Pratite nas

Zanimljivosti

Sve traženija hercegovačka vina s Thompsonovim likom

Objavljeno

na

Potražnja za hercegovačkim vinima s Thompsonovim likom ne prestaje. Marko Perković ih je kušao, svidjela su mu se i rado mu svako malo darujemo butelje, kaže Slobodan Odak, vlasnik vinarije Odak iz Čitluka.

Proizvodnja je počela prije dvadesetak godina kad je kafić ‘Thompson’ iz Čapljine od vinarije naručio boce od dva decilitra tog vina. Napravili su limitiranu seriju, piše 24sata.hr.

Marko rado pije Thompsona

Sjajno su im išla, pa su tražili i butelje. Sad ih naručuju iz cijele Hrvatske, a najbolje se prodaju uz granični prijelaz – rekao je Odak.

Samo za kafić ‘Thompson’ napravili su oko 2000 butelja jer su gosti htjeli samo to vino. Butelja u trgovinama stoji oko 10 KM. Odak tvrdi da je Thompson (50) pohvalio njihova vina, no pjevačev menadžer Zdravko Barišić smatra da vinarija nije profesionalna.

Taj njihov potez je neposlovan. Bilo bi pristojno barem pitati za dozvolu korištenja njegova lika. Marko zna za ta vina, ali nikad nije dogovorena poslovna suradnja – tvrdi Barišić.

Dodaje da na tržištu trenutačno nema drugih proizvoda na kojima se koristi lik pjevača.

U vinariji ne vide problem jer Marko za vina zna otkad su počeli s proizvodnjom.

Osim butelja s njegovim likom, Marku su, hvale se u vinariji, poklonili i vino s kojim je papa Ivan Pavao II. služio misu u Sarajevu 1997. I Thompsonov kum i kolega Mate Bulić (59) dobio je bocu, koju neće otvoriti.

To je blagoslovljena boca koju nisam otvorio čak ni kad su mi se unuci rodili. Želim da me s njom sahrane – kaže Bulić. Kralj dijaspore u svom vinskom podrumu ima i vina s Thompsonovim likom. Otvara ih samo kad mu dođu posebni gosti jer su profinjena.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

NORVEŠKI ZBOR ODUŠEVIO Mjesecima učili pjesmu, pa u Hrvatskoj iznenadili domaćine pjesmom “Ruža crvena”

Objavljeno

na

Objavio

Kada hrvatski zborovi pjevaju strane pjesme, to nije osobita rijetkost. Međutim, kada strani zborovi zapjevaju nešto hrvatsko, onda je to nešto što se ne čuje svaki dan.

A tu čast imali su prilike čuti gosti eko etno sela Škopljanci, gdje je ovoga rujna uživao mješoviti norveški zbor “Strandvik blandakor“, piše dalmacijadanas.hr

Ovaj simpatični zbor dolazi iz norveškog gradića Eikelandsosen, u blizini Bergena.

Norveški je zbor izveo nekoliko svojih pjesama, a onda su svi ostali iznenađeni kada su čuli prve taktove evergreena “Ruža crvena”. Pjesmu su vrijedno učili mjesecima na jeziku kojega ne poznaju i koji je potpuno različitih od njihovog, stoga je njihov trud za svaku pohvalu.

“Ružu crvenu” u izvedbi norveškog zbora možete poslušati u uvodnom video zapisu

facebook komentari

Nastavi čitati

Tech

Europskom natjecanje u programiranju: Krešimir Nežmah osvojio prvo zlato u povijesti za Hrvatsku!

Objavljeno

na

Objavio

Na prvom europskom juniorskom natjecanju Krešimir Nežmah osvojio prvo zlato u povijesti za Hrvatsku!

Na prvom europskom natjecanju u programiranju održanom od 7. do 12. rujna u Bugarskoj (EJOI) okupili su se najbolji osnovci Europe iz više od dvadeset zemalja, na čelu s Egorom Lifarom iz Rusije, koji je prethodno sudjelovao i na “velikoj” informatičkoj olimpijadi za srednjoškolce u Iranu i osvojio srebro.

Hrvatski tim predvodio je sada već bivši najbolji osnovac Krešimir Nežmah (OŠ M. Gubec) koji je ovim natjecanjem, zajedno s brončanim Eugenom Bošnjakom (OŠ V. Novak), upravo krenuo u 15. gimnaziju. U sastavu ekipe bio je i Patrik Pavić iz OŠ Ante Kovačića koji je pobjedom na juniorskoj olimpijadi Hrvatske (JHIO) i osvojenim srebrom na EJOI naslijedio Krešu na mjestu najboljeg osnovnoškolskog programera u RH. Broncu je osvojio i odlični Dorijan Lendvaj iz Popovače, koji je sudjelovao u natjecanjima i kampovima saveza od 2012. do 2016. godine.

– Fantastični su, a Eugen je odmah po završetku drugoga dana pitao kada počinju radionice u savezu, kroz smijeh će zadovoljno njihov mentor Ivan Šego.

– Uf, uf, odlično, odlično. Krešino zlato sam očekivao i nadao se medaljama za ostale. Moram priznati da su me opako izmotivirali, rekao nam je Domagoj Sabolić, programerski zaljubljenik i učenik 8. razreda OŠ Gornje Vrapče.

Sara Lazarušić je trenutno najbolja osnovnoškolska programerka i učenica OŠ Josipa Račića, a juniorski reprezetativci i osvajači medalja za Hrvatsku njena su svakodnevna “škvadra” u radionicama, natjecanjima i kampovima saveza. – Sjajni su. Zagrlit ćemo ih i izljubit’ kada se vrate. Zaslužili su. I onda učiti od njih, kaže Sara, koja se nedavno podružila i s najboljim olimpijcem u našoj povijesti Goranom Žužićem, nakon njegovog motivacijskog predavanja za reprezantivce u sklopu ljetnog kampa za darovite na Sljemenu.

Hvala obiteljima na sjajnim mladim ljudima Organizirani rad i pravodobno omogućivanje mladim talentima da uče i rade sa sebi sličnima ili boljima uvijek na kraju donese i odlične rezultate.

– Patrik Pavić je u dvije godine pojačanog i kvalitetnijeg rada došao do europskog srebra, a Eugen Bošnjak je u samo godinu dana od početnika došao do razine brončane medalje u Europi, što je svakako najveći uspjeh, rekao je Ivan Šego, njihov mentor. Njihove obitelji su u svakom trenutku činile najviše što su mogle kako bi svojoj djeci osigurale da koriste sve mogućnosti za brže usavršavanje koje su im bile na raspolaganju.

– Hvala obiteljima na sjajnim mladim ljudima kojima imamo privilegiju pomagati. Hvala i Gradu Zagrebu koji je davno prepoznao važnost skrbi o darovitima te školama koje odano služe roditeljima i djeci te ih potiču i na usavršavanje u izvanškolskim aktivnostima, rekao nam je tajnik saveza Zdravko Škokić.

facebook komentari

Nastavi čitati