Turudić imenovan za predsjednika zagrebačkog izbornog povjerenstva

1

Državno izborno povjerenstvo imenovalo je predsjednike izbornih povjerenstva u gradovima sjedištima županija, a predsjednik Izbornog Povjerenstva Grada Zagreba je Ivan Turudić, predsjednik zagrebačkog Županijskog suda, koji je nedavno tvrdio da neće biti imenovan jer je omogućio izručenje Josipa Perkovića u Njemačku, javlja HRT.

Povjerenstvo je Turudića imenovalo bez rasprave i jednoglasno, s tim da su se od glasovanja izuzeli predsjednik i potpredsjednik DIP-a Branko Hrvatin i Jakob Miletić, rekla je za Hinu potpredsjednica DIP-a Zdravka Ćufar Šarić. Dodala je  i kako Povjerenstvo nije imalo razloga ne imenovati Turudića, jer se držalo dosadašnjih pravila imenovanja predsjednika gradskih povjerenstava.

Turudić je sredinom listopada izjavio kako je “saznao” da na predstojećim predsjedničkim izborima neće biti predsjednik zagrebačkog Izbornog povjerenstva, i to zbog svoje odluke o izručenju Njemačkoj jugoslavenskog, a potom hrvatskog obavještajca Josipa Perkovića. Ako me pitate ima li to ikakve veze s mojom ulogom u postupku izvršenja europskoga uhidbenog naloga u odnosu na Josipa Perkovića, odgovor je da, mislim da ima, rekao je tada Turudić.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić te je Turudićeve riječi tada nazvao teorijom urote, ističući da o predsjednicima lokalnih izbornih povjerenstava odlučuje Državno izborno povjerenstvo, kojem su na čelu suci Vrhovnog suda, te da izvršna vlast s tim nije imala niti ima veze.

Iz DIP-a su tada isticali kako će se izborna povjerenstva koja će provoditi predsjedničke izbore imenovati nakon što Vlada donese odluku o raspisivanju izbora, kao što je bila uobičajena praksa u svim dosadašnjim izborima. (hrt.hr)

facebook komentari

  • peppermintt

    Meni je Turudić posve pozitivan lik 🙂