Treba sve učiniti da Aluminij bude nositelj razvoja čitave Hercegovine i BiH

  0

  Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je u ponedjeljak u Mostaru kako se iza Aluminija d.d. mora stati i da on mora preživjeti te da sve političke igre oko mostarskog kombinata moraju prestati.

  ”Treba sve učiniti da to poduzeće bude nositelj razvoja čitave Hercegovine i BiH”, kazao je Čović naglasivši pritom kako na problem Aluminija na treba zašutjeti već se ponašati odgovorno te da o pitanju Aluminija nema izgovora kako što to neki pokušavaju pozivajući se na neke dosadašnje nekorektnosti ili neprofesionalnost u radu.

  ”Vlada FBiH se borila da dođe do vlasništva nad kapitalom u Aluminiju i sada ima izuzetnu odgovornost da pomogne novom menadžementu kako bi se stabiliziralo stanje. Obzirom da su javna poduzeća koja Aluminij opskrbljuju strujom u državnom vlasništvu, neozbiljno bi bilo sada šutjeti”, rekao je novinarima Čović.

  travanj-predsjednistvo-hdz3Predsjednik HDZ-a BiH očekuje kako će poruke o Aluminiju sa sutrašnjeg mostarskog sajma gospodstva odaslati i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, te predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović s obzirom da obje države imaju interese u toj kompaniji.

  Što se tiče iduće sjednice Doma naroda, Čović je u izjavi za medije tijekom sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH naglasio kako bi se sjednica mogla održati krajem ovog mjeseca te da očekuje kako će prva točke dnevnog reda biti odluku Ustavnog suda vezana za Mostar.

  Odgovarajući na pitanje novinare o kanalu na hrvatskom jeziku u BiH, Čović je izrazio nadu kako bi se zakon vezano za njegovu provedbu mogao naći u idućih mjesec dana u parlamentarnoj proceduri jer je već ”prošao” na Vijeću ministara.

  Na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH bilo je riječi, uz ostalo, o strategiji te stranke za predstojeće opće izbore te koordinacijskom mehanizmu vezano za priključenje BiH EU.

  Čović je izjavio kakoje predizborna kampanja već počela te kako se očekuje dogovor sa SDA kako bi se preuzela odgovornost za Mostar.

  Fena

  facebook komentari