U Bosni problemi! U Hercegovini će prevladavati oblačno vrijeme sa kišom.

  2

  Zgrada Vlade Tuzlanske županije je u plamenu. Nešto ranije stotinjak prosvjednika upalo je u zgradu nakon što se policija povukla. Procjene su da se danas u Tuzli okupilo više od 10.000 demonstranata. Prvi napad građana na kordon specijalne policije na protestima ispred zgrade Vade Sarajevo je smiren. Nekoliko demonstranata je povrijeđeno i uhićeno. Ekipe  hitne medicinske pomoći su stigle na mjesto protesta kako bi evakuirale povrijeđene.

  1_109075

  Na velikim prosvjedima u Zenici okupilo se više od 3.000 građana, a manja grupa prosvjednika napravila je otvoren sukob sa policijom. Prema onom što je dopisnik Fene vidio na licu mjesta teže je ozlijeđeno pet – šest policajaca, a nekoliko građana zatražilo je hitnu medicinsku pomoć od medicinske ekipe. U ovom trenutku i dalje traju otvoreni sukobi policije i većeg broja građana u dvorištu zgrade institucija ZE-DO županije. Policijske snage izvode iz dvorišta zgrade Županije još tri ozlijeđena policajca.  Prije toga građani su kamenjem razbili kompletna sva stakla na ulaznom dijelu zgrade RMK Prometa gdje se nalaze institucije ZE-DO županije. Na ulicama Zenice, čuju se sirene hitnih medicinskih službi, policije, vatrogasaca i službi za pomoć građanima.

  U  Hercegovini će danas prevladavati oblačno vrijeme sa kišom. Obilnije padavine očekuju se u južnim i jugozapadnim područjima.

  Vjetar umjeren do jak, južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 11 do 19 stupnjeva. Prijepodne je u Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u južnim i zapadnim područjima.

  Temperature zraka u 10 sati: Bjelašnica 1, Ivan-sedlo 8, Zvornik 9, Bijeljina, Livno i Sokolac 10, Doboj i Srebrenica 11, Tuzla 12, Bugojno, Mostar, Sarajevo i Zenica 13, Gradačac i Neum 14, Bihać i Prijedor 15, Sanski Most 17 i Banja Luka 18 stupnjeva.

  U ponedjeljak će u Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne se očekuje razvedravanje na jugu i sjeverozapadu Hrcegovine. Prijepodne je moguća slaba kiša, ponegdje, u sjeverozapadnim područjima. Jutarnja temperatura od 4 do 12, a dnevna od 8 do 16 stupnjeva.

  K.Kraljevic/kamenjar.com

  facebook komentari

  • Mirazh

   U Bosni problemi! U Hercegovini će prevladavati oblačno vrijeme sa kišom., šteta što neće biti malo snijega, da se provozamo do Hrvatskog Kupresa!

  • U Bosni problemi! U Hercegovini će prevladavati oblačno vrijeme sa kišom., šteta što neće biti malo snijega, da se provozamo do Hrvatskog Kupresa!