Tomislav Karamarko: Hrvatska je u proteklih 25 godina postigla mnogo, a hrvatski su građani heroji te priče

11

EurActiv, vodeći medij koji prati europsku politiku, objavio je moj članak o ključnim pitanjima s kojima se Hrvatska suočava te kako će Institut za sigurnost i prosperitet Hrvatske otvoriti novo poglavlje u našoj budućnosti.

“Hrvatska je u proteklih 25 godina postigla mnogo, a hrvatski su građani heroji te priče. Žrtvovali su se, prilagođavali novome svijetu i odlučili krenuti konstruktivnim putem u budućnost. Postali smo članica Europske unije, NATO-a i lider u regiji.

Međutim, Hrvatska je danas na raskrižju. Unatoč postignućima, situacija je neizvjesna i problemi s kojima se suočavaju naša zemlja, regija i svijet postaju sve teži.

Sada je trenutak za izgradnju snažnije i prosperitetnije Hrvatske u kojoj svaki građanin ima pravo na kvalitetan život.
Zato sam poduzeo prve korake za službeno pokretanje Instituta za sigurnost i prosperitet Hrvatske čiji je cilj pomoći u oblikovanju sljedećeg poglavlja u životu naše domovine i njenih građana.

Prvi neovisni ‘think tank’ u Hrvatskoj okupit će vrhunske domaće i svjetske stručnjake kako bismo se bavili složenim pitanjima i predlagali stvarna rješenja koja su od iznimne važnosti za budućnost Hrvatske. Institut će pomoći u razvoju sveobuhvatnog i integriranog plana za budućnost te se baviti pitanjima koja su ključna za snažnu demokraciju, sigurnost i gospodarstvo.”

Croatia at a crossroads

facebook komentari

 • Sivooki

  Karamarko, vrati se ti, brate, u politiku!

  • Diana Majhen

   što prije, to bolje za sve

   • Dusko Besenic

    Ne bi bilo baš skroz uzaludno,ali ni daleko od toga,dok se god barem HDZ ne očisti od udbokomunjara,koje imaju previše utjecaja na ovu stranku,koja bi trebala biti IZRAZITO Hrvatska! Takve neprijatelje se najbolje “potuče” njihovim načinom djelovanja,a za to treba dosta pameti i vještine.

  • Agromentum

   Najvažnije je da je tu i da nije rezignirao, nego je i dalje aktivan, svjestan da može i hoće dati svoj doprinos.

   • Sivooki

    Ma, ne znam koliko su utjecajne te organizacije… osim ako nema organizacijske sposobnosti kao Ž. Markić

    • Tyrex Rex

     Možda mu i Željka priskoči u pomoć.Možda Karolina ima veze.
     He,he,he….!

     • Sivooki

      Petrov bi mu bio portparol. Ili bi bio bolji Grmoja…?

     • Tyrex Rex

      Grmoja ,Grmoja ! Za obračanje javnosti .

     • Sivooki

      Hehe, ne bi trebao ništa novo šmišljati… samo copy-paste…

    • Agromentum

     Sve ovisi o rezultatima rada i kako se to javnosti prezentira. Karamarko nije neki “no name”, da bi ga se ignoriralo. A Ž. Markić je malo poteško definirati. Mislim da je njen cilj ipak biti relevantan politički čimbenik.

 • victor

  Hoce li i Mesic biti u tvom timu?