Dnevno.hr

facebook komentari