Trump zahvalio Grabar – Kitarović i Dudi: ‘Napravili ste sjajan posao’

1

U tijeku je sastanak Inicijative triju mora kojom predsjedaju hrvatska predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović i poljski predsjednik Andrzej Duda. Počeo je bilateralni susret između Donalda Trumpa i hrvatske predsjednice.

– Hvala predsjedniku i predsjednici koji su domaćini ovog sastanka. Ovo je simbol ove prekrasne Inicijative, obavili ste sjajan posao. Ova je inicijativa važan posao jer je moja supruga iz Slovenije. Nadišli ste godine i godine opresije i ujedinila vas je misija da će vaše ekonomije prodisati.

Znam kakvi ste vi ljudi i sve nas to danas ovdje okuplja, započeo je Trump.

– Većina infrastrukture je iz starog Sovjetskog saveza. Vaš narod koristi stare ceste koje ne funkcioniraju tako dobro. Inicijativa triju mora pobrinut će se da napredujete. Nova infrastruktura je ključna. Mislim da imamo najmanju stopu nezaposlenosti u SAD-u i naša vojska sve više jača.

Pohvaljujem Rumunjsku, Bugarsku, Mađarsku i Ausrtiju na plinovodu o kojem smo puno godina razgovarali. Projekt je stao, a ja sam ga onda odobrio na prvom danu mandata. Čestitam Vladi i narodu Poljske što su dobili prvu isporuku američkog plina. No, SAD neće koristi plin da monpolizira vaše zemlje i bit ćemo vjeran partner u izvozu i prodaji. Isto tako, proizvodimo najbolje lovce i brodove. Nitko nam nije ravan u pogledu vojne opreme. Uvest ćemo nove inovacije koje će osigurati ekološki pristup cijeloj priči, zaključuje Trump.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović vodi današnji sastanak.

– Puno smo razgovarali o solidarnosti i našoj suradnji. Gorbačov je srušio Berlinski zid. Oni koji su od nas rođeni s pogrešne strane “željezne zavjese” vidjeli su kako se svijet ruši. Zid je u fizičkom smislu srušen, ali postoje brojne posljedice u našoj regiji, rekla je Grabar – Kitarović prije nego je prekinut prijenos iz Poljske.

facebook komentari

  • Dusko Besenic

    Mislim da sada neutralnima postaje jasno zašto neki toliko mrze KGK i trude se da je omalovaže u svakoj prilici, a u tome velik ,,doprinos” daje, što je u području absurda, HRT!!! Ne vole je zato što je uvijek i u svakoj prilici HRVATICA i djeluje u Hrvatskom duhu i na korist Hrvatske i Hrvata! ,,Neka pati (crkne da Bog da) kome smeta….”