Tvrtku od nekoliko milijuna kuna poklonio prijatelju i otišao živjeti u šumu

3

Zaprešićanin Nikola Borić visoko je obrazovani mladić sa završenim kineziološkim fakultetom.

prirodaZaprešićanin Nikola Borić visoko je obrazovani mladić sa završenim kineziološkim fakultetom koji je prošao cijeli svijet, da bi se danas “skrasio” u dva kvadrata slamnate kućice u šumi nadomak selu Kokočak kod Orahovice.

Kako piše Glas Slavonije, Borić je nakon završenog studija osam godina bio reprezentativac u triatlonu, da bi kasnije u Hrvatskoj i inozemstvu radio kao trener u 20 različitih sportova. Trenirao je poznate hrvatske sportaše poput Ane Sršen, Stjepana Božića i Gordana Kožulja, a nešto kasnije i vrhunske svjetske atletičare.

Nakon sportske karijere dao si je oduška i živio je neko vrijeme na visokoj nozi uživajući u hotelima sa sedam zvjezdica i putujući kroz sve svjetske kontinente.

Ipak, cijelo je vrijeme osjećao zov divljine i nakon što je punih devet godina tražio pravu lokaciju za sebe, pronašao je novi dom u divljini potpapučkih šuma, a vlastitu tvrtku vrijednu nekoliko milijuna kuna poklonio je prijatelju.

Danas živi u maloj nastambi od slame i blata, grije se vatrom, spava na sijenu, jede jednom tjednom, moli i meditira. Svakodnevno uživa u prirodi okružen divljim životinjama i vjeruje kako će čitav život provesti na ovaj način.

facebook komentari

  • peppermintt

    ima tu nešt, dio smo prirode , djelić njenog sklada, sve ostalo je proizvod konzumerizma 😉

  • gost

    Ljudi kazu , “nije bogat onaj tko puno ima, vec onaj tko malo treba.”
    E sad, ima i ona , “bogat je onaj koji ima , a siromasan je onaj koji nema”:)