Tomislav Karamarko: Prgomet je najbolje osjetio kad treba otići

0

“Došao je trenutak razlaza koji je najbolje osjetio sam Prgomet. Iako je bilo pritisaka unutar stranke da se pokrenu postupci stegovnog suda, sugerirao sam kolegama da to ne rade i čak to nisam na zadnjem Predsjedništvu stavio kao točku dnevnog reda”, prokomentirao odlazak Drage Prgometa predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, te mu je u ime stranke i u svoje ime poželio uspjeh u daljnjoj profesionalnoj karijeri i životu.

Kako je u petak popodne rekao Karamarko, Prgomet se nije uklapao niti slagao s politikom HDZ-a. Ocijenio je kako je bilo neobično što je Prgomet kritizirao politiku stranke koja pobjeđuje zadnje tri godine.

“Mislim da je pronalazio neke trivijalne, rekao bih neistinite razloge kada je argumentirao protiv te politike. Nije sudjelovao u radu Predsjedništva, već nam je slao poruke preko medija, što mislim da nije prikladno”, rekao je Karamarko i dodao kako ne zna koja bi druga stranka dopustila takvo ponašanje.

Smatra da Prgometova ostavka neće imati poseban utjecaj na stranku jer je on bio član koji se nije slagao s njezinom politikom u posljednje tri godine. Prgomet je bio član Predsjedništva i na sjednicama je mogao raspravljati o svim pitanjima, ali je stalno tražio osobne sastanke s predsjednikom, što mu je, rekao je Karamarko, prije mjesec dana i omogućeno. Nakon tog sastanka rekao je da je zadovoljan s razgovorom, dodao je. Kad je riječ o njihovim međusobnim susretima, oni su uvijek bili srdačni, uz pozdrav i tapšanje po ramenu, i tako će biti i ubuduće, rekao je Karamarko.

[ad id=”40551″]

facebook komentari