Tolušić: Želimo dobre odnose s našim susjedima – zato smo promijenili Pravilnik

2

Napokon se o odluci koja je izazvala “trgovinski rat” nakon tjedan dana šutnje oglasio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Podsjetimo, Tolušić je popustio pritiscima susjednih zemalja i hrvatskog premijera te je promijenio Pravilnik o inspekcijskom nadzoru voća i povrća koje se uvozi tako da je vratio staru cijenu – 90 umjesto 2.000 kuna.

Nakon što je sporni Pravilnik popravljen, objavljen u Narodnim novinama i na snagu stupa već u subotu – iako se dogovorom ministara u regiji već primjenjuje – konačno se oglasio u petak, u kratkom telefonskom razgovoru za RTL.

Tolušić tvrdi da ga nitko nije natjerao da mijenja Pravilnik i uvjerava da ima apsolutnu Plenkovićevu podršku.

“Naravno da nisam natjeran. Pravilnik je donijelo Ministarstvo poljoprivrede samostalno, kao i 90-ak drugih pravilnika tijekom ove godine. Izazvao je dosta burne reakcije u okolnim zemljama, nismo ih nažalost kontaktirali kad smo ga donosili i tu smo možda napravili grešku, želimo dobre odnose s našim susjedima, ali i zaštitu naših proizvoda, potrošača i proizvođača. Zato smo sada promijenili Pravilnik i ostavili iste cijene i sada ćemo u razgovoru s našim kolegama u sljedećih nekoliko mjeseci naći nekakvu drugačiju varijantu koja će biti zadovoljavajuća za sve, rekao je Tolušić u razgovoru za RTL te poručio da ima “apsolutnu” podršku premijera.

facebook komentari

  • EMINƎM

    vlada i ministarstvo malo piški, malo kaki, i treba da ih uhvati kakica kad srbijanci pišu pravilnik hrvatskoj državi

  • Dusko Besenic

    Tko god u ,,Plenkovićevoj” Vladi ima jasan PROHRVATSKI stav, odmah biva politički uškopljen ili eliminiran! Tolušić više voli biti ,,uškopljen” nego bez fotelje. USPOSTAVLJA SE DIKTATURA druga Plenkovića, na mala vrata i na poznati način (iz komunjarskih vremena!). Jel’ vam sada jasno zašto je udbašija izbacila iz političkog života Milanovića?! Jer se zaletio i javno objavio da je drug Plenković ,,sin vojne lekarke” što prevedeno na hrvatski politički jezik znači – jugoslaven (partijski neprovjereni liječnici nisu mogli raditi u vojnoj bolnici !), a to se udbašiji nije ni malo sviđalo, obzirom na planove koje su imali sa Plenkovićem, a čije plodove djelovanja sada imamo ,,prilike uživati” !!!