Pratite nas

Reagiranja

TKO JE KOČANOVA ‘KUMICA’ IZ AKADEMIJE?

Objavljeno

na

Drage kolegice akademkinje,

Drage kolege akademici,

Poznati hrvatski književnik dr. Sc. Stijepo Mijović Kočan piše u Hrvatskom tjedniku 05. 01. 2017. i o ZDS, i o nama, pa kaže:

Moj drugi dragi prijatelj, Vjenceslav Čižek (inače i moj prijatelj, moj Hrvat iz Boke, da tako kažem jer ne znam kako bih morao reći po najnovijem stajalištu Akademije jer je rođen 1929. godine kada nije bilo Crne Gore ni socijalističke ni narodne, J.P.), „hrvatski Mandela“, napisao je aforizam „Svatko od nas po glavu  da ima/ kojim pravom/ zar nije dosta  narod / samo s jednom glavom“. Za taj verbalni delikt, istina i još neke slične, dobio je u Titovoj Jugoslaviji 17  godina robije, gdje je i oslijepio…).

Ono što nije napravila država, onemogućivši samu sebe kao da i nema glave, a i nije je imala, trebale su napraviti hrvatske znanstvene ustanove. Zar za tako važnu stvar kao što je znanstveno utvrditi žrtve totalitarnih režima vlastita naroda i uvesti nas u predio slobode i demokracije, prije svih nije pozvana Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, ta to je najviša znanstvena…itd. !? Međutim, koju, čiju glavu vi tamo vidite? Ima li tamo uopće neke glave koja bi se mogla vidjeti kao samomisleća te nacionalno svjesna i odgovorna glava?! (Ako je HAZU – HAZU, a ne HJAZU? Bit će da je i tu prvo ono drugo!)

    Onaj akademik koji ovih dana govori nešto u Saboru, to je rječnikom, pristupom i mozgom kumica na placu! A Akademija! Bože, ne oprosti im ništa! Oni znaju sve što ne čine!

 

Dakle imamo među nama nekoga tko je u Saboru govorio rječnikom, pristupom i mozgom kumica na placu. Nagradno pitanje za sve nas je:

Na koga je to mislio poznati hrvatski književnik?

Ako vas doista zanima o svrstavanju Akademije nedavno u Hrvatskom saboru, bolje reći pokazivanju da smo papskiji od Pape (Predsjednica je svojevremeno rekla da je Peticija ZDS “na razini provokacije”, a Glavni tajnik u ime svih nas kako je to provokacija), pogledajte i što drugi hrvatski intelektualci misle o tome. Da ne spomenem opet Kočana koji upozorava kako su oni koji su “za odbijanje obrane Doma” zapravo “za dezerterstvo”.  Istina, to možda Akademija samo pokazuje svoje pozicije jer će u Povjerenstvu za suočavanje s prošlošću biti uključen i HAZU.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/u-povjerenstvo-za-suocavanje-s-prosloscu-bit-ce-ukljucen-i-hazu-1140583

Ali govoriti u Saboru rječnikom, pristupom i mozgom kumica na placu nije previše inteligentno da bi se opravdalo takvo povjerenje, zar ne?

Pogledajte tekst prof. dr. Stipa Kuteše koji nas podsjeća na predsjedničine riječi, na koje sam vas već i ja upozorio, a koje pokazuju kako Glavnom tajniku nije bilo baš inteligentno govoriti u ime svih nas, a rekla je ono što je već davno (i bez briselskih i berlinskih konzultacija) morao reći svaki hrvatski političar, a to je: „Ovdje je bitno da je riječ o spomeniku 11-orici poginulih hrvatskih branitelja i to nema nikakve veze s bivšim ustaškim logorom. To nije poruga Jasenovcu ili Srbiji, već iskaz pijeteta prema 11 mladića koji su poginuli pod tom zastavom braneći Hrvatsku. Želim jasno naglasiti, u Hrvatskom saboru nijedna strana ne zastupa proustašku ideologiju koja bi se otvoreno zalagala za ustaški režim“. Time je predsjednica pokazala da ipak osluškuje mišljenje većine svojih državljana. U takvim bi stvarima morala biti odrješitija. Ona mora, po svojoj dužnosti braniti nacionalni interes. Stoga je na mjestu njezina izjava: „Nemojmo, dakle, dopustiti da nam stalno nabacuju tu „ustašku guju“, a onda se mi u Hrvatskoj šutamo međusobno i od toga radimo prvorazredno političko pitanje, što u konačnici iskrivljuje percepciju o samoj državi.“

http://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi/ostalo/prilozi-graana/25717-s-kutlesa-predstava-oko-pozdrava-zds-kao-dio-specijalnog-rata-protiv-hrvatske.html

 

Varaju se oni među vama koji misle da se radi o slučajnom ekscesu Glavnog tajnika. Ta politika u Akademiji osjeća se svo vrijeme ove uprave. Već sam vas podsjetio kako je bilo s (ne)izborom prof. dr. sc. Iva Goldsteina, koji je tek kasnije postao onaj čuveni veleposlanik sa slikom J.B.Tita u svom uredu, ali ipak je kao kandidat za redovitog člana HAZU bio pozvan na proslavu Akademije, ugostiše ga za predsjedničkim stolom, a šikanirali su neke zaposlenike koji su podržali moje Pismo Predsjedniku i Predsjedništvu Akademije (o tome sam pisao u knjizi “Zabranjeni akademik – Prijevarom u HAZU?!”).

Srećom Goldsteina nismo izabrali, pa – koliko znam – nije bilo posljedica za one kojima nije povijest ako tvrdiš da su se Srbi svetili zbog genocija koji je napravljen nad njima, a primjer za to je 5 (PET) dana poslije uspostave NDH. Itd., itd… Genocidnog li naroda, zar ne?

Međutim, kada sam pisao spomenutu knjigu iz nje se moglo iščitati kako govorim o tome kako ni tada u medijima nisam mogao braniti se.

Vjerojatno niste obratili pozornost kako sam spomenuo sličan odnos u Akademiji prema meni u pismu poslanom vam 31. 05. 2012.:

Četvrto pismo HAZU-u

GOLDSTEINOVA PRIJEVARA

Poštovane kolegice akademkinje,

poštovani kolege akademici!

Prije svega ispričavam vam se što sam mnogima od vas dosađivao tražeći kopiju pisma prof. dr. Iva Goldsteina. Kao što je poznato, moje pismo poslano je Predsjedniku i Predsjedništvu naše Akademije 24.  4. 2012., a njegov odgovor Razredu za društvene znanosti 25. 4. 2012. Vjerujem da je većini od vas poznato i mišljenje u svezi s tim koje kruži u Akademiji:

Iz njega, (Razred za društvene znanosti, J. P.) inače, odmah nakon njegovih sjednica i prije izborne skupštine, “cure” načelno tajne i povjerljive informacije: hitro ih se šalje kandidatu I. G., a pogoduje mu se i na skupštini.

Doista, nevjerojatno je kako je hitro dostavljeno moje pismo kandidatu, a njegov odgovor meni nije barem dan prije skupštine, kada je već odlučeno da se oba pisma tamo pročitaju. Kopiju pisma sam uspio tako dobiti tek mjesec dana nakon je ono bilo u Akademiji.

Na taj način mi je onemogućeno da na samoj skupštini svoje izlaganje posvetim pitanju ZNANSTVENOG NEPOŠTENJA!

(…)

Zanimljivo je da me nitko od vas nije upitao:

Kako je moguće da ste pismo dobili tek mjesec dana nakon što je ono pročitano na Skupštini HAZU-a?

Tražio sam ga odmah. Glavni tajnik me je uputio kod neke gospođe u Administraciji. Ona mi ga nije mogla dati. Otišao sam opet kod Glavnog tajnika. Još sam ispao zločinac što sam ga tražio.

Na kraju sam ga dobio od jednog kolege, ali s napomenom da nikome ne kažem da mi ga je on dao.

Ako su se tako odnosli prema kolegi akademiku i tada, a i u niz slučajeva nakon toga, čudi li vas najnoviji kada je vjerojatno prvi put u povijesti u ime akademije Glavni tajnik napao u Hrvatskom saboru dvojicu kolega akademika, a trećega nije ni pokušao braniti već je branio onoga tko ga je napao.

Zato ljudi – ne rijetko – misle i pišu ovako:

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2017/01/07/zorica-vukovic-akademici-i-akademici/

Srećom, akademik Reiner je branio kolegu Paara u Saboru.

Znam da su mu neke kolege prigovarali zašto nije branio i nas. Ali mi smo napadani zbog Peticije ZDS. A on je predlagač da se Hrvatski sabor opet nazove Hrvatski državni sabor. Zbog toga je bio žestoko napadnut. Uostalom isto kao i Predsjednica zbog povijesne hrvatske zastave. Da nas je pokušao braniti ispalo bi da brani sebe, zar ne?

Zato ipak ne mislim da se na njega ne odnosi pitanje iz naslova ovog teksta. Zato je doista teško pitanje:

Koji akademik je u Saboru govorio rječnikom, pristupom i mozgom kumica na placu?

 

S poštovanjem,

Akademik Josip Pečarić

 

  1. 01. 2017.

 

P.S. Nisam spomenuo onu zabranu slanja pozivnica za predstavljanje moje knjige “Hrvatski genocid: Napravili zečeve od Srba”, zato što će nas svakim danom sve više i više mnogi podsjećati na to.

Evo i danas vidim veliki dio kolumne Zvonimira Hodaka posvećen je – zapravo –  tome:

Jutarnji smatra da je “Tradicionalni božićni domjenak koji organizira SNV ove godine bio u znaku incidenta sa spomen pločom postavljenom poginulim pripadnicima HOS-a u Jasenovcu na kojoj je ustaški pozdrav “Za dom spremni“. Mi ostali, kojih je u RH 70% prema vaših ni 30%, smatramo da je “tradicionalni božićni domjenak“ SNV protekao u znaku vulgarnog ispada Velimira Božovića, izaslanika predsjednika Vlade Republike Srbije. Isti je poručio hrvatskim Srbima da će ih “matična država štititi u svim problemima i iskušenjima, kad budu ugroženi, braniti svim raspoloživim sredstvima“. Do posljednjeg traktora… Srbi su stari ratnički narod. Od svih povijesnih bitaka pamti se tzv. Cerska bitka koja je vođena od 12. do 24. kolovoza 1914,.g. i gdje je na slivu rijeke Jadar, srpska vojska pobijedila austrougarsku vojsku. Od tog vremena pa nadalje, nogometnim rječnikom rečeno, baš im ne ide. Nula bodova. Par zlobnika koji kao lešinari prate moju kolumnu odmah će zaroktati – a Vukovar!? Dragi obrijani i depilirani (po)četnici, Vukovar je jedan od najtežih ako ne i najteži fijasko koji ste doživjeli u “istoriji ratovanja“. Tri mjeseca armija od 60 tisuća izvježbanih vojnika, uz podršku artiljerije, tenkova i “vazduhoplovstva“, jedva je u “produžetku“ svladala 1.500 slabo naoružanih branitelja. To je na sjednici Vrhovnog saveta obrane Jugoslavije 14. kolovoza 1995. konstatirao sam vožd Slobodan Milošević. Doduše, u stilu Dobrice Ćosića, “nabrijao“ je 1.500 branitelja na 6.000, a 3 mjeseca razvukao na 6 mjeseci. No, kao branitelj Mile Dedakovića-Jastreba znam da je, tijekom sudskih procesa, utvrđeno kako je brojka od 1.500 branitelja bila točna. Sloba je na toj sjednici rekao za one koji su branili SAO Krajinu za vrijeme Oluje da su “utekli  kao zečevi, a sad traže da ih Jugoslavija brani…“ Nadalje hvali Sloba pripadnike “Treće armije u Evropi“ da su “više izginuli u bežaniji sa stanovništvom nego što bi izginuli držeći linije“. Sada, na pravoslavni Božić, dolazi u Zagreb posebni izaslanik iz Srbije i prijeti “svim raspoloživim sredstvima“. Jeste li primijetili kako su se Hrvateki, gledajući prijeteću figuru “srpskog oficira“ na TV, počeli tresti? Od smijeha! Međutim, hrvatska politička elita je hrabro i prkosno odšutila ovo izazivačko busanje u prsa. Ludu hrabrost pokazao je tek Ivo Stier, ministar vanjski poslova, kad je rekao: “Takav diskurs vrijedan je svake osude…“ Da prisutnim Hrvatima do kraja začepi gu….ce Milorad Pupovac je diplomatski ublažio prijeteću ”miroljubivu” poruku Božovića tako što je nagradio “uglednog istoričara“ Hrvoja Klasića za promicanje “jugoslavenske sinteze“ iliti za “bratstvo i jedinstvo“ (ispričavam se što i njega nisam spomenuo kao ozbiljnog kandidata za HAZU s predsjednikom akademikom Pavlom Rudanom, JP). Premijer Plenković održao je govor u “božićnom duhu s porukama dijaloga, suradnje, tolerancije, suživota i okrenutosti budućnosti.“ Mene je osobno impresioniralo ovo “okrenutost budućnosti“. Proradio mi je stari “uvjetni refleks“ i podsjetio me na staru latinsku: “Si vis pacem, para bellum“ ili ako želiš mir, spremaj se za rat. Premijer je na kraju otkrio “najmilijoj manjini“ dobro čuvanu tajnu, a koja ih je doslovno zaprepastila. Naime, hrabro i u pola glasa rekao je: “Hrvatska je nakon pravednog obrambenog rata, u kojem je bila žrtva srpske agresije, ostvarila slobodu i nezavisnost…“ Na licima nazočnih podržavatelja Božovića jasno se ocrtavalo iskreno čuđenje u stilu “prosto ne možemo da verujemo“ ili “idi bre da se lečiš…“ Predsjednica RH je s “tajanstvenog puta po SAD-u“ poslala poruku, a čestitku je uputio i mitropolit ljubljansko-zagrebački Porfirije. Ne zna se je li je čestitka bila obična ili “zvučna“, s miroljubivim pjesmuljkom “Šta se ono na Dinari sjaji…“ Dok se katolička Crkva uporno kompromitira klerikalizacijom Hrvateka dotle pravoslavna uporno propagira “mir Božji, Hristos se rodi“. A nakon toga, kao i u svakom slavlju, zakolje se jagnje i baci pesma ”Što se ono na Dinari sjaji..“ Probajte zamisliti što bi se desilo da se takva primitivna provokacija desila u prisustvu dr. Franje Tuđmana. Mislim da znate. Zbog toga Tuđman ostaje faraon prema svim sadašnjim političarima. Državnik!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

VERBALNI ISPADI I PROMICANJE „KULTURE“ UVREDA OD STRANE SAVJETNIKA KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ NA DRUŠTVENIM MREŽAMA?

Objavljeno

na

Objavio

Dana 12. prosinca 2015. godine u dnevniku ‘Jutarnji list’ objavljen je tekst gospodina Nenada Bakića pod naslovom

‘MANIFEST NENADA BAKIĆA: Hrvati, dosta je krize! Imamo rast BDP-a. Uopće nam nije tako loše: još samo da nemamo taj depresivni mentalitet’.

Takve i slične slike sa željama za pozitivnim promjenama koje sam o gospodinu Nenadu Bakiću dobivao iz medija, bile su mi jako privlačne. Stoga sam i prošlotjedni članak gospodina Letice koji je bio kritički usmjeren prema ministrici Divjak i dr. Bakiću, doživio tek kao javno izneseni stav društveno poznatog analitičara čiji ‘fan’ nisam iako ga često pratim zadnjih pet šest godina. Unatoč zanimljivim, mirno iznesenim argumentima i bombastičnoj najavi na naslovnici Večernjeg lista, čekao sam svog pritajenog favorita Bakića da mu mudro odgovori. Ne zato da mi otvori oči, jer kao ‘tehno-freek’ ionako ne bih stao na stranu prof. Letice, već iz pristojnosti prema drugačijem mišljenju i polemike radi, bivajući siguran da moj STEMfavorit mora imati jače argumente.

U čekanju odgovora lajkao sam jedan komentar svog favorita na Facebook-u i uočio da dijeli objavu Romana Bolkovića, kojeg rado čitam, i koji je uputio riječi pohvale mojem liberalnom favoritu, pišući: „Nakon dva i pol desetljeća dominacije crvenih i crnih, nakon četvrt stoljeća života u podneblju u kojemu je bilo moguće sveod Vukovara i Srebrnice do privatizacije i pretvorbe na balkanski način, a samo jedno nije: liberalna demokracija…“

Ono kad „trolaš pa zatrolaš“ samog sebe

Meni je kristalno jasno da su crveni i crni (vrazi) dominirali u agresiji (s istoka i iznutra) ne samo na Hrvatsku (nego i na BiH) od 91′ do Oluje. No čini se da poštovani i meni dragi gospodin Bolković nije mislio na genocidne osvajače dviju boja… a nisam ni domislio čime bi karakteristike podneblja pogodovale zločinu i genocidu Vukovara i Srebrenice, osim ako nije mislio da bi i velikosrpstvo moglo biti karakteristika podneblja.

Vrijeme leti i već je iskočio članak Borisa Rašete u „24 sata“ o tome što su prije 35, 40 i više godina radili ili negdje izjavili Zdravko Tomac, Mladen Pavković, pa i Slaven Letica, udarničkog naslova „Top lista Titoista“. Članak mi je iskočio zahvaljujući poveznici na njega koju je stavio moj favorit Bakić, i komentirao: Ono kad trolaš pa zatrolaš samog sebe i zatim „Kad u raspravi o edukaciji pljuješ po digitalnim kompetencijama i STEM, a hvališ Kardelja (!) pa ti izvuku.“

Kako to da se moj favorit Bakić, za kojeg sam siguran da je dosljedno okrenut prema 2031. okreće 50 godina unazad i izvlači rečenice izvan konteksta ili mjesta rada jednog istaknutog branitelja i ljudi koji su se u burnim vremenima stavili u funkciju obrane i stvaranja Hrvatske? Umjesto da odlomak po odlomak polemizira sa stavovima gospodina čiji članak u „Večernjaku“ mu se nije dopao, on se okrenuo Kardelju?

Još uvijek ne vjerujem kako je moguće da se moj STEMfavorit okreće 50 godina unazad, jer sam u AUTOGRAF-u i članku autora Goranka Fižulića iz kolovoza 2016. zabilježio da su Marijana Puljak i Nenad Bakić sudjelovali u razgovorima o zgodnim sloganima zagovarajući da se „umjesto gdje si bio 91′ trebaš pitati gdje će tvoje dijete biti 2031.

 

 

„Nećete (razbojnici) trolovi“

Priča se nastavlja, a moj favorit, koji mi je već malko pomutio „difolt“ zbog „trolanja o trolanju“, dalje piše: „Ono kad te trolovi s debele ljevice i debele desnice pokušavaju dezavuirati POTPUNO istim klevetama (izmišljotinama), ali idu i korak dalje, u biti slobodan pad do moralnog dna, pa insinuiraju da kad poklanjaš zapravo pokušavaš uzeti novce od države — znaš da si na pravom putu.“ I zatim slavodobitno dodaje: „NEĆETE TROLOVI 🙂 Ostavljamo vam 1941. i valjda uskoro 1914. … a mi idemo u 2031.“

Dakle, ostavlja nekim imaginarnima „njima-nama-vama“ ili svima koji drugačije misle (a sada već pomalo i meni, koji sam ga „mnogo lajkao i šerao“), da odu i vrate se u 41′, pa čak i u 14′. I zatim, dosljedno, kao da je glavni glumac na čelu kolone novog liberalnog trećeg ni crvenog ni crnog puta (kao iz vica „Ni ljeve ni desne – pravac u partiju“) VERBALNO ODLAZI u 2031., bez obzira što je prethodno podijelio već spomenuti članak Borisa Rašete o tome što je negdje netko izjavio ili radio prije pedesetak godina.

 

 

I tako je sasvim slučajno Boris Rašeta nehotice stao na stranu mog STEMfavorita i dao mu „safta“ za FB „polemiku“..

Jesu li ljudi kojima je budućnost već stigla bez sadašnjosti?

Priča o trolerima se nastavlja, pa se već pomalo pitam je li to upravo moj favorit trola da „Trolovi ne shvaćaju da ne mogu zaustaviti budućnost, ona je već stigla, samo što nije ravnomjerno raspoređena. Blokirali su nas 27 godina, dolazi naše vrijeme.“ Naravno, moj junak novog doba, ne kaže tko je blokirao i koga, i kako nestaje sadašnjost ako je budućnost već stigla, i hoće li time možda izgubiti i budućnost (ako mu je ona već stigla umjesto sadašnjosti).

Pitam se, možda je (ipak), kada je riječ o blokiranju, pomislio na Srbiju, bez obzira što od njihovog Ministarstva prosvete ima podršku za „STEM revoluciju i digitalnu transformaciju“? Zaista, možda je pomislio da nas je (njemu STEM suradnička) Srbija zapravo 27 godina financijski blokirala, jer nam još uvijek nije platila 43 milijarde EUR ratne štete.

Ad hominem podlaci i samoproglašeni progresivci

U nastavku, moj sada već pomalo bivši junak domeće misao o argumentima ad hominem i ističe: „p.s. inače dva najpodlija argumenta su ad hominem (posebno baziran na kleveti) i ‘straw man’To neki koriste kad nemaju drugog, a time najviše govore o sebi“. (Cilj karikiranja (straw man) je učiniti stvarni argument apsurdnijim, čime postaje lakša meta za napad, a osobu se navodi da, umjesto svog izvornog argumenta, brani besmislicu.)

Usput prenosi i članak autora M.N. (kojem smo i mi dali prostora, op.ur.) koji je isti dan slučajno objavljen u „Liberalu“, o svojem potencijalnom polemičkom „(ne)prijatelju“. Naslov je „Ovaj lik nam 27 godina prodaje maglu. Sad je zaključio da nam ne treba STEM nego lingvistika“. Kako je priložena i slika prof. Letice, isključuje se mogućnost da je riječ o napadu a.h. mojeg STEMfavorita na g. Leticu, jer je iz slike jasno da je to portal „Liberal.hr“ izvršio napad ‘ad Leticum’.

Jasno je da moj favorit ne bi diskreditirao ad hominem napadom na svojeg polemičkog protivnika, jer uz poveznicu na članak (neutralno) ističe: Zanimljiv članak., p.s. Regresivne snage nisu očekivale da se vrijeme mijenja … već 10.000 čitanja ovog članka. 🙂

Zatim kreću razni komentari mojih prijatelja STEM-ovaca, pa se uključuje i jedan ‘FB brzoslov’ koji na kraju oveće pisanije koja vrvi uvredama i nepristojnostima (i koja slijedi u nastavku teksta) zaključuje da je ta njegova objava „referenca samo na naslovnicu Večernjaka“.

Uvrede i nepristojnosti je „lajkao“ predsjedničin savjetnik

U toj objavi na primitivan, uličarski način besprizorno neodgojena čovjeka, na osobnoj razini vrijeđa se prof. Letica. Evo tih bisera, koji nisu nimalo zasmetali PREDSJEDNIČINOG SAVJETNIKA, a hoće li gospođu predsjednicu, pokazat će vrijeme:

> Trebalo mi je malo vremena da se sjetim tko je dotični, čija lista postignuća je prazan list papira, ali i dalje ne znam koje on jebene veze ima sa stemom, a pogotovo sa „kritičkom analizom“ „mita“ o riječi o kojoj nema veze niti o jednom jedinom slovu.

> Da netko može napisati toliko toksičan tekst pun laži, to mi nije jasno. Pa kom bolesnom mozgu može smetati što netko nije napravio niti jedan jedini pogrešan korak na poslovnom putu…

> U emisiji „U svom filmu“ sa Tončicom Čeljuskom, onaj prilog o Dvoru na Uni. Pa jel taj prljavi odvratni jazavac ikad bio u tom mjestu??

> A najbolje od svega je da će takvi jazavci i pijavice

> A umjesto razlijepiti takav odvratan naslov preko naslovnice trebali su poslati jazavca Leticu kad im je došao sa svoijm istraživačkim prilogom prvo u tri pm a onda u Dvor na Uni,

> Večernji list je u ponedjeljak izgubio mene kao čitatelja, i neću ih nikad više kupiti jer i njima želim kao i Letici da jedu govna koja su skuhali

Jebeni jadni gubitnik. I onda još ON priča o prodavateljima magle??? PA TI LETICO SI JEBENI PRODAVATELJ MAGLE!!! Koji je on faktor za bilo šta??

> I Rusi vole svoju djecu, ali jazavac Letica izgleda ne voli ni svoju ni tuđu djecu, i želim mu da uživa u tom jadnom, bijednom, beskorisnom životiću punom žuči, jala, zavisti i laži i kad bude nemoćan nek se za njega brinu tako kao što se on danas brine o budućnosti djece iz Dvora na Uni.

Gospodin brzoslovac mudroslovno za(s)vršava ističući „da je ovo referenca samo na naslovnicu (VL), a tekst bi zahtijevao tri volumena enciklopedije kao odgovor“.

 

 

Mučno je bilo i čitati, no kad sam vidio da je naš savjetnik Predsjednice RH za STEM i digitalnu tranformaciju uredno stavio sviđalicu ili „lajkao“ gornje uvrede i gadosti svojeg vrlog FB prijatelja i poklonika, propao sam u zemlju od stida.

Bilo bi sjajno kada bismo saznali je li tu sramotnu FB objavu, osim „lajkanja“, i moj bivši favorit sam prokomentirao i slijedećim komentarom, pa ga zatim obrisao: „Najbolje da pozovemo za komentar urednika Dražena Klarića jer takvo pozicioniranje s tako groznim insinuacijama i danas novim plasmanom uvreda ne može biti nego snažna urednička odluka. Opet, sve ovo je tako jako, a toliko krajnje neobično i zlo da je moguće da se radi o većoj političkoj podršci Večernjaka i da i Boris Trupčević (Styria, op.ur.)uskoro počne pisati.“

Ja sam sebe osobno razrješio od svojeg favorita

Da se vratimo, ne u 1914., nego samo pet minuta unazad, na početak članka.

Dana 12. prosinca 2015. godine u dnevniku ‘Jutarnji list’ objavljen je tekst gospodina Nenada Bakića pod naslovom ‘MANIFEST NENADA BAKIĆA! Hrvati, dosta je krize! Imamo rast BDP-a. Uopće nam nije tako loše: još samo da nemamo taj depresivni mentalitet’Tada je bilo skoro sigurno da će tadašnji šef HDZ-a prepustiti da novu vladu sastave MOST i SDP, a sada je meni kliknulo pitanje je li moj bivši STEMfavorit možda i sada opet požurio i lajkao crvenu psovku i uvrede.

 

 

Rekao sam sebi „okani se svih trolera“, a prof. Letica je od mene dobio neočekivani, ali ogroman gospodski plus, a dobio bi i dva, da je na svojem FB profilu, osim svojeg članka i odgovora, zakvačio i dio Bakićevog odgovora iz VL-a.

Bilo bi poželjno da naša predsjednica klikne i na ovaj članak, i da promisli o radnom i emocionalnom profilu i javnom djelovanju svojih savjetnika. I prisjeti se da joj je glavni planer Oluje „Lošo“ „bio loš iz aviona“ i bez zahtjeva za njegovim očitovanjem, a zbog jedne načelne (a u javnom prostoru možda i neodmjerene) izjave o (stvarnoj) spremnosti pješaštva. Tu izjavu je razrješeni Lošo, možda i posve ciljano i Dobro, uputio slovenskoj politici i medijima koji su u medijima falsificirali izjave g. Mahniča, predsjednika Odbora za obranu susjedne Slovenije koja, ne zaboravimo, još uvijek (nekoliko puta spomenutih 27 godina) drži hrvatsku Sv. Geru.

Iako se moj bivši favorit pohvalio stavom poštovanog g. Bolkovića koji je napisao: “Nenad Bakić, koji je postao u izboru “Večernjeg lista” osobom godine, na naslovnici se iste te novine – zanimljivo, za izbivanja Dražena Klarića – odjednom javlja kao problem, opasan je kao alegorija one pozicije s koje se konačno može ova crvenocrna skalamerija demontirati i odložiti na deponij povijesti.“, ja sam učinio suprotno.

Sam sebe sam osobno razrješio od svojeg STEM revolucionarnog (opasnog kao alegorija) favorita. I sjetio se prijatelja koji je svoju djecu zamolio da mu oproste što im nije vjerovao kada su mu govorili da im te revolucionarne „pločice“ nakon nepunih mjesec dana nisu više bile zanimljive.

A stavljanje sviđalica ili „lajkanje“ tuđih uvreda, neodgojenosti i nepristojnosti mi se se gade neizmjerno više nego li ad hominem postupci kojima su neki očito željeli, pozivajući se na emocije, umjesto polemike, osobno diskvalificirati „protivnika“ i nametnuti javnosti svoje mišljenje ničim ga ne dokazujući.

 

Mate Smogovac/Hrvatsko nebo

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

BRKIĆ: ZAR JE U GLINI BIO VUČIĆEV JEDNOJAJČANI BLIZANAC?!?

Objavljeno

na

Objavio

Milijan Brkić komentirao je u intervjuu za RTL i tvrdnju Aleksandra Vučića da ga on neopravdano proziva da je bio četnik

– Ako Vučić slučajno ne zna za vlastitu izjavu u Glini tijekom srpske okupacije, osobno mu je mogu mailati, neka mi javi. A može i sam uguglati „Glina, Vučić, 1995“.

Osim ako nema brata blizanca, jednojajčanog, pa to netko drugi u Glini govori umjesto njega.

Hrvatska želi pomoći Srbiji na europskom putu, masu puta smo pokazali korektnost, a vrijeme je da to iskreno pokaže i Srbija

facebook komentari

Nastavi čitati