U crkvama i samostanima u Ukrajini i Rusiji ikone proplakale krvavim suzama

0

[dropcap]U[/dropcap]krajinski mediji javljaju kako se u brojnim crkvama i samostanima u Ukrajini, ali i Rusiji, pojavio fenomen religijskih ikona koje plaču krvavim suzama, prenosi poljski tvn24.

Pravoslavni duhovnici ostali su šokirani kada su otkrili slike na kojima se likovima iz očiju slijevaju crveni tragovi i to ne samo u crkvama, već i u samostanima.

Vjernici promatraju suze koje su se pojavile na ikoni Majke Božje, ali i na drugim ikonama i to u ukrajinskim Odesi i Rivne te ruskim Rostovu na Donu i Novokuznjecku.

Ikone su „proplakale“ istovremeno na različitim lokacijama 28. veljače, a ukrajinski su mediji podsjetili da se sličan fenomen pojavio već dva puta u povijesti: prije Oktobarske revolucije 1917. godine i prije Drugog svjetskog rata.

Vjernici tvrde kako je ovo čudo poziv na obraćenje i jačanje vjere, ali i najava strašnih događaja i kataklizmi.

Ne sumnjaju kako su poruke ovog fenomena izravno vezane uz trenutni sukob Ukrajine i Rusije i upozorenje na nesagledive posljedice ako taj sukob eskalira.

Metropolit ukrajinskog Ivano-Franskovska je rekao kao na ikonama više nema vlažnosti, ali je ostala hladnoća i tragovi suza.

I duhovnici i vjernici slažu se kako preostaje molitva, pokajanje i pokora da bi se zaustavili sve izgledniji daljnji sukobi.

 tvn24

facebook komentari