Tomislav Karamarko: Iako odsutan iz politike, nisam prestao razmišljati o problemima s kojima se suočava Hrvatska

2

Iako odsutan iz politike, nisam prestao razmišljati o problemima s kojima se suočava Hrvatska te promišljati o našoj budućnosti kao nacije.

Stupovi uspjeha moraju se graditi na snažnoj, aktivnoj demokraciji, modernom, inovativnom gospodarstvu te jasnoj i čvrstoj vanjskoj politici.

Počeo sam razvijati ideju o osnivanju instituta za javnu politiku u Hrvatskoj (Think Tank), koji bi ujedinio najbolje umove iz političkog spektra kako bismo se konstruktivno suočili s najvažnijim izazovima. Postigli smo velike uspjehe u naših prvih 25 godina, a sada moramo osmisliti plan razvoja u sljedećih 25 godina.

Tijekom nedavnog posjeta Washingtonu dobio sam izvrsnu priliku razgovarati s američkim političarima o modelima takva pothvata. Nakon tih susreta prožet sam entuzijazmom više nego ikada i uvjeren u to kako bi takva inicijativa mogla pomoći Hrvatskoj.

Počašćen sam time što sam imao prigodu susresti se s mnogim američkim kongresmenima, uključujući senatore i članove kongresa koji su prijatelji Hrvatske, od kojih su mnogi ponudili ideje i podršku u razvoju hrvatskog Think Tanka.

Susreo sam se i s dužnosnicima obiju glavnih stranaka, uključujući senatora Rogera Wickera (predsjedavajući Helsinške komisije), kongresmena Mikea Conawaya (predsjedavajući Odbora za poljoprivredu), kongresmena Davida Pricea (predsjedatelj Demokratskog partnerstva Donjeg doma), kongresmena Eliota Engela (visokopozicionirani član Odbora za vanjsku politiku) te kongresmenicu Kay Granger (predsjedateljica Potkomisije za raspodjelu novčanih sredstava obrane).

Također, s visokim dužnosnicima najutjecajnijih odbora Kongresa razgovarao sam o temama vezanim uz Hrvatsku te čuo njihov stav o razvoju Think Tanka.

Među njima bili su i predstavnici Komisije Donjeg doma i Senata za Oružane snage, Komisije Donjeg doma i Senata za raspodjelu novčanih sredstava, senatske Komisije za vanjske odnose, Komisije Donjeg doma za vanjske poslove, Komisije Donjeg doma za poljoprivredu te predstavnici Helsinške komisije.

Sve u svemu, vrijeme provedeno u Washingtonu bilo mi je iznimno vrijedno te me je učvrstilo u uvjerenju da sve snage treba usmjeriti na jačanje nacije i stvaranje bolje budućnosti.

> Tomislav Karamarko: Podsjetio sam se koliko su duboke veze između Amerike i Hrvatske

facebook komentari

 • Kazimir Mikašek – Kazo

  Moja svesrdna podrška!

 • Ovo je za one koji se današnjom politikom bave u RH. Nije za druge i svi koji se današnjom politikom RH ne bave, ne SMIJU KLIKNUTI NA OVA DAV LINKA I SADRŽAJ PROČITATI, jer to nije za njih.

  Za četrdeset (40) dana bit će 48 godina od gnjudnog ubojstva hrvatskog zadnjeg Zapovjednika Hrvatskih Oružanih Snaga Nezavisne Dražave Hrvatske, NDH Vjekoslava Maksa Luburića, generala DRINJANINA. Ovom putem molim i pozivam Hrvatice i Hrvate, ljubitelji istine i pravde, da se pobožno pomole i sjete Maksa Luburića i svih Hrvatica i Hrvata, žrtava svakog jugoslavenstva, titizma, antifašizma…

  IN MEMORIJAM GENERALU DRINJANINU.
  http://otporas.com/in-memoriam-vjek…eralu-drinjaninu/

  Vrijeme je govoriti istinu o Logodru Jasenovac. Tko je imao priliku čitati knjigu “PISMA VJEKOSLAVA MAKSA LUBURIĆA”, imao je priliku tu pronaći nekoliko pisama Maksa Luburića u kojima je on pisao svojim suradnicima, posebice dru. Miljenki Dabi Peranić u Pariz: da mnogi ne znaju šta je bilo i šta se je događalo u Jasenovcu. Onog puta kada se prava istina sazna, mnogi će se iznenaditi, i to će biti propast svake laži i svake Jugoslavije.
  http://otporas.com/vrijeme-je-za-is…logoru-jasenovac/