Pratite nas

Vijesti

Todorić će u Kreševu graditi punionicu vode

Objavljeno

na

Svjetlan Stanić, poduzetnik koji je podrijetlom iz Kreševa, kani uskoro upravo u Kreševu graditi punionicu sokova brenda Juice koji je kupio od Ivice Todorića, vlasnika koncerna Agrokor. I sam Todorić planira uskoro u Kreševu graditi punionicu vode.

Prema pisanju Večernjaka, Ivica Todorić bi trebao graditi tvornicu iduće godine tvornicu, a u ovoj godini trebao bi se riješiti put. Polovinom godine Todorić bi trebao i doći u Kreševo i razgovarati s vlastima ove općine.

Bolja cestovna infrastruktura neophodna je za realiziranje dva spomenuta, ali i svih drugih gospodarskih projekata u Kreševu, naglasio je općinski načelnik Radoje Vidović.

“Ono što bi nama u ovom trenutku bilo najvažnije jest proširiti prometnicu Kreševo, Lepenica preko Han Ivice. Projekt je vrijedan 1,5 milijuna maraka. To se možda nekima čini velim iznosom, ali imajući u vidu da samo jedna Stanićeva tvrtka u Kreševo godišnje u županijski proračun uplati pola milijuna maraka na ime poreza na dohodak, nije teško zaključiti da bi prava šteta bila ne osigurati infrastrukturu za otvaranje novih pogona kod nas u Kreševu, a ne u nekim drugim općinama, odnosno županijama”, objasnio je načelnik općine Kreševo, Radoje Vidović.

Deficit od pola milijuna maraka koji je ogroman imajući u vidu činjenicu da je ukupan prošlogodišnji proračun općine iznosio 1,38 milijuna maraka, te razni projekti čije je realiziranje neophodno kako bi se kreševskom gospodarstvu vratio nekadašnji sjaj, stanje je koje je preuzimanjem dužnosti načelnika općine Kreševo, nakon prijevremenih izbora održanih u prosincu prošle godine, zatekao Radoje Vidović. On je stanje u ovoj općini ocijenio ne baš sjajnim, ali ne i kritičnim.

Umjesto „kukanja“, Vidović smatra da je neophodno prihvatiti se posla, donijeti proračun koji će biti restriktivan u svakom pogledu kako bi se sanirao manjak od pola milijuna, te krenuti s projektima bez kojih nema otvaranja novih proizvodnih pogona, piše Večernji list.

Večernji list

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati