U FBiH od danas skuplja struja, građani mogu birati opskrbljivača

2

Kupci električne energije iz kategorije kućanstava u Bosni i Hercegovini od danas mogu sami izabrati opskrbljivača električnom energijom odnosno izabrati onu ponudu za opskrbljivanje električnom energijom koja im bude najviše odgovarala.

Otvaranjem tržišta električne energije u cijeloj BiH svaki kupac ima pravo promijeniti opskrbljivača, fizički priključak ne mijenja, a kupac ostaje priključen na istu distributivnu mrežu.

Ukoliko kupac odluči promijeniti opskrbljivača električnom energijom, obratiti će se izabranom opskrbljivaču koji će onda stupiti u daljnje aktivnosti.

Promjena opskrbljivača je besplatna i može trajati najduže 21 dan, a prijavljena su 24 opskrbljivača na tržištu električne energije u BiH.

Inače, Regulatorna agencija za energiju u Federaciji BiH donijela je u prosincu odluku kojom je od danas električna energija za kućanstva u FBiH skuplja.

U Elektropriredi HZHB kućanstva će plaćati skuplju struju 1,97 posto, dok će korisnici usluga Elektroprivrede BiH plaćati skuplju struju za 4,33 posto.

Komercijalni korisnici usluga EP HZB plaćat će jeftiniju struju za 3,5 posto, dok će komercijalni korisnici usluga EPBiH plaćati skuplju struju za 0,88 posto.

facebook komentari

  • Agromentum

    S jedne strane ” Regulatorna agencija za energiju” donila odluku o poskupljenju a s druge strane 24 opskrbljivača stoje na izboru. Čemu služi ta “agencija”, ako je privatizirana ponuda? Nema nikakve logike. Na kraju će ispast’, da ako se promini “opskrbljivač”, moći će se uštediti možda 1 KM godišnje. Opet neka muljaža. Tko sve stoji iza tih 24 opskrbljivača, bilo bi dobro znati. Svatko ima pravo znati tko je vlasnik neke firme kojoj plaća novac.

  • Herceg-Bosna

    ma brate ubite me više tom strujom i poskupljenjem,,
    crkli daboda više,,,