U Mostaru procesija i paljenje svijeće za Vukovar: ”I u mom gradu Vukovar svijetli”

0

Građani Mostara će se 18. studenog 2014. godine procesijom kroz grad i paljenjem svijeća prisjetiti svih poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, a posebno branitelja Vukovara. Na ovaj način Mostarci će obilježiti 23. godine od pada Vukovara.

Svete mise će biti održane u 18 sati u Crkvi Sv. Petra i Pavla i Crkvi Sv. Mateja, te u mostarskoj Katedrali odakle će se vjernici nakon misa uputiti prema Vukovarskoj ulici u Mostaru.

Iz Župnog ureda mostarske Katedrale nam je rečeno kako će procesija od Katedrale ići ulicom kralja Tomislava, te će im se kod ”Spajalice” pridružiti vjernici iz Župe Sv. Petra i Pavla.

U Crkvi sv. Mateja će se slaviti misa zadušnica u 18 sati, te će nakon mise u procesiji sa upaljenim svijećama vjernici poći do centralnog križa u Vukovarskoj ulici gdje će u 19:00 sati biti zajednička molitva za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu.

”U toj zajedničkoj molitvi pridružit će nam se i ostale mostarske župe. U molitvi smo sa svima koji su na bilo koji način pogođeni ratnim strahotama. Molimo za sve one koji su poginuli u obrani domovine i našeg naroda”, stoji na internet stranici Župe Sv. Mateja.

Također, studenti Sveučilišta u Mostaru u suradnji s braniteljskim udrugama grada Vukovara i HVIDR-om grada Mostara organiziraju dobrovoljno prikupljanje priloga za ugrožene obitelji grada Vukovara, te za pomoć studentima slabijeg imovinskog stanja pod sloganom ”I u mom gradu Vukovar svijetli”.

Svijeće, po cijeni od 2 KM, možete kupiti na Rondou, ispred HVIDR-e na Aveniji u vremenu od 9 do 13 sati, te na samu obljetnicu u Vukovarskoj ulici. Svijeću možete postaviti na prozor vašeg stana ili je donijeti u Vukovarsku ulicu 18. studenog u vremenu od 16 do 18 sati.

Udruženje za društvena istraživanja i komunikacije (UDIK) – Sarajevo i Centar za žene-žrtve rata ROSA-Zagreb će u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj na više lokacija odati počast žrtvama zločina u Vukovaru.

Dana,17. studenog 2014. god. od 18 do 18:30 sati, ispred katedrale Presveta Srca Isusova, na Trgu fra Grge Martića u Sarajevu, UDIK će obilježit 23. godišnjicu sjećanja na žrtve zločina počinjenih u Vukovaru.

Dana, 18. studenog 2014. godine UDIK i Centar za žene žrtve rata ROSA – Zagreb obilježit će zločine u Vukovaru na centralnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića, od 15h do 15:30 sati.

Dana, 19. studenog 2014 godine aktivisti i aktivistkinje UDIK-a će posjetiti Vukovar i odati počast žrtvama ovog zločina.

Ove godine, akcije u Sarajevu i Zagreb će se posvetiti svim žrtvama silovanja u Vukovaru, koje su više od dvadeset godina živjele bez podrške države.

bljesak.info

facebook komentari