Tribina o odnosu prema iseljeništvu i epidemiji iseljavanja iz Hrvatske

0

Hrvatska-dijasporaNedavno osnovan “Forum hrvatskih integracija” organizira Tribinu o institucionalnom odnosu Republike Hrvatske prema hrvatskom iseljeništvu i Hrvatima izvan RH.

Tribina će biti održana u crkvi “Sveta Mati Slobode”, ulica don Petra Šimića 1, Jarun, Zagreb, u petak 13. veljače 2015. nakon sv. mise za branitelje i Domovinu, koja počinje u 19.00 sati.

Na tribini će govoriti: Don Damir Stojić, Prof. dr. sc. Josip Jurčević, Mr. sc. Antun Babić, Tuga Tarle, prof., te poseban gost: Paul Prescott, novinar i fotograf.

Teme:
Odnos institucija prema iseljeništvu i Hrvatima izvan Hrvatske
Osobna iskustva iseljenika i povratnika
U Hrvatskoj se može izvrsno živjeti – zašto ostajem u Hrvatskoj?
Hrvatska ima nevjerojatan potencijal

“Mrzio sam Hrvatsku, a sada ne postoji zemlja gdje bih radije bio!”
Paul Prescott, francusko-engleski novinar koji živi u Hrvatskoj

Osim predavača, očekuje se da će na tribini biti nazočne ugledne osobe iz vjerskog, političkog, gospodarskog i kulturnog života u Hrvatskoj. Prema najavama, na tribini će biti nazočan i značajan broj hrvatskih povratnika iz iseljeništva, svih profila.

Osim kontinuirano negativnog odnosa hrvatske službene politike i hrvatskih državnih institucija prema izvandomovinskim Hrvatima, na tribini će naročito biti upozoreno na zastrašujuću epidemiju iseljevanja Hrvatica i Hrvata, i drugih građana Republike Hrvatske, u zadnjih nekoliko godina.

To masovno isljevanje iz Hrvatske već sada predstavlja najveću dugoročnu opasnost ne samo za gospodarski oporavak nego i opstanak samostalne hrvatske države, tj. demografsko preživljavanje hrvatskoga naroda.

[ad id=”40551″]

facebook komentari