Tuđman je bio državnik za razliku od uplašenih politikanata koje je povijest nakon 2000. izbacila na scenu

0

Činjenica je da su srpski političari oduvijek bolji, hrabriji i lukaviji od hrvatskih. Njihove su međunarodne veze bolje od naših jer su ih na našu štetu gradili od 1918. g., sve do 1991. g. Naše političke amatere nije zabrinula ni rusko-srpska vojna vježba uz hrvatsku granicu. Naš cilj je uzeti za ruku Srbiju i uvesti je u EU. Zajedno s Šešeljom!

Kolinda je poručila da – ako slučajno pobjedi na predsjedničkim izborima, između ostalih čuda kojima će usrećiti velike i male Hrvate – uvesti će i kemijsko kastriranje pedofila ili kako se od milja kaže pedića. Najblaže rečeno – zaprepašten sam! U XXI stoljeću kastrirati ljude koji vole djecu! Prevedeno na običan svakodnevni jezik značilo bi: ljubav prema djeci je kažnjiva. Gdje su tu ljudska prava onih koji vole djecu? Pedofili vole djecu više i iskrenije od recimo pedijatara. Dok mi obični smrtnici, kad vozimo kraj škole bez obzira na znak upozorenja, obično stisnemo gas, dotle pedofili, obzirni kakvi već jesu, stisnu kočnicu i voze polako, polako pa gledaju dječicu. Da im koje od djece ne podleti. Javili su se i stručnjaci, suci za maloljetnike kao i ostali začuđeni djecobrižnici. Svi se s pravom pitaju: što će raditi centri za socijalni rad, psihijatri, psiholozi, društveni pravobranitelji za djecu? Koga će hrvatski Queer pozivati u goste da nam objasni kako su djeca od rođenja seksualna bića? Ma što od rođenja! Alfred Kinsey misli da su djeca seksualna bića i prije nego se rode. Neće hrvatski istomišljenici nizozemskih pedofila zvati kastrirane pediće. Izgubit će se autentičnost. Naši stručnjaci nisu baš skloni komentirati zašto su zaostale zemlje kao što su Njemačka, Danska, Velika Britanija, Švicarska, Švedska, Poljska, Češka, SAD i druge, sklone kastraciji. Gordana Buljan Flander smatra da bi prije svega trebalo otvoriti široku javnu raspravu “što s pedićima”. Kako je i rekao cinik XX stoljeća Winston Churchill: “Ako želiš da se neki problem nikada ne riješi osnuj komisiju i organiziraj javnu raspravu”.

pedofilijaJa sam protiv te inkvizicione logike naše Kolinde. Vidi se da je HDZ iza nje. Mislim da su naši centri za socijalni rad stručno osposobljeni da drugarskim razgovorom, uz kavicu, uvjere pedofile da budu dobri. Već zamišljam mog prijatelja i teniskog partnera Zdravka Jurića-Juru kako u svom centru gdje radi dobiva radni zadatak: daj Jura riješi tu pitanje nekog pedofila kojeg su nam poslali. Dobri Zdravko bi sjeo i zagledao se znatiželjno u starijeg gospodina rumenih obraza pa bi otprilike rekao: “Gospodine, čujte, nemojte to raditi. Znate, nije zgodno. Mislim to sa djecom. Mogao bi neko vidjeti. Pa sramota da vaši to doznaju!” I pedić bi posramljeno gledao u pod, a obraščići bi mu se zarumenili. Kad bi pogledao u nemilosrdnog Juru jedva bi prošaptao: “Časna riječ više neću! Mame mi!” Zdravku bi se od ponosa zacaklile oči. Evo, vratio je na pravi put još jednu zalutalu ovcu. Bez kastracije bilo fizičke ili kemijske. Čak bi ostala sačuvana i ljudska prava naše zalutale ovce. Preporođeni pedić digao bi se sa stolice te pružio znojavu i mlohavu ruku našem Juri na pozdrav. Gledajući Juri iza leđa veselo bi primjetio: “Imate lijep pogled iz ureda!”. “Ništa naročito!” odgovorio bi Zdravko. “To je osnovna škola. Vesele dječice koliko ti srce želi”… A hadezova Kolinda bi kastrirala.

Mudri Plaut još davno je rekao: “Imbrem in cribum legere.” Skupljati kišu u sito ili uzalud se mučiti.

O ljudskim pravima starog partizana i vrhunskog pisca Slobodana Novaka brine policija i sud. Dana 18. studenog pozvan sam na sud kao branitelj Slobodana Novaka, protiv kojega je policija podnijela optužni prijedlog iz čl.25. Zakona o diskriminaciji. 90-godišnji pisac navodno je uvrijedio članove Zagreb pride ili zagrebačku Povorku ponosa jednom svojom opservacijom u Večernjem listu. Zagreb pride je podnio prijavu, a policajac koji je prijavu zaprimio, odmah je zaključio da se stari pisac malo zaigrao. Kakav čl.38. Ustava RH koji govori o pravu na mišljenje i izražavanje tog mišljenja. Ne vrijedi ni jeftina mantra o tzv. vrijednosnom sudu. Kad je u pitanju Zagreb pride sjetite se da je šutnja zlato. Doduše ta stara poslovica ne vrijedi za Zagreb pride.

Moju klijenticu K.V.K. pošteno su izvrijeđali preko društvene mreže. Klijentica je tužila i sud joj je za sada nepravomoćno dosudio 30.000 kn kao novčani ekvivalent štete koju je pretrpjela od tobože diskriminirane neprofitne organizacije. Stari partizan i akademik Slobodan Novak pomalo je začuđen današnjim svijetom. Kontradiktoran mu je. Kaže mi kako je ljevičarska ikona i dan danas Maršal Tito. I to je u redu. Svatko ima pravo na svoj stav. Osim naravno Slobodana Novaka. Evocira mi svoje uspomene na partizansku epopeju i sjeća se koliko je istospolnih ljubavnika ljubljeni Maršal poslao u vječna lovišta za vrijeme drugog svjetskog rata. Sad je pitanje je li nezaboravni Maršal bio nepogrešiv ili je bio prikriveni homofob. Ma kvragu, najbolje je zaboraviti na naše velikane. Novak je ne tako davno napisao nešto pozitivno i o dr. Franji Tuđmanu. U zao čas. Digao se intelektualac opće prakse Jurica Pavičić te ogorčen i konsterniran riknuo: tko može glorificirati diktatora i njegovih 10.g., mraka? Jurica prosto nije mogao da veruje. Grijeh do grijeha, a Novak to ne vidi. Uništio zemlju radnika i seljaka dragu nam Jugu. Stvorio – kako to kaže Igor Mandić – potpuno nepotrebnu RH. O lopovskoj privatizaciji da i ne govorimo. Veliki pisac Jurica Pavičić, veći čak i od Miljenka Smoje, napisao je kako je zbog toga Slobodan Novak kreten! Novak osta začuđen! Sjeti se Dostojevskog i njegovog Idiota. Jurica Pavičić je intelektualac kojem uvijek možeš prići i zapitati ga: “Što ima?” On sve zna o književnosti, nogometu, filmu, povijesti i da ne nabrajam dalje.

hajdukU subotu 22. studenog o.g., napisao je predivan osvrt na “Tužan i nepotreban derbi olupina” misleći na susret Dinama i Hajduka. Danas znamo da su oni koji nastoje izazvati mržnju između hrvatskog juga i sjevera uspjeli. Ali to nije tema ove kolumne. Prepametni Pavičić misli da je vladavina Dinama uspostavljena kao gola Tuđmanova volja. Umjesto da raščešljavam nepročešljane Juričine misli, predlažem da se malo potrudi te utvrdi koliko je prvenstava RH osvojio Hajduk dok je Tuđman bio živ, a koliko nakon njegove smrti kad su državom upravljali Račan, Sanader i Milanović. Račan nije volio Dinamo, a Sanader i Milanović su hajdukovci. I toliko o Tuđmanovoj nogometnoj samovolji!

Da parafraziram Oscara Wilda: Na dva načina možete mrziti kolumne u subotnjem Jutarnjem. Jedan je naprosto ih mrziti, a drugi – čitati tekstove Jurice Pavičića.

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, održao je lekciju Hrvatima: “Ne može nama Hrvatska da deli lekcije! Država, čija policija ne može da zaštiti 10 čirilićnih ploča”. Šešelj? Ivica misli da to nije srpski problem. Vjerojatno je hrvatski… Sjećam se kad je Bora Tadić, ne tako davno, održao lekciju našem Predsjedniku RH zaprijetivši mu da bi eventualna oslobađajuća presuda Gotovini, Markaču i Čermaku mogla pokvariti idilične odnose Hrvatske i Srbije. Josipović se naljutio k’o sad Dačić te iz protesta odmah otišao s lepim Borom u Paulin Dvor gdje ustaše napadaju Srbe već 114 g. Kad Dačić kaže: “Srbiji je strateški cilj izlaz na more”, nitko se u Hrvatskoj ne pita na čije more? Možda Ivica misli na Indijski ocean. Činjenica je da su srpski političari oduvijek bolji, hrabriji i lukaviji od hrvatskih. Njihove su međunarodne veze bolje od naših jer su ih na našu štetu gradili od 1918. g., sve do 1991. g. Naše političke amatere nije zabrinula ni rusko-srpska vojna vježba uz hrvatsku granicu. Naš cilj je uzeti za ruku Srbiju i uvesti je u EU. Zajedno s Šešeljom!

ivica-dacicMinistar pravosuđa RH nedavno se zaletio te rekao da Hrvatska, kao članica EU, treba nametnuti Srbiji uvjet za članstvo u EU u formi suđenja za ratne zločine na višoj razini nego do sada. Kao primjer naveo je suđenje za zločin na Ovčari za koji je odgovarao kapetan JNA. Ovakovo iskakanje od dogovorene politike “regiona” oneraspoložilo je ministricu Vesnu Pusić koja je nešto kasnije javno za svoj stav pohvaljena od nadvojvode Šešelja. Usput rečeno, od međunarodne diverzije sa Šešeljom, naša Ministrica nije sedam dana rekla ni riječi. Ljevičarski tisak pokušao je spasiti stvar infatilnom tvrdnjom da se radi o luđaku. Ali sud ga je pustio zbog karcinoma, a ne psihičke premećenosti. Sjetite se svojevremeno “krimena” Mladena Markača koji je otišao u lov na divlje svinje. Koju halabuku su digli Frljićevci, Lovrićke, Butkovići, Dežulovići itd., zbog tog groznog nepoštivanja voljenog Haaškog suda. Sad Vojvoda divlja, prijeti, proziva, a Ministrica ni čmrk dok Predsjednik RH piše pisamce Haškom sudu umjesto Vijeću sigurnosti. Hrvatska se politika još jednom pokazala inferiornom prema otvorenim i tvrdim Srbima. Sad je jasnije zašto je Tuđman bio toliko prokazivan kao Titov general koji se sastajao i dogovarao s Miloševićem te s njim dijelio plijen. Koji plijen? Tuđman je jedini koji je, kao povijesničar, vidio, znao i htio reći istinu o hrvatsko-srpskim odnosima. Zato je on bio državnik za razliku od uplašenih politikanata koje je povijest nakon 2000.g., izbacila na scenu, a koji u ovih 14.g., nisu ništa naučili. Osim što su razoružali pobjedničku vojsku, slali svoje generale u Haag i klanjali se Carli del Ponte. Šešelj je samo još jednom pokazao da srpska ideja o širenju preko Drine još uvijek tinja pod pepelom. Treba je samo malo podpiriti i plamen će za čas zahvatiti “ceo region”.

Dok srpsko-ruski tenkovi stvaraju buku kraj hrvatske granice, mi se bavimo kolonama u povorci sjećanja 18. studenog. Jelena Lovrić kaže: “Jedni su se borili za Hrvatsku, drugi za pobjedu nad Srbima”. Jeftini silogizam! Protiv koga su se oni, koji su se borili za Hrvatsku, borili – draga Jele? Protiv Papuanaca, Australaca, Islanđanina?!!!

Po novom zakonu Predsjedniku RH za nezakonito dilanje transkripata izriče se kazna od 5 godina. U ponovljenom slučaju dobiva se još pet godina. Što je ukupna mandatna kazna od 10 godina, a što je Stipe Mesić u cijelosti izdržao.

Zvonimir Hodak/Dnevno.hr

facebook komentari