U tijeku akcija Oskar: Zbog trgovanja heroinom i skunkom uhićeno sedam osoba

0

Na području Sarajeva, Bihaća i Zvornika jutros je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) započela akciju kodnog naziva Oskar, uhićeno je već sedam osoba, a vrše se pretresi na deset lokacija.

Uhićene osobe se sumnjiči da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, jer su kontinuirano, u periodu od lipnja do prosinca 2014. godine, vršili neovlašteni promet opojnih droga heroin i skunk iz BiH u Republiku Srbiju radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Navedene aktivnosti realiziraju se u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Sarajevske županije i MUP-a Unsko-sanske županije.

Policijski službenici SIPA-e, u suradnji sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, MUP-a Srbije i MUP-a Tuzlanske županije , proveli su višemjesečnu složenu kriminalističku istragu.

Nakon utvrđivanja potrebnih činjenica i potvrđivanja osnova sumnje, na prijedlog Državne agencije za istrage i zaštitu, Sud BiH i Tužiteljstvo BiH izdali su naredbe za pretrese i lišavanja slobode koja se danas realiziraju.

Više informacija o akciji bit će priopćeno tkom dana.

facebook komentari