“TURCI” SLAVE NA SARAJEVSKIM ULICAMA

16

Konvoj automobila, uz sirene i istaknute državne zastave BiH i Turske, kretao se na relaciji Ilidža-Barčaršija, a iz konvoja su se mogli čuti tekbiri i parole podrške aktualnom predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu.

Brojni državljani Turske s privremenim boravkom u BiH, kao i brojni stanovnici glavnog grada Sarajeva, pripadnici Turske nacije proslavili su sinoć na sarajevskim ulicama rezultat referenduma o ustavnim promjenama u Turskoj, koji je, prema trenutnim rezultatima, podržalo više od 50 posto turskih građana, pišu Vijesti.ba.

Konvoj automobila, uz sirene i istaknute državne zastave BiH i Turske, kretao se na relaciji Ilidža-Barčaršija, a iz konvoja su se mogli čuti tekbiri i parole podrške aktualnom predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu.

Turski student Ahmet Can za AA je kazao kako je u povijesnoj noći za Tursku, pobijedila demokracija i volja naroda.

“Naša želja i molitve su da ove ustavne promjene, koji zauzimaju značajno mjesto u povijesti Republike Turske, budu marile za našu zemlju, naš narod, ali isto tako i za naše bratske i prijateljske zemlje”, rekao je Can.

Ovom prilikom se posebno zahvalio i svim turskim državljanima izvan Turske, koji su pored svih poteškoća, glasali i pružili podršku setu ustavnih reformi.

Naglasio je također kako današnji dan predstavlja dan ponovnog oživljenja turskog naroda te poručio kako će Turska s novim sistemom biti mnogo jača, a od toga će imati koristi i Bosna i Hercegovina.

facebook komentari

 • Sivooki

  Gorko se nasmijati… I Hitler je demokratski stigao na vlast.

  • Dusko Besenic

   Baš tako,ali samo rijetki su u stanju učiti od povijesti.Komentirao sam prekjučer samo to da se “rađa turski Hitler” !

   • Sivooki

    I kao i Hitler, bit će oruđe u rukama gospodara kaosa.
    Pobit će mnoštvo naroda, i svojega i tuđega, a onda će biti odbačen kao krpa.

 • Dusko Besenic

  Bilo bi jako zanimljivo naučno istražiti koliko je ovih sadašnjih “Bošnjaka”,turske nacionalnosti, koliko srbske,a koliko hrvatske nacionalnosti (ne znam koliko je Pavelić “naučno” djelovao,ali je imao rezultate suprotne sadašnjim,koji su poslijedica djelovanja tita i juge!),isto tako bi bilo zanimljivo slično istraživanje koliko je pravoslavaca u Hrvatskoj hrvatskog podrijetla,odnosno,kada su “postali Srbi”,na koji način i iz kojih razloga (prekrštavanja na pravoslavnu vjeru za vrijeme “kraljevine” SHS!)? Bilo bi jako lijepo znati istinu,pa ma kakva ona bila?! Možda bi se konačno mogli okrenuti i nekim drugim važnim stvarima u životu (iako je i ovo, mnogima od nas,važno pitanje!),jer ovako stalno kopamo po istim ranama i ne dozvoljavamo im da zarastu!

 • Agromentum

  Oni slave, iako većina nije bila za Erdogana. Istanbul, Ankara i turistička područja na jugu i zapadu, kao i Kurdi, su se jasno izjasnili protiv. https://uploads.disquscdn.com/images/2fd8d73a36f4e7459208dd746ef9b54efad99e145fc63d38635cd14ff7332b75.png

  • Dusko Besenic

   Kao što svojevremeno niko nije ponovo brojao glasove Hitleru,tako ni ovaj “Hitler” to neće dozvoliti ! Uvijek se dogodi epoha u kojoj netko bude “okidač”…jeli to sada ovaj turski manijak??

 • Argus Panoptes

  Bosna postaje tamnica Bošjaka i nek je ako im je tako draže.Mi moramo hitno vaditi Hrvate iz te tamnice i stati na kraj ucjenjivanju.Kako ćemo to izvesti, pitanje je za našeg plemenitog predsjednika vlade,koji baš i ne voli da ga požuruju i u toj tromosti ostavlja dojam izgubljenog u vremenu.

  • Begovi-i-Age-Glamoca

   Najbolje ko sto si reko, da ih izvadite

   • Dusko Besenic

    Da bi tebi bilo više mjesta??!

    • Begovi-i-Age-Glamoca

     Pa da, da bi moja država bila veća, da bi mi dobili satisfakciju radi bezrazložne agresije na nas 1992-95 a i da bi vi proživjeli katarzu, agresor biti 30 godina i raditi na ubijanju jedne nedužne zemlje i jedne dobre Bisandje nacije nije mala stvar, bolesno je to 😀😀

     • Dusko Besenic

      Kako te nije sram tako nešto javno izreći?! Ili uopće nemaš morala ili pameti,a bolesno je to što kažeš! TKO VAS JE SPASIO…HEJ, SPASIO!! Sram vas može biti…pravi ste ološ svi koji tako mislite nakon svega što su Hrvati uradili za vas,pa ste nam zahvalili još i zločinima nad Hrvatima,dok smo primali na tisuće vaših izbjeglica i vaše ranjenike liječili u našim bolnicama?!! Marš u Tursku!

     • Begovi-i-Age-Glamochha

      Primili vi nas?? Vise ste nas deportovali po svijetu, nista drugo, odnosno vršili ste na jedan način etničko čišćenje i iseljavanje nas iz naše zemlje..niko od nas nije ostao kod vas da ste nas primili ili se to mjeri u promilima..teror, pritisci i ucjene nad našim ljudima u hr je jedna vrsta fadisticke torture i ubijanja ljudi..Bosna nije rvatska ni Jasenovac a sto se tiče prijateljske navije turske oni su nam garant ostanka na Balkanu pa dolaze sve vise kod nas

     • Dusko Besenic

      Hajde “poturice”,reci pošteno,šta tražiš na ovom portalu tebi tako MRSKIH i neprijateljskih Hrvata?? Jesi li bolestan?! Ja,recimo,nikada nisam niti hoću,otići ni na jedan balijski ni četnički portal ili novine,jer mi vas je u životu više nego dosta! Pa,koji klinac ti onda “brljaš” ovdje… idi među “svoje Turke”?! A vama NIKO ne može biti “garant” ako mi jednog dana pop..dimo iseliti ćemo i vas i srbad gdje spadate,pa da cijeli svijet bude protiv!

     • Maks

      Ma to nas zahebava neki cigo i z Njemacke.

     • Sivooki

      To što pišete su notorne laži i propaganda. Nastavite li, bit ćete brisani.

     • Dusko Besenic

      Kapa do poda….”Sivooki”! 🙂 To! Ne dajte smeću da nam zagađuje ovu rijetku hrvatsku oazu!