U Mostaru policija uhitila šest dilera i pretukla slučajnog prolaznika

  2

  U spektakularnoj akciji Federalne uprave policije BiH protiv organizirane skupine dilera u Mostaru, pod kodnim nazivom „Velež“, na meti specijalaca našao se i posve nedužni D. N., 52-godišnji umirovljeni ratni invalid. Za njega posve običan dan pretvorio se u noćnu moru. Naime, nakon obavljene kupnje u tržnom centru Obi u naselju Bišće polje, dok je izlazio automobilom s parkirališta, odjednom su ga zaskočili naoružani policajci.

  – Jedan maskirani čovjek iznenada je iskočio ispred i uperio cijev pištolja u mene, a drugi je oružje prislonio na sljepoočnicu i izvukao me. Vikali su: “Lezi dolje i ne mrdaj”. Nisam se stigao ni osvrnuti, već sam bio na podu, a pri tome su me udarali. Jedan mi je glavom udario o asfalt. Govorio sam da nisam ništa kriv i pitao tko su, a oni su vikali: “Vidjet ćeš ti tko je kriv i tko smo mi”.

  Stavili su mi lisičine toliko jako da su na rukama ostali podljevi. Tek nakon pola sata ležanja na podu ispred Obija, jedan mi je pokazao značku FMUP-a i rekao da sam se “našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme” (!?). Nisam mogao vjerovati, rekao je za Večernji ljutiti Novaković, najavljujući tužbu protiv FMUP-a, a od njih je stigao odgovor da je ovaj Mostarac slučajno upao usred akcije te je djelovalo da pripada istoj skupini, što se pokazalo pogreškom.

  Naime, inspektori su očekivali trojicu preprodavača droge, a pojavilo ih se više. Bila je riječ o naoružanoj pratnji, a jedan od njih čak je imao i metak u cijevi. Zanimljivo je da je jedan od kupaca droge pomoćnik dostavljača Beka, koji se za radnog vremena poslužio kombijem ove tvrtke. U drugom vozilu je bio Alihamza Duraković s pratnjom, dok su u gradu uhićena braća Dumpor, Rijad i Đenan, pa su duge cijevi bile i ispred njihovih kafića u Fejićevoj ulici. Mostarci su u svom stilu komentirali da će, osobito nakon nedavnog “pada” Adisa Burića, sada i teška droga poskupjeti u Hercegovini.

  (vecernji.hr)

  facebook komentari

  • peppermintt

   čudi me privedeni, a tajkunski “zlatni ” potomci ( Duraković )

  • peppermintt

   čudi me privedeni, a tajkunski “zlatni ” potomci ( Duraković )