TREĆI SVJETSKI RAT JE VEĆ ZAPOČEO!

241

ISIL nije stvoren sam od sebe i on svrhu svoga postojanja ima i ona se upravo sada ostvaruje.

Promjene i dramatični događaji koji se na međunarodnoj sceni odvijaju velikom brzinom, svjedoče o započetom političko-diplomatsko-vojnom ratu za globalnu dominaciju dosadašnjih vladara (Zapad na čelu s SAD-om), odnosno bitku za multipolarni svijet koju predvode nove sile u usponu (Kina i Rusija), u 21. stoljeću. Čak je i papa Franjo u svom nedavnom javnom nastupu izjavio kako je Treći svjetski rat zapravo već započeo.

Kombinacija navedenih trojnih poluga, kojima se još može pridodati i sveopći nadzor medijskog prostora i razne specijalne operacije (neki, uopće ne bezrazložno, upozoravaju i na pojavu ebole kao jednu od njih, op.a.), u rađanju i kontroliranju novih i novih kriznih žarišta, neefikasnost ili krah postojećih globalnih ili regionalnih sigurnosnih mehanizama (VS UN-a, OESS), energetska strateška pozicioniranja sa svrhom ovladavanja prirodnim resursima, upozoravaju nas kako je bitka za 21. stoljeće i novi svjetski poredak već u tijeku.

Kamber_War0001

Tzv. Islamska država – lažni problem koji se ne želi brzo rješiti

Političke obmane masovnih razmjera, kojima se utjerivanjem straha nastoji polučiti potpuni nadzor nad ljudima i njihovim društvima, za prave znalce analitičke profesije ne mogu ostati skrivene. Najbolji primjer današnje masovne obmane i njegove posljedične histerije, poglavito na Zapadu, jest famozna Islamska država (IS). Javnost je sustavno indoktrinirana iznenadnom pojavom jedne nove, na zločinima utemeljene države (što je u svijetu današnjih obavještajnih sustava nemoguće previdjeti, a sigurno je moguće i spriječiti, op.a.) i od svojih je vlada upozoravana kako će borba protiv ISIL-a biti dugotrajna i teška. Koliko je jedna takva konstatacija u svojoj biti netočna, čak i groteskna, želio bih predočiti jednim primjerom iz ne tako davne prošlosti.

Mnogi će se još lako prisjetiti 1991. g. i tzv. (prvog) Zaljevskog rata SAD-a protiv Iraka kroz američku vojnu operaciju „Pustinjska oluja”. Ako zbog ničega drugog, onda zbog po prvi puta primjenjenog medijskog prikaza rata u njegovom prostornom i vremenskom realitetu putom sveprisutnog CNN-a. Tim je činom zapravo po prvi put u ljudskoj povijesti počela popularizacija ratovanja, svodivši isti gotovo na razinu kompjutorskih igrica. Uzrok američkoj vojnoj akciji bila je invazija Sadaama Huseina na susjedni Kuvajt i njegova okupacija (ne bih sada ulazio u etimologiju istoga čina i prethodna iračka upozorenja kuvajtskim vlastima, o čemu se puno manje zna, jer bi to iziskivalo previše vremena, op.a.). Za našu priču bitno je ipak nešto drugo.

Iračka vojska toga vremena smatrana je petom vojnom silom svijeta. U vojnoj operaciji njihovog suprostavljanja SAD-u bilo je angažirano više od 400 tisuća dobro uvježbanih i motiviranih vojnika. Irak je raspolagao s oko 3000 tenkovskih jedinica i isto tolikim brojem topničkog oruđa te suvremenim eskadrilama, uglavnom francuskih zrakoplova Mirage i nešto malo tada najsuvremenijih sovjetskih zrakoplova MiG-29. Čitava iračko-kuvajtska granica pretvorena je u utvrdu, pustinja sustavno minirana, komunikacije besprijekorne. I što se na kraju, u svega nekoliko tjedana ratovanja dogodilo? Američke oružane snage tjednima su krstarećim raketama iz Perzijskog zaljeva i korištenjem borbenih zrakoplova uništile i paralizirale Sadaamovu golemu vojnu silu, bez ikakve uporabe kopnenih snaga. Nakon sloma vojne tehnike, golemih ljudskih žrtava i demoraliziranosti preostalih vojnih postrojbi, američke kopnene jedinice samo su se ušetale u Irak pokraj groblja tenkova i ljudskih leševa.

I zato kada danas tzv. Islamsku državu, koja broji svega 40-50 tisuća ljudi prikupljenih s raznih krajeva svijeta i koji djeluju poput, istina motivirane ali ipak razularene bande, od kojih su možda neki i vični ratovanju ali nikako ne onom suvremenoga tipa, usporedimo sa Sadaamovom iračkom vojskom, vidimo potpunu vojnu nelogičnost i vrijeđanje zdrave pameti. Islamska država raspolaže, s pozicije vojne strategije, s nimalo impresivnom količinom tenkova i drugih vrsta oružja, nema ni zrakoplovstva, ni ratne mornarice, ni suvremenih komunikacijskih i navigacijskih tehnologija. Okružena je u potpunosti navodnim neprijateljima, što bi značilo kako nema niti normalne logističke potpore. Konfiguracija terena je gotovo identična onoj iz Zaljevskog rata, pustinjska ili polupustinjska s nižim gorjem na sjeveru Sirije i Iraka, dakle idealna za odstrel. Kada se svemu tome pridoda i još suvremenija Zapadna vojna i komunikacijska tehnologija nego li je ista bila prije skoro 25 godina od Zaljevskoga rata, o čemu je ovdije onda riječ? O kakvom dugotrajnom ratovanju se može govoriti? Svakom analitičaru je potpuno jasno kako se jedna kancerogana tvorevina tipa Islamske države može preciznim kirurškim zahvatom bez pretjeranog vojnog i financijskog naprezanja ukloniti za svega nekoliko dana, dozvolit ćemo i tjedana. Ttim prije što bi za jedan takav vojni zahvat postojao sveopći međunarodni konsenzus. Nekakva minimalna opasnost po civile, samo možda i na Zapadu, prijetila bi jedino od raspadnutih vojnih postrojbi i pojedinačnih terorističkih akcija, ali ta opasnost i ovako prijeti kroz opstanak te kvazi-države, čak i u još puno većem obimu.

Zašto se onda ne želi čvrsto i rezolutno vojno reagirati i problem brzo i efikasno riješiti za duga vremena? Odgovor leži isključivo u geopolitici i činjenici kako ISIL nije stvoren sam od sebe i on svrhu svoga postojanja ima i ona se upravo sada ostvaruje. Nepotrebno je u tome smislu ovom prigodom ponavljati pitanje Sirije i Irana, budući da smo o tome već dosta pisali u ovome tjedniku. Osvrnuo bih se zato na jedno drugo strateški važno područje preko kojeg se izravno utječe na Bliski istok i o kojemu se u našoj javnosti malo zna. To je Kaspijska regija.

Kaspijsko jezero ili Kaspijsko more?

kaszpi2Iako su pojedini Zapadni mediji nedavno održani samit kaspijskih država u ruskom Astrahanu pokušali prikazati neuspješnim (kakvi su bili svi prijašnji, op.a.), a glede razgraničenja i reguliranja prava na resurse Kaspijskoga jezera, stvar je ipak potpuno drugačija. Nakon gotovo dva desetljeća neuspješnih pokušaja, pet država koje imaju pristup najvećem jezeru svijeta (Rusija, Iran, Kazahstan, Azerbajdžan i Turkmenistan) konačno su se uspjele dogovoriti i, štoviše, obvezati na stratešku suradnju kada je isto područje u pitanju. Ali najvažnija odluka istog samita (kojom ćemo se mi ovom prigodom većim djelom pozabaviti), svakako je ova: ne dozvoljava se inozemni vojni pristup regiji tj. bilo kojoj zemlji koja nema izlaz na Kaspijsko jezero. Ista izjava koju su SAD godinama spriječavale, sada je donešena. Ona predstavlja direktan odgovor SAD-u i Izraelu koji su već prilično angažirani u Azerbajdžanu te su se dogovarali o vojnoj suradnji s Kazahstanom i Turkmenistanom želeći potaknuti svoj program „Kaspijska zaštita”, u realizaciju koje su utrošili 135 milijuna dolara. Navedeno, prema poznavateljima prilika, predstavlja direktnu pobjedu Vladimira Putina koji je na samitu predvodio rusku delegaciju, a ostale su predvodili njihovi šefovi država, od kojih je nama najzvučnije ime iranskog predsjednika Hasana Rohanija. Putinovom pobjedom ovaj događaj označavaju zato što je navedeni dogovor potpisan u vrijeme Zapadnih sankcija i pokušaja političke izolacije Rusije. Posebni dodatak samita bilo je dodatno zbližavanje Rusije i Irana koji su, ukoliko izuzmemo obostrano komplimentiranje, zasnovani na konkretnim potezima poput ponovne uspostave avio-linije Moskva-Teheran, i odbacivanja dolara u međusobnoj trgovini.

Tzv. kvintet uspio se dogovoriti o podjeli jezera, usprkos znatno smanjenoj ali i dalje prisutnoj iranskoj suzdržanosti, kao i iskorištavanja njegovih golemih količina nafte i plina. To se bogatstvo procjenjuje na 48 milijardi barela nafte i 8,7 trilijuna m3 plina koji se nalaze na njegovom dnu i obalnom podrućju. Također su se dogovorili o gradnji željezničkog prstena koji će ujediniti kaspijske luke, a također i o provođenju zajedničkih vježbi 2016. g. za neutralizaciju posljedica izvanrednih stanja.

Kaspijsko jezero neki još nazivaju i morem, od trenutka kada ga je Staljin povezao s Azovskim, odnosno Crnim morem posredstvom kanala Volga-Don i koji omogućuje brodsku plovidbu između dvaju akvatorija. Ukoliko bi to bilo tako tj, da se Kaspijsko jezero naziva morem, onda i države koje nemaju s njim obalnog doticaja, poput npr. SAD-a, mogu pretendirati na iskorištavanje njegovih resursa, izvan teritorijalnih voda i gospodarskih pojasa tamošnjih država. Međutim Rusija koja je gradila navedeni kanal i koji se nalazi na njenom teritoriju ne dozvoljava njime plovidbu stranim brodovima čime prestaju i eventualne pravne posljedice za proglašenjem jezera morem.

Našoj javnosti je manje poznat i podatak kako je Iran odbio prijedlog Austrije za kupovinu plina u vrijednosti od 20 milijardi dolara, kako ne bi narušio faktički monopol Rusije na izvoz plina u Europu. Sve to neovisno o činjenici što je Iran imao drugačije zamisli glede podjele Kaspijskog jezera od ostalih zemalja (Iran je ustrajavao na pravima kada su postojale samo dvije kaspijske države SSSR i Iran). Upad u oči i kako je Iran odbio biznis s Austrijom (praktički u korist Rusa) usprkos tome što je svojedobno tužio Rusiju međunarodnom sudu zbog otkaza isporuke već plaćenog suvremenog protuzračnog sustava S-300, a što je Rusija prije nekoliko godina učinila pod pritiskom SAD-a i Izraela. Iz svih tih iranskih poteza jasno je vidljivo kako je Rusija Iranu previše potrebna glede njene uloge u smanjivanju pritiska SAD-a na Teheran, a da bi se ovaj sada suprostavljao suverenoj poziciji Moskve u kaspijskoj regiji. Čini se kako umjesto ranijih nesuglasica, odnosi dviju zemalja poprimaju sve jasniji oblik strateškog partnerstva, u kojem se pojedini nesporazumi koji su nekad bili opterećujući, sada žrtvuju većim vrijednostima i višim interesima. Tu će svakako biti zanimljivo pratiti hoće li Moskva dopustiti na sljedećem samitu Šangajske organizacije naredne godine, davanje Iranu statusa punopravnog člana te sve moćnije zajednice azijskih država.

Rusija učvršćuje regionalno liderstvo

Članovi kaspijskog kvinteta su vrlo zadovoljni, evo čime: Moskva osigurava sigurnost u regiji i ništa ne traži zauzvrat. Rusija je jedina država koja ima snažne vojno-pomorske snage u kaspijskim vodama (Kaspijska flota jedna je od ukupno 5 flota ruske ratne mornarice, uz Crnomorsku, Baltičku, Sjevernu i Tihooceansku, op.a.), odakle ona utječe na zbivanja u Srednjoj Aziji i Bliskom istoku na način, da u bilo kojem trenutku može prekinuti transportne komunikacije i onemogućiti opskrbu kavkaskih islamista, i da nadzire nalazišta nafte i plina kao i regionalne naftovode nastale nakon dolaska zapadnih kompanija. Kao i stoljeće ranije, Moskva opet zauzima lidersku poziciju u toj regiji.

Pozicija SAD-a

Uključivši Azerbajdžan i Gruziju u svoju interesnu sferu, SAD želi izgraditi aterbajdžansko-turkmenski vojni savez i na taj način razdjelit sjeverni dio Kaspijskog jezera (Rusija, Kazahstan), od južnog (Iran). Washington čini sve što mu je u moći za proširenje svoje nazočnosti u toj zoni ruskog utjecaja koja povezuje Središnju Aziju, Kavkaz i Bliski istok s Europom. Neovisno o propasti projekta transafganistanskog plinovoda, Amerikanci se ne zaustavljaju. Ministarstvo energetike SAD-a (MEA) procjenjuje zalihe nafte u samom Kaspijskom jezeru na 17 milijardi barela, a plina na 6,63 milijardi m3, tj. „dostatno za osiguranje energetskih potreba SAD-a za sljedećih 30 godina” i za još nešto manju količinu namjenjenu izvozu Europi. U tom cilju Washingtonu je potrebno:

savladati postavljene ruske barijere. SAD nije uspio niti pokrenuti projekt „Nabucco”, kao ni izgraditi transafganistanski plinovod iz Turkmenistana, neovisno o vojnom zauzimanju Afganistana;

Priznati neuspjeh u nastojanju ujedinjavanja Gruzije, Ukrajine, Azerbajdžana i Moldavije u okviru regionalne organizacije GUAM (1997), cilj koje je bio oslabiti utjecaj Moskve u regiji;

Povećati količinu neruskih naftovoda u regiji. Jedini, u sadašnjem trenutku, jest izgrađeni naftovod Baku-Tbilisi-Ceyhan koji osigurava svega 1% zahtijeva na svjetskom naftnom tržištu;

Sniziti cijenu transporta kaspijske nafte koja iznosi 24 eura po jednoj toni, u vrijeme kada dostava jedne tone iz Perzijskog zaljeva košta svega 3 eura, a iz Sjevernog mora 7;

Smanjiti političku nestabilnost na Kavkazu;

Završiti sa suparništvom Izraela i Saudijske Arabije za korištenje iranskog teritorija po kojem bi se moglo najkraćim putom povezati kaspijska regija i Perzijski zaljev: jeftino, a moguće i s korištenjem postojeće infrastrukture, ili pak gradnjom plinovoda Iran-Turska-Europa koji ukrajinskom krizom dobiva na značaju. Rusija je također zainteresirana za postojanje plinovoda koji bi presjecao Iran u smjeru sjever-jug, uz uvijet da plin koji kroza nj ide bude ruski. Jedna od glavnih zadaća gore navedene tzv. Islamske države, da se osvrnemo na temu iz prethodnog dijela teksta, a koja samo potvrđuje ukupnu povezanost, smišljenost i nadzor svih važnih kriza u svijetu, jest onemogućiti izgradnju plinovoda Iran-Irak-Sirija-Sredozemno more. Iran se isključuje iz američke igre krupnog dobavljača ugljikohidrata, čak i u slučaju normaliziranja odnosa između Washingtona i Teherana;

Izgraditi podvodni plinovod po dnu Kaspijskoga jezera od turkmenistanskog naftnog i plinovodnog nalazišta Galkynysh, drugog najvećeg u svijetu poslje iransko-katarskog nalazišta Južni Pars. Tada bi se plin u Europu mogao dostavljati po teritorijama država-partnera i članica NATO saveza, Azerbajdžana, Gruzije i Turske. Oštre reakcije Rusije i Irana, u svezi s ekološkim rizicima (kako su to ne tako davno učinile i obrazložile i pribaltičke države htijući onemogućiti gradnju plinovoda Sjeverni tok koji veže Rusiju i Njemačku bez posrednika, op.a.) dovele su do kraha navedenog i perspektivnog američkog projekta.

Putinova alternativa i posljednjem i desetcima drugih projekata koji se odnose na izvoz energenata iz Kazahstana i Azerbajdžana, nad kojima rade 11 američkih i 24 europske kompanije, jest plinovod i naftovod koji će od Kaspijskog jezera voditi do Crnog mora, u čemu onda Rusija ima potpuni nadzor. U takvom položaju, u kojem se sada nalazi Zapad kada je kaspijska regija u pitanju, njemu preostaje jedino suradnja s Rusijom, Iranom i Turskom kako bi uopće imali pristup strateškoj kaspijskoj regiji.

Zoran Meter/Dnevno.hr

facebook komentari

 • Ljuta Trava

  Dnevno ????
  Čudno a što bi sa onim HAARP-om , kako ga SAD ameri ne koriste .Da se nisu antene pokvarile .

  • Jeste dnevno! Malo mu je naslov pretenciozan, ali mi se čini Zoran Meter ok! Možda čak nije loša analiza

   • Ljuta Trava

    Na dnevno ne čitam ni Marcela ni Dujmovića ni Hodaka .Toliko su neozbiljan portal da to više ne otvaram .

    • Dobro si i rekao, katastrofa!

   • Ljuta Trava

    E ne zna Meter kako počinje rat .Čekaj da se Ogledalo oglasi
    Kad krenu projektili of Sovici

  • Ida Galić

   Ja mislim da taj HAARP postoji još uvjek na Aljasci i da djeluje! S njim su već tobože izazazvali nekoliko jakih potresa i velikih oluja s obilnom kišom!

   • 1diablo

    Spomeni ga Srbima,gore im to legne nego Dron.. 😀

    • Ida Galić

     Oni kažu, da su Ameri kod njih napravili neki HAARP, ali ja to ne mogu povjerovati!!

     • 1diablo

      Jesu u Barajevu..Zašto ne možeš povjerovati?Pa potpisali su ugovor o partnerstvu za mir i od tada su im skinuli gaće…

     • nema od toga ništa.. u srbiji nema nikakvih ‘antena’…

     • 1diablo

      Onda oni fantaziraju!! DIKI javi se,znam da mikiš??Ima li antenski sustav u Barajevu?

     • DIKI

      Fanovi tvrde da je tamo ali niko da da GEOREF koordinate. A ovo što su neki pokušali da daju kao lokaciju, bogami će naleteti na ove moje a kako su kivni za ovih 10% moglo bi biti i mrtvih. Što se samog HAARP-a tiče, ja ne verujem u njegovo uspešno dejstvo. Znam koliki je koeficijent korisnog dejstva a ljudi prosto ne shvataju o kom redu veličina govorimo. Mnogima u glavu ne ulazi da ni termonuklearna bomba ne bi skrenula neki uragan ni za jotu. Ljudi se frljokaju milijardama kao sićom, ali ne shvataju šta to znači. Još lakše im je kada kažeš 10 na recimo trinaestu. Neke pojmove ljudski mozak teško prihvata.
      Ali, da sam kojim slučajem Amerikanac, značajno bih se smeškao i neubedljivo demantovao.
      I ne mikim, zvao si me na ovu temu. Ne mogu i da pazim na Srku koji se uskopistio na Erdogana i da mikim.
      A što se dronova tiče, biće zanimljivo ako Ameri opet dobiju neki dron u neki soliter.
      HAARP je divna stvar za maskiranje nekih drugih stvari.

     • 1diablo

      Znam samo da se je priroda uzjebala,a sad koji je razlog????Nikada ovakvih poplava kao ove godine..Svaka kiša = poplava…

     • DIKI

      Ja sam konsultovao neke starce ovde u selu. Svi ih zaobilaze, kao dosadni su….I rekoše ljudi da je ovoga itekako bilo. Jedno je mnogo bitno, najmoćniji komjuteri služe za proučavanje vremena i meteo situacije pa opet ništa. Da bi dejstvovao nekim oružjem, čak i ako ga imaš, moraš imati predstavu gde da gađaš. Kako ćeš me upucati i najboljom snajperkom ako ti optiku zveknem o kamen? Što se poplava tiče, ni vi ni me se baš ne trudimo oko kanala. Ali, blizu mene je mreža kanala i znam koliko vodurine prime kada je kritično. Mogu da zamislim kako bi bilo da ih nema.

     • peppermintt

      pogledaj di su napravljene kuće, nema kompetentnih stručnjaka koji bi pravili planove
      sad me siti i u vas gori lik napravio kuću na srid korita Ugrovače :))

     • 1diablo

      ma gdje je to??ja nisam vidio ili možda misliš na autokuću Jelić u Klancu,al ono je zid još od 70 i neke…

     • ali ima ih dosta što štrecaju kad god ugrovača poteče

     • 1diablo

      je od Bogdanove emulzije i zatvorena Benta…Trn je u nisko i Jelići su napravili kuće dosta nisko,tamo kod A3..

     • za to ja raka ne mogu na blatu nać… od emulzija! Sva sreća lijan ne kolje više pa se popravila situacija! Ako ništa prikanci su se vratili u normalnu veličinu 🙂

     • 1diablo

      Vas opet spašava ono ljetno poniranje prije mosta pa se filtrira u priliku,ovamo je komatozno stanje..Je,rak prvi ugiba,to znam…Lištica je od Robne mrtva,bar za mene..Zamisli onoliko stanova na Zorićevini kad ispusti samo kemikalije iz veš mašina,drugo neću ni spomijat..

     • peppermintt

      bolan ne to, nego u Klancu ono di je kafe Eco pa desno , čovik napravio kuću na srid Ugrovače i još javni parking.

     • 1diablo

      Dobro,nije baš na srid Ugrovače.. 😛 Ima ih ondje više,od Baraća,MC-i,boje-lakovi..Mislim ne radi se o obiteljskoj kući već poslovni prostori.. :)) 😛

     • peppermintt

      čekaj kako nije? pa zar nije ono korito Ugrovače ? znaš sad na koju kuću mislim ?

     • 1diablo

      znaš jubee,imaš tamo sjeverozapadno od EKA polje,nešto kao mini mostarsko blato i to svake zime pliva i ispod ove kuće protiče voda u korito Ugrovače..Sad,da neki panjevi nisu dotakli korito sa nosivim stubovima,jesu,štaš im..Jadna,dokotrljalo se to nama od svaklen sa sela pa udarilo i di smi i di nesmi.. :)))))

     • peppermintt

      aa tako, sad mi je jasnije 😉
      e vidiš to je problem, kad krenu poplave muka i jad,
      evo recimo uz Mostarsko blato vele stari ljuid kako se nikada kuće nisu pravile ispod ceste jer bi plivalo čak do tamo a sad pogledaj čitav niz novih kuća a kad poplivaju bit će jada..

     • A je Iko je napravio ‘podvodnu’ garažu :)) haha, na to sam već bio zaboravio

     • peppermintt

      e ta kuća, pojasni ti diablu 🙂

     • 1diablo

      Ee,baš ću otić vidit,samo radi tebe,ozbiljno..Nisam obraćao pozornost,mada znam kako mi imamo takvih panjeva,niš čudno. Nekad smo davno ondje popravljali kompove kod Baraća,od tada samo prozujim s autom prema Brigu i to je to..

     • nije to baš u Ugrovači, ali je u sporednom kanalu koji od Vagana nabuja skoro redovno kad i Ugrovača.. To je podzemna garaža (parking) ispred ECO-a,

     • 1diablo

      ahhaaa,tako mi reci,jube opisa kuću po sred korita pa mi glava odimi tko,gdje i šta..? :))

     • ta kuća di je barać držao jest uz ugrovaču ali nije ugrožena..

     • peppermintt

      je oćeš ka šta si i vidio koji je lik tamo na onom zidu kafea 😛 :)))

     • 1diablo

      caffe Duje,dedo sa kapica,šta još oš,aa?? 😛 :)))

     • peppermintt

      a ko je dida jel domaći neki lik :)))

     • 1diablo

      nemam blage veze.. :)))

     • peppermintt

      a ja cilo vrime to i pitam :)))

     • 1diablo

      ja ti sporo kopčan,a e.. :))

     • peppermintt

      i vamo ti je tako a e :))))

     • 1diablo

      Jel to onaj iz Ljutog Doca što živi u Njemačkoj a sklepao kuću uz samo korito?

     • Jesu, vani su oni cijeli život! Nije kuća uz ugrovaču, čak je preko ceste – nasuprot Ugrovači, samo onuda prolazi kanal! Gore iznad prema vaganu ono polje često popliva, prorade izvori i stvori se potok.. i ta kuća jeste na udaru i odmah pored nje Ikina podvodna garaža 🙂

     • 1diablo

      da,a na njoj parking..znam to..Ma napravio je Iko sebi zgradurinu uz brdo,tako da ono i nije bitno,a što se tiče trna,sve je ono na vodi,kao Beograd..

    • wolf

     Gluho bilo,zar ima gore od drona :)))

   • Ljuta Trava

    A majke mi mile djeluje i to gadno na ove sa portala Dnevno .

  • wolf

   Nije se pokvarija,redukcija struje u srbiji :)))

   • Ljuta Trava

    Hahahahahhahaahaha
    Dron zaustavio HAARP

 • 1diablo

  Ajde bilo je i vrime!!

 • Herceg-Bosna

  zar je to moguće ?

  • 1diablo

   Je ogledalce,kupuj brašno,spremaj namirnice,čuvaj dicu i čovika istraj napolje kad bude gljiva. ;)))

   • Herceg-Bosna

    hahahaa a smim li bižat u imotski ako u nas zarati :))

    • Ljuta Trava

     Ti se neboj , neće ni grom u koprive

     • Herceg-Bosna

      onda nam je isto, ,,,,

    • 1diablo

     Smiš,samo ne znam zna li gljiva za granicu? ;)))

     • danas su to pametne bombe.. neće u tuđe

     • peppermintt

      ja se ne brinem , reka je vaca u encikliki kako su svi ratovi završeni :))

     • 1diablo

      Mogu zamislit tko je sjedio u prvoj klupici dok je on propovijedao.. :))

     • peppermintt

      prazna mu učionica :)))

     • 1diablo

      hmm,kad nema đavla,onda i pop gubi svrhu i publiku. :)))

     • peppermintt

      vaca je smišan, on i zmaj ništa sličnije nema oba “znaju znanje” al imaju problem nitko ih ne šljivi :))))

     • Agromentum

      E da znate da ću reć’ Vacci da ga ogovarate. Pročitate kradom što je tko napisao, pa biži ća… 🙂

     • 1diablo

      Nećeš,ti ćeš prvo otrčati svojoš šefici i na njemačkom izrecitirat što mi švrljamo :))))

     • Agromentum

      Pročitat’ će ona ovo šta kažeš pa ćeš tek onda vidit šta te čeka… 🙂

     • 1diablo

      (o)(o) eee,yebi ga,zaboravio sam na svevideće (o)..ah da,pa ja sam dobio azil kod svoje jube.. :))

     • peppermintt

      to ti i jest grij :)))

     • 1diablo

      neka je,nije mi krivo,mada je sve počelo od one ankete koja je sušna a koja se redovno,a ja se nisam izjašnjavao,, ;))) svi odreda prozvali ursulu i nju.. :)))

     • Agromentum

      Haha, pa prvi si počeo.

     • 1diablo

      Pa šta fali anketi?’drugi su pisali njeno ime,ne ja..cccc samo sam pitao komentatore koja redovno prima i koja je sušna..Ona je osvojila 100% za ovu što se redovno trese a ursulica je sa 70% završila kao sušna.. Vidi molim te,ja kriv.. :)))

     • Agromentum

      Objektivno gledajući nisi ništa kriv. Ali subjektivno gledajući si vjerojatno bio kriv. 🙂

     • peppermintt

      sad ja vidim ti si zapravo dron u nečijim ručicama a cvijetni :))))

     • 1diablo

      jubee,ne može on izdronirat,koliko ih ja mogu razmontirat… ;))

     • wolf

      Brezbeli :)))

     • Agromentum

      Metvice mirisna, dajem se u ručice (skoro) svakoj rado. :))

     • peppermintt

      nije valjda da si tako “slatkoran ” :))
      😉

     • Agromentum

      Pa nego, moram biti na poslu do pola devet, a nekad sam i u šest. 🙂

     • peppermintt

      druga smjena ? ea onda triba održavat vatru na svim frontama 😛 :)))
      ti vanka živiš jel ?

     • Agromentum

      Kakva smjena? Nisan već dvi godine navio sat. 🙂

     • peppermintt

      oli si ko svizac ravnaš se prema suncu :))

     • Agromentum

      Najbolji nam je šef, došao danas u pola deset. Uvik je zadnji.:)

     • peppermintt

      dobar , tribalo bi takve klonirati :))

     • 1diablo

      možda je mislio na nju,tipkovnicu prigrizla… 😛 :))

     • peppermintt

      nek se očituje, ta ću ja tu :)))

     • 1diablo

      poruči joj da mi ne plazi jezik po temi o Širokom i onom taxiju…jako sam osjetljiv na svoj grad…jako….. 😛

     • peppermintt

      baca ti parangale :)))

     • wolf

      Ratnim zargonom.blizu padaju :)))

     • 1diablo

      Ma niti tamo vele idem niti me interesiraju ti njeni parangali…Da nije ZoZ-a,nebi oko bacio tamo,ali onako se posprdno odnosit prema Širokom,nema smisla.. 🙁

     • Agromentum

      Nisam Hermes, nego joj ti reci. Vjerojatno ste jedno drugom često puno bliži nego što mislite. 🙂

     • HRSmoock

      Imam ja par omatorelih punkera za Ursulu. Mislim, ponudio bih se sam…Ali ne mogu ja baš sve da stignem :))

     • 1diablo

      Ne može bit starija od onih DIKI jevih koka sa vestineta.. 😀

     • HRSmoock

      Ono, gerijatrija? Pa, da ima tamo dve-tri. Ta jedna je baš zahebana.

     • DIKI

      Nisu baš moje ali neka vam bude. Jedino me teši krštenica Smukove asistentkinje.

     • HRSmoock

      E, matori…To se mora zaslužiti :)) Ili odslužiti, zavisi kako se uzme. P.S. Gospođa ako ništa drugo, ima besprekorne manire. Jedna od rijetkoih kojoj i balvani ukazuju poštovanje. U današnjem svijetu, to puno znači. Kladim se da su sedamdesetih i osamdesetih svi otkidali na nju.

     • DIKI

      A ja se kladim da si krkao sa njom pršut zvani Parizer, ko Kerberu ne bi ukazao poštovanje? I di bi je smeo odbiti? Evo meni je rečeno da ću poginuti ako samo još jednom čuknem na tastaturu. A ja mog Kerbera slušam.
      Zato ”mladi” i nejaki dečače, da ne kažem klaso, laku noć. A ja ću kasnije pregledati dogodovštine ninđa Zemunca. Mogu se ja smejati i ujutru, šta fali.

     • HRSmoock

      Teško smo mi klasa, mr. 55 beše? To je ono već zvanično “oldatjmer”. Da ti ugrade small block V8, ode ti na licitaciju :)) Parizer ponudi Matorom. Mada on priča da ga se gadi i da u blender tura samo bundevice i sl…Laki noć i nemoj da progoniš Srkija u snovima. Čovjek počeo da se štreca. Čak je odbio i neke Redžine direktive. Mislim, nije u redu…

     • peppermintt

      ne smiš mi Ursulu zezat, ona je posebna osoba 😉
      ove ostale slobodno sve redom :)))

     • HRSmoock

      Rekoh, Ursula punkerka :))

     • peppermintt

      Ona je prava i za šalu, samo bira ekipu 🙂

      a dobro ka i svatko od nas 😉

     • HRSmoock

      Može i ovdje da svrati. Ono da mjenjamo albume i anegdote vezane za punk scenu :))

     • peppermintt

      isto se nadam morti svrati, ionako znaš navika je vežeš se uz jedno misto, tako i ona je tamo dugo vrimena 🙂 šteta je što nema profli, pa bi lako bilo pratiti njene komentare, sićam se kako je vrhunski stručno složila jednom prilikom analizu isplativosti vjetroelektrana. i ne samo jednom ona ima dubinski strukturno znanje, lako je to vidit a lako je vidit kad netko pokupi net informacije 🙂

     • HRSmoock

      Punkerka i vjetrenjače. I’m in love :))

     • peppermintt

      ne znaš ni ti što valja 😉 :))

     • peppermintt

      nego deder oću čut kak to mene trachate a biseri :))))

     • HRSmoock

      Još si ti mala…Za tračeve. :)) Nije to za tebe.

     • peppermintt

      aa tu smo znači 😛

     • HRSmoock

      Diskriminacija. I rodna i generacijska :))

     • peppermintt

      uuff !!!
      neg ovo što pričamo o kući na srid koritka kuda ide voda, ovaj kafe EKO je super, napravljen u stijeni , tako da je zapravo uklesana stijena prirodan zid:)

     • HRSmoock

      Šipovi. Betonski. Visoki deset metara :))

     • 1diablo

      De ti meni napiši,šta ne voliš?? :)))

     • HRSmoock

      Muškarca u halterima sa perikom :))

     • 1diablo

      Sad si ga povrijedio,mada ga ti ne možeš isprovocirat kao ja da se pojavi na ovom portalu… :)) To je samo meni pošlo za rukom.. 😀

     • HRSmoock

      Ma pojavljuju se ovdje mnogi u “recce” misijama.

     • 1diablo

      ihhh,pa to je opće poznato i obostrano..:) evo,jedan njihov dron se upucava našoj jubii.. 😀

     • HRSmoock

      Daj da ga izrokamo odma’…Što se tiče ženskih dronova…Ako su čemu, nešto sam se prežderavao kikirikija, kajmaka, pršuta i sličnih svinjarija, pa sam nešto pun snage ovih dana, a žao mi žene, ipak treba da potraje :)) Hoću reći, ne da skidam paučinu, već i oplatu i pancirni lim do 5mm .)) “Dron ljeti, dron prikucan…Ne ljeti…”

     • peppermintt

      koji, di mi je taj delija 😛 :)))

     • 1diablo

      Kaže mu ZoZ nedavno,”slusaj zemljoradnice!
      Rusi su Vikinzi.
      Nisam ja to izmislio, to su naucnici dokazali”. ahahahahahah ;))))

     • peppermintt

      kome di, nisam upratila:)

     • 1diablo

      Pa Agromentumu..:)

     • peppermintt

      bome vrhovnik ze ovi put zadržao dulje neg inače 😛

     • 1diablo

      možda je Bruce Lee zapovidio onim tudumima da ga ne diraju jer im je posjećenost u recesiji.. :))

     • peppermintt

      odavno je tamo recesija posjećenosti …;)

     • peppermintt

      Cvijetni je baš fora a zna dobro i podložiti 😛

     • 1diablo

      meni je duša u nju bocnit,eto..:)) ja živa mira nemam ako se njoj ne obratim.. 😀

     • bockaš ju jer je voliš jeltako!;)

     • HRSmoock

      Ko se voli taj se…Bocka…Ovo nije ispalo najbolje…

     • 1diablo

      nije,a štaš sad?

     • HRSmoock

      Prekomponovati, kao onomad sa paučinom. :))

     • 1diablo

      nije to,stara je koka..volim ja njene komentare,mada nekad previše naginju u lijevo,pa je isporavim,ali me ne benda 2 % :)..

     • HRSmoock

      Ljevičarke su strastvene i to je dobro…Ali su zahtjevne i ne mogu odvojiti ljubav od politike. Šteta…

     • peppermintt

      :))

     • 1diablo

      To je zbog one ankete..ursula je feministkinja i jednostavno ne mogu odolit,eto :))

     • peppermintt

      samo ti zavrzuj 😉

     • peppermintt

      ne morete je baš svi voljeti 😀

     • Ja je uopće ne ‘volim’. Nikako se nismo mogli složiti oko Rusko Ukrajinskih odnosa na Krimu još davnih dana… i tu je ispao devar.. :))

     • peppermintt

      tako i misli 😛

     • 1diablo

      znam,hmm.. 😉

     • wolf

      Nesrtna 70 %,ubogi rezuljtat :)))

     • 1diablo

      Otišlo 30% Blanki..Štaš,sama se nudi na svakom komentaru.. :))

     • wolf

      vasa blanka :))))

     • HRSmoock

      Ae reci da nije najjača fora, to Vaša Blanka.

     • 1diablo

      Je,priznam..Dobro ih zeki neka muškarčina iz središnjice HDZ-a.. :))

     • HRSmoock

      Da, a ovaj Ljubo mi baš djeluje kao iskusan tip. On bi odmah provalio :))

     • wolf

      Nisi kriv,samo si nalozija tankim drvima :))))

     • peppermintt

      nestaško a na kog si ti mislio dedr izjasni se sad :))))

     • 1diablo

      znao sam za ursulu po upisu da je starija cura i ono,nevina ili ”neredovno” a za ovu nisam niš posebno dumao..udata je(barem tako tvrdi) i valjda upražnjava bračne obveze,,gdje je tu moja krivica,aaaa?? 😀

     • peppermintt

      nigdi to joj može bit kompliment al si izgleda nehotice pogodija žicu :))) a cvjetni đava ispipava :)))

     • DIKI

      Pa sad, ako je o ženskinju reč, mislim da si imao najbolje namere. I za nevina i za neredovno. Ti si samo ljubazan dečkić koji bi da ispravi nepravdu. Što kažu Srkini: ”Ja duševna ćoeka bolan”. Pa ćeš na kraju i zaginuti od ženske ruke. Možda te ćak i Smuk nadživi pa ćemo Smuk i ja na tvojoj sarani šmrcati, i držati govor : ”Te vaki je bio, te onaki, ali eto, ubi ga nejaka ženska ruka.” A na Smuka moram paziti da ti ne strmekne u raku, duševan je i mek na brata kur…. mislio sam reći drvoseču.

     • 1diablo

      Zato i jesam izbjeglica što im pogađam biografiju ko vidoviti Milan.. 😀

     • DIKI

      Nisam ni ja za bacit, Moja žena kaže da sam za ubit. Ali ne marim, ima li šta lepše nego se naći bepomoćnom ženskom čeljadetu?

     • ima muževa što im je da prostiš ‘mali’ :)) onda se tu rodi određeno nezadovoljstvo :))) kod ljepših polovica

     • DIKI

      Imao sam kolegu koji je sa velikim ponosom stalno govorio: ”Meni je mali ali ja se sa njim tako slatko naj….m”. I to deluje veselo dok ne vidiš kiselu facu njegove zakonite. A onda ti nekako suze same pođu…

     • :)) ma ja, možda je njemu i dobro! ‘ta će jadna gospoja!

     • DIKI

      Štos i jes što znam kako se ispomagala.

     • nije joj zamirit! 🙂

     • 1diablo

      ;)))))))) tako je jedan naš bio nevin i doveli mu neku a on ”pustio” nije ga ni hmm uz komentar,”što se mene tiče ti si mala yebana”.. :))))

     • DIKI

      Bio jedan ..baj ga, vaš je bio. Čuli mi da ide na seanse grupnjaka pa ga pitamo : ”Je li Tu…, kako je tamo?”. I on mrtav ladan:” Pa niš, malo ..beš ti, malo ..bu tebe….” Nikako da mu sine zašto se kliberimo. Balkanci, priprost narod.

     • Oće naši :)) je, ima i takvih!;)

     • 1diablo

      da,promišljao sam i tu soluciju,kao to da ona godinama ostane do sitni sati na poskoku,a kao ”on” strpljivo čeka u krevetu.. moš mislit… :))

     • moguće da im je se ‘laptop’ uvukao u krevet!
      ali zađošmo duboko u tuđu postelju :)) narušavamo li privatnost :)) ?

     • 1diablo

      neka me tuži kantonalnom ili u Strazburu.. :))

     • nek nas tuži mužu!:)

     • 1diablo

      bojovniku HVO-a :))) hajde,bar ću vidit jesu joj onako oskudne ili je radila silikone:))

     • peppermintt

      puno ti meni mislima tam lutaš aja jube i svašta bi volio znat 😛 :))))

     • 1diablo

      Samo znat,ništa ne dirat..Vrhovnikove žene se ne diraju!! :)))

     • peppermintt

      ko kaže da se ne diraju…;)

     • 1diablo

      daj molim te,pa nije vrhovnik dugme na kaputu?? 🙂

     • peppermintt

      nije tebi al..:))))

     • wolf

      Sto jes jes:)))

     • peppermintt

      sve li ti i ti znaš 😛 :)))))

     • wolf

      I kako zavrsi ona anketa !!! ???

     • 1diablo

      Redovita je ona njihova moderatorica,a ursula je stub čednosti.Zaključak donilo čitateljstvo tamošnjeg portala.. 🙂

     • wolf

      Redovno i prima i banira,neka neka nek uziva,na kraju ce samo pisat s moderatorima :)))

     • 1diablo

      gdje je ona sad??jel još na onom portalu??

     • i još mu čin dalo! Pa to je za smrtne kazne :))

     • peppermintt

      za droniranja, skroz :)))

     • 1diablo

      tila je onu skroz naskroz ispiz.it .. :)))

     • zadovoljit 🙂 šta? :))

     • wolf

      smrtni :)))

     • wolf

      Mr.azilant :)))

     • 1diablo

      oui monsieur ;)))

     • peppermintt

      haha a ti domuze ložija bi na obje strane i pri tom se zabavlja :)))

     • 1diablo

      ej,najsmješniji su kad krenu na njemačkom,kao ono,mi svi glupi pa ne znamo za google prevoditelj.. :))))

     • peppermintt

      bolan di si vidio eru koji ne špreha dojča 😉

     • Agromentum

      Pisao sam na njemačkom zato što sam nešto samo njoj htio reći. To je bilo zato što je ustvrdila da svatko može reći svoje mišljenje a ja joj se usprotivio.

     • peppermintt

      haha i na kraju se ko da gledam složio :)))

     • 1diablo

      Ja sam i sada uvjeren kako ona ne postoji,već Zrikija lupa sindrom mr jekyll and mr hyde..Samo što obuče haltere i periku kad ulazi pod njen nick..Koja bi normalna žena svakodnevno 8 godina visila na onakvu portalu..

     • HRSmoock

      Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Pljuc, fuj, perzub, fuj, vomit, ispirust, bljaa!

     • peppermintt

      :)))))

     • HRSmoock

      Popio sam čašu ruma. K’o u američkim komedijama…Road trip :))

     • peppermintt

      jeej :)))

     • HRSmoock

      Dobra šala…Posle na seanse tri puta nedeljno :))

     • peppermintt

      a vikend 😛

     • HRSmoock

      Vikendom na grupnu seansu :))

     • peppermintt

      e ima ti i te :))))

     • peppermintt

      ma nije to zriki nema teorije 😉
      morti je usamljena 😉

     • HRSmoock

      To bi bilo mnogo bolje. Inače…

     • peppermintt

      barem tebi ne triba niš dodatno pričat…;)

     • HRSmoock

      Moraš priznati da je tripozno. To volim u virtuali. Prave superheroje :)) Mogu i da lete .))

     • peppermintt

      zipa dron :)))))

     • HRSmoock

      Nije problem dron, već šta…Visi. Ono…Višak :))

     • peppermintt

      ono je bila dobra fora, tribalo je mangupski pozdravit, a službeni organi su tribali napravit svoje i nastavit tekmu 😉

     • HRSmoock

      E, šta bi bilo…Kad bi bilo. Jasno ti je da je to “neko” propustio…I dalje huškaju preko jednog beznačajnog incidenta. Mediji su čudo…

     • peppermintt

      a dobro mogu se pokušavat praviti konstrukcije što bi bilo, ali ja nisam baš sklona ekstremnim varijacijama 🙂
      mediji je, ali i čudna odluka EUFE ostavlja prostora i dalje loževini

     • HRSmoock

      Živimo u kretenskom svijetu. Kakav je faktor u životu fudbal? Ili Thomsonova pjesma, neki film, bilo što od stvari koje spadaju u “vrijeme sporta i razonode”? Uskoro će navijačke grupe postati “faktor”, kao gay organizacije i slične grupe i izmišljeni entiteti.
      Suština se namjerno zamagljuje i obesmišljava. Pričam o stvarnim faktorima, nezaposlenosti, političkoj neodgovornosti elita, nepotrebnim ratovima za koje niko nije kriv…

      Red ćemo dobiti kada ga napravimo u svojim glavama i kada budemo odredili prioritete.

     • peppermintt

      ajoj pa ne mre sve bit samo strogo onda čovik još više pukne. Nogomet , glazba, umjetnost sve je to u funkciji kreatovnog opuštanja, problem je što je politika i financijski interes upetljali svoje prste .
      Naravno da je pogrješka slanje drona mislim mene zanima tko se uopće dosjetio tako nečeg e za ideju u dam desetku, ali smao za ideju :))

     • HRSmoock

      Jedan prijatelj se davno dosjetio da “Canadair” napuni with vnago i da tako razjuruje političke skupove…Ali! Ni to nije “mirno” riješenje. Elem, trenutno se u Srbiji prepucava više grupa. Mogućnosti je bezbroj…U suštini, nije pitanje ko je pustio dron, već ko fura priču i što time može dobiti. Neki su se već upisali na listu “sumnjivih”.

     • peppermintt

      ja čula da je to oriđiđi vaš proizvod :)) iako mi je to ono…al opet.. :)))

     • HRSmoock

      Meni liči na to…Mislim na rad jedne grupe, da ne kažem službe…

     • peppermintt

      “one” službe ?

     • HRSmoock

      Nema druge. I u Srbilendu i u Kroasaniji. Menjaju se neki ljudi, ali suština osatje ista. Udba.

     • peppermintt

      oli nam je još uvik sudba ?

     • HRSmoock

      Fascinantno. Zbilja. Ne možemo se osloboditi bande…Povraća mi se od “civilne” i “parlamentarne kontrole”. Promjenili smo imena službi, uveli civilnu kontrolu i sad je sve O.K. Strašno. I onda gledaš “naivnog” Josipovića koji sve cvrkuće ili rasplakanog Vučića koji se “iščuđava”. Videćeš, ni ovo sa Pekovićem i “Mustašom” neće dati ništa opipljivo…

     • Još nam fali da se i navijačke skupine naoružaju i postanu faktor.. kao što je slučaj sa onom rock grupom ISIL

     • HRSmoock

      “ISIL: The Greatest Shits Vol.1”.
      Neki su već naoružani. Po ustrojstvu, navijači i jesu paravojne snage. Kao nekad smeđekošuljaši, crnokošuljaši, skojevci, KKK…

     • 1diablo

      Misliš?Pa vidiš li ti da SIPA privodi samo čudne biljke,Zrikija,Živka,Jerku.. :))

     • peppermintt

      on nije sigurno 🙂
      a za ostalo ….hm tko će znat samo ima znakova ….;)npr pogledaj avatare uvik crno-bijeli, ili kad nešto replicira sebe oslovljava s nickom ,,pa onda koja god tema ima netko tko je u radnom okružju, pa uvik se poznaje “dovoljan” broj ljudi iz svakog područja, kraja, zanimanja……

     • peppermintt

      nikako se riješit loših navika :))))

     • 1diablo

      Takav je,krtica od rođenja…priroda,to ti je,a e 😀 :)))

     • 1diablo

      joj,kad je mene proglasio za najvećeg katolika u Hercegovini…ahahahahah ;)))

     • Agromentum

      Za njega je veliki katolik tko nema krunicu za retrovizorom..:)

     • 1diablo

      Je,dobro nas je skinuo..samokres pod sicom i krunica o retrovizoru.. :))

     • bit će da ga je ‘gonilo’ :))) haha

     • peppermintt

      ma nije to je stilski 😀 :)))

     • 1diablo

      aa,dobio je negdje po labrnji,zato se i liči,ali mi nije loš čovik,bar za mene..

     • srka

      Što je…je…jest smiješan.
      🙂
      by Srka®

     • peppermintt

      to je njegova metafora, samo upire on pogled nadaleko a njegovo dvorište mu sve punije smećem,,počev od stranke mu čiji je aktivni član
      pogledaj dom svoj anđele..:D

     • HRSmoock

      I skini paučinu s…Ups! Nećemo o paučini. Neki se odma’ razgoropade.

     • 1diablo

      Upssss,otkud tebe!?? :))

     • HRSmoock

      Uh, varim neki sjenički i pršut…Slano. Odoh po Beck’s.

     • DIKI

      Sad ćeš da čuješ šta je cura iseklo vene. Eno po Zemunu non stop zavijaju surene, Ti ga priupitaj a mi ćemo pobožno da slušamo i divimo se.

     • HRSmoock

      Tz, tz, tz…Te stare generacije…Vašim curama je jedini izlaz rezanje vena? Pa ne radi se to tako. Pitaj Matorog. Mada, on sigurno još žali Jacka Brucea…

     • DIKI

      Zavisi na kog matorog misliš

     • HRSmoock

      Na Matorog koji se ovdje pojavio…Sa vesti…

     • wolf

      Nema publika sluha :)))

     • srka

      Amin!
      by Srka®

   • peppermintt

    ček a vele ima negdi di će “oni ” sačuvat za se neki otok ili ? :))

 • srka

  Tralalala.lala…
  Samo made in USA i NATO udruga su garant miru i prosperitetu za sve normalne ljude zemaljske kugle!
  To je tako i nikako drugačije…dopadalo se to netkom ili ne.
  by Srka®

  • 1diablo

   Točno tako Srka!Ali hajde ti to objasni Blufoncu i onakvima,koji kada vide Putina,prosto padaju u trans.. 😀

   • peppermintt

    blufi je odrastao u vojničkom okružju morti je radi toga fan putka, mislim on je specijalac :))

    • 1diablo

     ahhha,mošš mislit..Jednom nama zalijepio slike njemačke specijalne policije sa njemačkim heklerima i počeo nama pojašnjavat kako se radi o ruskom specnazu…hhahaa…Ne zna on gdje je šupalj,kamo li neko vojno okruženje.. :))))

     • peppermintt

      pokušo pokušo :))))

   • srka

    Putin ol ISIS…Kim Jong..samo drugačije upakirani….nesretnici…zlo koje se treba- mora suzbiti…a svi koji u sred Europe daju potporu…pa makar i u šali…treba ih sankcionirati…kazniti…jer ova vrsta bolesti je nazalost zarazna!
    by Srka®

  • Erdogan

   A tu si gohlube? Vidi vako, možeš da biraš, da pravim od tebe opanke ili kožuh? Sram te bilo, meni si našao oponirat!!!!

   • srka

    Razočaran sam…previše oklijevanja prem terorizmu na teritorij Sirije-Iraka….a sada još i ovo sa sankcijama i dvoumljenjem!
    by Srka®