U Londonu veliko zanimanje za Hercegovinu

0

Uz potporu Japanske agencije za međunarodnu suradnju (JICA) hercegovačka turistička ponuda izuzetno je popraćena na najprestižnijem svjetskom turističkom sajmu Word Trade Market London 2014.

Brojne hercegovačke turističke sadržaje, kao i neke do sad neviđene novitete, predstavila je Udruga Turistički klaster Hercegovina. Predstavnici turističkih zajednica triju županjja, HBŽ, ZHŽ, HNŽ, Turističke organizacije Trebinje, Zračne luke Mostar i Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu (REDAH).

Na samitu održanom u utorak WTM i UNWTO okupili su ministre turizma i vodeće turističke stručnjake kako bi se istaknuli i postigli najbolji uvjeti za turističku promidžbu, industrijski razvoj i napredak. Na samitu ministara naglasak je stavljen na “Turizam i velika događanja: izgradnja trajne ostavštine”.

Turizam i mega-događaji su blisko povezani u današnjem globaliziranom društvu. Mnogi od sudionika mega događaja su upravo turisti, dok mega događaji imaju ogroman utjecaj u svim komponentama turističkog lanca vrijednosti. Osim neposrednih učinaka mega događaja u smislu investicija, razvoj infrastrukture, odnosno smještaja i prijevoza, urbanog razvoja i regeneracije, generacije zapošljavanja i brandiranja, postoji niz utjecaja koji bi trebali biti povezani s organizacijom mega-događaj.

Kao posebna zanimljivost, pored postojećih, na sajmu su predstavljeni novi turistički proizvodi s namjerom privlačenja turista iz cijeloga svijeta kako bi obogatili svoj višednevni turistički boravak u Hercegovini.

Novi turistički projekti osmišljeni su i prezentirani na sajmu u Londonu kako bi privukli turiste različitih sklonosti, dobnih skupina i očekivanja. Između ostaloga, prezentirano je upoznavanje krševtog krajolika Hercegovine kroz višednevne aktivnosti. Visoke mistične planine sa stoljetnim borovim šumama, netaknutom prirodom i kontrastima kakvi se rijetko gdje mogu pronaći.

Posjetitelji sajma izrazili su najviše zanimanja za aktivni turizam. Hercegovina kao neotkriveni biser zapadnog Balkana, predstavljena je u sklopu sedmodnevne ponude otkrivanja. Program potpunog iskustva podrazumijeva višednevno gastronomsko istraživanje Hercegovine, za što se pokazao osobit interes, priopćeno je.

U srijedu je štand Udruge Turistički klaster Hercegovina posjetio je veleposlanik BiH u Velikoj Britaniji Mustafa Mujezinović koji je pozdravio ovaj jedinstveni projekt.

facebook komentari