U tijeku su ponovljeni predsjednički izbori u Karlovcu, nakon obrade DIP objavljuje službene rezultate

7

Izbori za predsjednicu/ka Republike Hrvatske ponavljaju se ove nedjelje na samo jednom biračkom mjestu u Hrvatskoj, u karlovačkom naselju Turanj-Sajevac i nakon rezultata tog glasanja Državno izborno povjerenstvo moći će proglasiti konačne i službene rezultate predsjedničkih izbora, rekao je Hini predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Ivan Perković.

Na tom su biračkom mjestu izbori prošle nedjelje bili poništeni zbog dva glasačka listića viška u odnosu na broj zaokruženih rednih brojeva birača na biračkom popisu.

Do jedanaest sati glasalo je dvadeset od ukupno 483 upisana birača, što je 4,14 posto, doznaje se od Borne Sačerića, zamjenika predsjednika biračkog odbora Turanj-Sajevac.

Odaziv skroman, nema nepravilnosti

Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Ivan Perković obišao je danas to biračko mjesto te izjavio da je za sada sve regularno, uz skroman odaziv, ali bez prigovora.

Iako su u kutiji bila pronađena dva prazna listića, to je neregularnost, višak obavezno uzrokuje poništenje izbora, raspuštanje biračkog odbora i biranje novog, te ponavljanje zbora za tjedan dana, rekao je Perković.

Tek kada i rezultat ovog ponovljenog izbora bude obrađen DIP će moći proglasiti konačne i službene rezultate i od tog će trenutka početi teći rokovi za zaštitu izbornog prava, tj. za eventualne žalbe, kaže Perković.

Izbori u Karlovcu ne dovode u pitanje Kolindinu pobjedu

Podsjetimo, činjenica da se na jednom biračkom mjestu u Karlovcu izbori ponavljaju ne može dovesti u pitanje pobjedu Kolinde Grabar Kitarović.

DIP se uslijed polemika oko legitimnosti i legalnosti pobjede HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović početkom tjedna o “dilemi” oglasio službenim priopćenjem.

“S obzirom na upite koje Državno izborno povjerenstvo zaprima u svezi broja dobivenih glasova kandidata koji su sudjelovali u ponovljenim izborima (drugom krugu glasovanja), potrebnih za izbor predsjednika Republike Hrvatske, izvješćujemo da će Državno izborno povjerenstvo, nakon što se provede ponovljeno glasovanje na biračkom mjestu br. 46 u Gradu Karlovcu i time prikupljenih i obrađenih rezultata glasovanja sa svih 6.352 biračkih mjesta, odmah donijeti i objaviti Odluku o potpunim i službenim rezultatima izbora”, stoji u zaključku donesenom na danas održanoj sjednici DIP-a.

Iz DIP-a su također podsjetili da su odmah 11. siječnja objavili privremene i nepotpune rezultate glasanja s obrađenih biračkih mjesta “na isti način na koji su bili objavljivani rezultati glasanja na svim do sada provedenim izborima za predsjednika Republike Hrvatske”. (Hina)

facebook komentari

 • Agromentum

  Karlovac nije nikakav problem, nisu oni kao oni iz Zagorja, Međimurja i Podravine (čast pojedincima!!)

  • tvigi

   ovo bi moglo naudit rezultatima izbora!?

   • Agromentum

    Više naudi komarac ljeti kad ubode. :))

 • Otporaš

  Tko se može boriti protiv ljepote? Pogledajte priloženi link i onda kometirajte. Sada mi je potpunama jasno zašto je Poglavnik dr. Ante Pavelić u svojoj, tj. našoj organizaciji Ustašđki Pokret imao šarmantu, inteligentnu i nadasve previše lijepu damu, poznata, prozvana i povijestno znana kao LIEPA PLAVKA!

  Sada možemo shvatiti političku oštroumnost Tomislava Karamarka kada je svojom pronicljivošću predložio kandidatkinju za predsjednika Hrvatske Države LIEPU PLAVKU Kolindu Grabar Kitarović.
  ps. ako se link ne otvori, kopirajte i prenesite na google, kliknite, uživajte, a vi muškarci zatvorite oči, jer će vam iz očnih duplja iscuriti gledajuću Hrvatsku LIEPU PLAVKU!

  http://www.24sata.hr/politika/zanosna-kolinda-izgled-joj-je-prednost-ali-je-vrlo-sposobna-402468?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=402468&utm_campaign=24sata+Facebook+status

  • Agromentum

   hehe, pogledo sam. Al’ mi se sve čini da si se ti u nju zaljubio do ušiju. :))

   • Otporaš

    I ne samo to, dragi moj. Nisam sam! Priznam da griješim, ali opet nisam sam! Suprugi ne smijem ništa reći, znaš kakve su! Imaš iskustvo u tome. A, dragi moj prijatelju Agromentum, znaš li ti gdje je moj problem, a možada i tvoj, a također bih želio znati kojeg od nas muškaraca to nije problem, jer mi svi mislimo da nas sve žene vole, odnosno, nemamo snage reći ženama da nas ne vole, drugim riječima da mi ne smetamo njima, nego one smetaju našim očima…

    kada samo kažeš LIEPA PLAVKA, puna su ti usta.

    • Agromentum

     Ma vjerujem da nisi sam. Ne bi ni bilo zanimljivo da si sam. :)) Svi mi volimo i malo ustranu pogledat’. S tim da je moja žena jednom bila iskrena pa rekla: moreš gledat druge, gledam i ja. :))