Tonino Picula: Razočaran sam podrškom Vesne Pusić obitelji Slobodana Miloševića

17

Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu žestoku su se obrušili na ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić jer je podržala odluku Europske unije o odmrzavanju imovine obitelji Slobodana Miloševića. Najoštrije je reagirao SDP-ov Tonino Picula:

“Ako je Hrvatska mogla biti protiv odluke o zabrani upotrebe plastičnih vrećica, u ovom je slučaju doista morala barem izdvojiti svoje mišljenje, ako ne biti protiv, upravo zato jer smo optužili Srbiju za genocid a presuda se očekuje u veljači,” razočaran je  Picula.

Tonino_Picula_[1]“Odluka Europskog vijeća o ukidanju sankcija obitelji Milošević nije smjela biti temeljena na humanitarnim razlozima, svakako ne na političkim, a dvojbena je i njezina međunarodno pravna utemeljenost jer je protiv Mirjane Marković Milošević u Srbiji još na snazi Interpolova tjeralica”, kaže Picula.

Podsjetimo, hrvatski predstavnici u Vijeću Europe glasali su da se ukinu sankcije Mirjani Marković Milošević i njenoj djeci, u Vijeću EU-a odluka je donesena jednoglasno, iako je postojala mogućnost ulaganja veta jer je u Vijeću Europe potreban konsenzus svih članica.

Iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija pravdaju se da je riječ o “administrativnoj proceduri u kojoj nema rasprave”, naglašavajući da tom odlukom Miloševićeva krivnja za agresiju na Hrvatsku nije promijenila.

Reagirala je i Ruža Tomašić:

Ljubav-na-prvi-pogrom_ca_large[1]“Ne možemo šutke prihvaćati sve iz EU ili iz Srbije. Ako ne možemo promijeniti neku odluku, možemo se barem protiv nje pobuniti. Zašto bi se Hrvatska morala složiti s odlukom koja je još jedan dokaz da se Srbiji popušta u puno stvari, pa i kad to ide u prilog onima koji ovih dana u Srbiji govore da se kriminal i zločini isplate. Već samo iz tog razloga, bila je to pogrešna odluka na koju je Hrvatska morala reagirati”, poručila je Ruža Tomašić.

Odmrzavanje imovine obitelji Slobodana Miloševića javnost u Srbiji upravo je tako komentirala: “Odluka Vijeća EU potvrđuje da se zločin isplati!”

Miloševićeva supruga Mirjana Marković, i njihova djeca Marko i Marija, tvrde da se sva njihova imovina nalazi u Srbiji te da nemaju, niti su ikad imali, imovinu u zemljama Europske unije.

Mediji u Srbiji ne vjeruju Miloševićevoj supruzi koja tvrdi da u Moskvi živi od mirovine. Njenu imovinu procjenjuju između  četiri i čak 14 milijardi dolara. Navode da je dio iznijela u Rusiju a dio na račune u grčkim i ciparskim bankama.

(Marko Marković/Maxportal.hr)

>>Pusić odšutjela ukidanje sankcija protiv Miloševićeve obitelji!

facebook komentari

 • Agromentum

  Ispada samo kao da su dugoročno štedili. Porijeklo imovine izgleda nikoga ne zanima.

  • Izgleda da se novac nakotio koliko je dugo bio ‘zamrznut’..

   • HRSmoock

    Eh, pusti sanak…Da mi država vrati sve što nam je oduzela i da živim kao rentijer…Jbg. kad nidsam znao na vrijeme one gajbice sa bocama od kisele vode…Kao Miloševićev sinak. Zlatan mali, inače. Nije se bojao ni teškog rada, čak je i motorku uzimao u ruke :)) Kao oni Kolumbijci u “Scarfaceu”…

  • peppermintt

   takve su ti te nazovi liberalne dušice iz HNS-a zapravo hrvatskoj nepotrebne strančice

   • Da, ova Puculja (kako je gore nazvaše :)) ) je dokazala da ne vrijedi pišljiva boba.. Nadam se da će joj birači pokazat gdje su ‘vrata’..

    • Ida Galić

     Dobro bi bilo, da ona nije vrijedna pišljiva boba i da je samo to posrijedi! Ali ona je evidentno jako štetna po Hrvatsku i u toj godini dana, koja joj je na raspolaganju može učiniti još više štete, negoli u protekle tri godine i nije usamljena u tom destrukivnom poslu, nego se uz nju u tom smjeru trude i svi ostali njezini Kukurikavci, sve jedan gori od drugoga!

     • peppermintt

      nije ona samo ove tri godina na vlasti , sjetimo se kako je bila na čelu saveza za Europu i u vrime Sanaderovog HDZ-a

     • Ida Galić

      Sićan se ja nje, još dok je bila u Hrvatskom saboru u 90 tim godinama i tamo bezobrazno optuživala Hrvatsku i Tuđmana za agresiju na BiH! Gdje god je bila, radila je Hrvatskoj veliku štetu! A ona je samo produžetak njene mračne rodbine, koja je protiv Hrvata radila još 1919 . godine! Podsetiću te na njenog krvavog dida Grgu Angjelinovića, koji je bio 100% u službi i na strani kraljevskog režima u staroj Jugoslaviji!

     • peppermintt

      a di je ona bila do devedesetih ? ima li traga ?

     • Ida Galić

      Ima toga dosta o njoj, ali malo ima pravih podataka! Poslije mislim, 2. razreda gimnazije je prekinula školovanje u Zagrebu i sa ocem otišla u SAD! Tamo je tobože završila neku njihovu školu, ali nitko ne zna pravo što i u kojem rangu je to u odnosu nanaše škole! Na osnovu te američke škole se je upisala na fakultet u Zagrebu(vjerovatno mimo propisa) i završila ga, a ostalo je poznato

     • peppermintt

      aha mislim netko ej govorio o tomu kako ona zapravo nema validnu diplomu srednje škole, jer kod nas triba polagat razliku i ostvarit pravo na domaću diplomu s kojom se upisuje na faks, iako ima mogućnost da min. nostrificira diplomu u inozemstvu ali kod nje to nije bio slučaj, to implicira kako je zapravo nelegalno upisana na faks

     • HRSmoock

      E, to je znači ranije umreženo :))

 • peppermintt

  “Ako je Hrvatska mogla biti protiv odluke o zabrani upotrebe plastičnih
  vrećica, u ovom je slučaju doista morala barem izdvojiti svoje
  mišljenje, ako ne biti protiv, upravo zato jer smo optužili Srbiju za
  genocid a presuda se očekuje u veljači,” razočaran je Picula.”

  točno Picula samo izjava Vesne Pusić ne čudi jer znano je svima kako je ona još devedesetih obećala da neće postavljati pitanje odgovornosti Srbije, kada je u jeku agresije velikosrba na Hrvatsku organizirala znanstveni skup u Zagrebu na kojem je nazočio i D.Ćosić

 • Herceg-Bosna

  puculja podržava svoj rod,,,,,

  • hahah legende,, puculja haha! :))

   • Herceg-Bosna

    lijo tako je moj pokojni did govorio za milku planinc
    pa eto kažu da sam isti did, pa da ne gubim običaj,,,puculjetina je toa puculja okotila,,

   • HRSmoock

    Znaći, prosvjedi protiv Pusićke bi bili…Pussy Riot :))