Pratite nas

Hrvatska

Tomislav Karamarko: ‘Te blesave ankete doista su smiješne, naša kandidatkinja će pobijediti u prvom krugu’

Objavljeno

na

Agencije su se toliko profesionalno izblamirale da ne znam kako uopće namjeravaju dalje raditi, rekao je Karamarko

Nemojmo više pričati o tim blesavim anketama jer su doista smiješne. Oni će sada reći kako naša kandidatkinja ima 27 posto podrške, a pobijedit će možda već u prvom krugu sa 52-53 posto. Agencije i ljudi koji ih rade toliko su se profesionalno izblamirali da ne znam kako uopće namjeravaju dalje raditi. Jednostavno se sramote pred narodom – kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, komentirajući večeras u Bjelovaru uoči svečanog obilježavanja 25. godišnjice osnutka stranke u tom gradu rezultate najnovijih istraživanja koji govore o padu popularnosti HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović. Karamarko podsjeća da već dvije i pol godine prema svim anketama HDZ gubi, a na svim izborima zapravo pobjeđuje.

– Vi se sjećate kako su raznorazni anketari rekli da će Vidović pobijediti u sisačkoj županiji s osam posto razlike, a izgubio je sa 16 posto i to je realna razlika jer HDZ je u ovom trenutku jači od SDP-a za 16 do 20 posto – kazao je Karamarko.

Odgovarajući na novinarska pitanja, predsjednik HDZ-a potvrdio je da će se tijekom vikenda sastati s Ružom Tomašić navodeći da je njezino odstupanje s čela HSP-a Ante Starčević tek njihovo unutarstranačko pitanje.

– Mislim da to ne bi trebalo utjecati na odnos između HDZ-a i Ruže Tomašić kao i HDZ-a i HSP-a Ante Starčević jer su i gospođa Tomašić i HSP AS rekli da podržavaju našu predsjedničku kandidatkinju i prema tome naša suradnja teče dalje – kazao je Karamarko.

Zamoljen da komentira najavu haaškog suda o puštanju Vojislava Šešelja, Karamarko je kazao da je Šešelj jedan od kreatora genocida na području BiH i Hrvatske.

– Očito je doživio sudbinu da zbog bolesti bude pušten i da ovaj svijet napusti kao da nikada nije počinio nikakav zločin iako su njegovi zločini nemjerljivi – poručio je Karamarko.

večernji list

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Hrvatska biskupska konferencija: Ne podržavamo Istanbulsku konvenciju

Objavljeno

na

Objavio

Iz ureda Hrvatske biskupske konferencije priopćeno je da su tijekom ovotjednog plenarnog zasjedanja biskupi razgovarali i o rezultatima javne rasprave o Istanbulskoj konvenciji.

Biskupi, kako se navodi, podupiru zakone koji štite žene i obitelji, ali ne podržavaju konvenciju jer smatraju da ona implementira i rodnu ideologiju.

Pozivaju sve odgovorne i javne djelatnike da, kako kažu, “ne podlegnu zavodljivim, nejasnim i upitnim ponudama po kojima se nekad izglasavaju zakoni”.

“Crkva se zauzima za slobodu pojedinaca i naroda i ne prihvaća nikakvu kolonizaciju koja bi zadirala u antropologiju na kojoj stvaramo i izgrađujemo svoj identitet.

Biskupi pozivaju sve odgovorne i javne djelatnike u društvu da ne podlegnu zavodljivim, nejasnim i upitnim ponudama po kojima se ponekad izglasavaju zakoni.

Europa, kao i Hrvatska, stoljećima je imala svoju filozofiju, antropologiju i etiku na koju se oslanjala politika i društveno djelovanje”, stoji u priopćenju s 55. plenarnog zasjedanja Sabora HBK.

Karolina Vidović Krišto za Kamenjar: Tri su ključna aspekta zašto je Istanbulska konvencija neprihvatljiva

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Tomo Medved: Cilj nam je izmijeniti odnos društva prema braniteljima, niz nepravdi je naneseno

Objavljeno

na

Objavio

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je obraćajući se nazočnima na 17. izvještajno-izbornom saboru HVIDRA-e RH  da je cilj izmijeniti odnos društva prema hrvatskim braniteljima i prema Domovinskom ratu općenito i pritom istaknuo kako je niz nepravdi prema braniteljskoj populaciji ispravljen prijedlogom novog zakona koji je u drugom čitanju.

Istaknuo je prijateljski i profesionalni odnos između ministarstava u Vladi i između svih udruga, a to je, kazao je, moguće kada imamo jasnu želju i ciljeve.

Ciljevi su nam, rekao je ministar Medved, izmijeniti odnos društva prema hrvatskim  braniteljima, prema hrvatskim ratnim vojnim invalidima i prema Domovinskom ratu općenito.

Pred nama je jako puno posla koji zahtjeva od svakoga od nas ulaganje onog entuzijazma i domoljublja, one energije koja je potrebna da bismo očuvali ono što smo stvorili u Domovinskom ratu, poručio je Medved.

“Neminovno je, kako vrijeme prolazi, da je naša populacija sve starija, i stoga novo vrijeme koje je pred nama upravo traži da budemo zajedno i da osmislimo sve ono što će dati odgovore na te izazove.

U novom zakonu o hrvatskim braniteljima koji će uskoro biti na drugom čitanju izborili smo ona područja koja su dugi niz godina bila zapostavljena te ispravili niz nepravdi koja su bila učinjena prema našoj populaciji, zahvaljujući svim resorima u Vladi  i saborskim zastupnicima koji su novi prijedlog zakona prihvatili, te sam uvjeren da ćemo ispraviti i druge nepravilnosti koje su kroz proteklih 15-ak godina mučili našu populaciju,” rekao je.

Odnosi kakvi su bili prema hrvatskim braniteljima nikad više ne smiju biti na toj razini, poručio je. Trebamo stoga uspostaviti još kvalitetnije međuodnose kako bi dali odgovore na niz pitanja što i dalje muče našu populaciju te biti spremni i na sve druge izazove, zaključio je ministar Tomo Medved.

Obraćajući se skupu predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić podsjetio je na veliki obol koji su hrvatski branitelji dali za domovinu. “Stoga nećemo šutjeti ni dozvoliti da nam itko uzme Domovinski rat i ukalja žrtvu koju smo podnijeli u obrani Domovine štiteći je svojim tijelima,”, rekao je Đakić i dodao kako će suradnja između HVIDR-e i HVO-a i dalje unapređivati.

Redovni izvještajno-izborni sabor Zajednice županijskih zajednica, udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovionskog rata Republike Hrvatske (HVIDRA) održan je u petak navečer u  makarskom hotelu Meteor, a nazočno je bilo 225 delegata.

Medved o zapošljavanju: Bez novih djelatnika ne možemo funkcionirati

facebook komentari

Nastavi čitati