U Uništenoj kući bosanski humor i optimizam

  0

  Nezapamćena katastrofa pogodila je Bosnu i Hercegovinu, a jedan od gradova koji je u najvećoj mjeri uništen poplavama je Maglaj. Iz njega upravo i stiže ovaj simpatičan video.

  Kada se voda počela povlačiti ono što je dočekalo stanovnike u njihovim kućama su uništene stvari, neprocjenjiva šteta i ogroman gubitak.

  Grad koji je među onima koji su najviše stradali je i bosanski Maglaj. Voda je odnijela gotovo sve. Jednog stanovnika Maglaja iz minute u minutu upoznaje sve veći broj ljudi. Iako je preživio golgotu Amir Hajrulahović je svojom vedrinom kao i nepobjedivim optimizmom postao hit na YouTubeu.

  ‘Povratak u kuću nakon povlačenja vode bio je jeziv, sve stvari su uništene, voda je nanijela ogromne količine blata, neke kuće su u potpunosti zatrpane. Život ide dalje, oslanjamo se jedni na druge, pomažemo jedni drugima, gubitak je ogroman ali što je najvažnije živi smo, sve drugo ćemo nadoknaditi. Sanacija kuće će biti zaista teška ali drugačije nisam ni navikao’, rekao je Amir za Tuzlanski.ba.

  ‘Jeste da se zezamo ali vidjet ćete u kakvim je čovjek problemima, ovo je taj maglajski duh, ostao mu je još samo antibakterijal sprej…‘ – riječi su kojima započinje ovaj video koji je osvojio srca mnogih.

  Tuzlanski.ba

   

  facebook komentari