Pratite nas

Vijesti

U Vukovaru će 18. studenoga biti dvije kolone sjećanja

Objavljeno

na

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara odlučio je bojkotirati službeni protokol obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga.

Glasnogovornik Stožera Igor Gavrić nakon sjednice potvrdio je novinarima da će 18. studenoga u Vukovaru biti dvije kolone sjećanja te da je Stožer odlučio da će Vukovar toga dana biti negostoljubiv za vladajuće.
Zbog toga što Vlada nema političke volje da prestane kršiti zakon i ukloni dvojezične ploče, donesena je odluka da će grad Vukovar 18. studenoga biti negostoljubiv za vladajuće, kazao je, ne precizirajući što to, osim odvojene kolone sjećanja, konkretno znači.

Gavrić je najavio da će Stožer pokrenuti akciju potpisivanja zahtjeva za raspisivanje referenduma o proglašenju Vukovara mjestom od posebnog pijeteta. Dodao je da referendumska pitanja još nisu definirana te na njima radi pravni tim Stožera.

Gavrić je novinarima izjavio i kako Stožer više nema što pregovarati i razgovarati s Vladom, već će do ispunjenja zahtjeva za koje se zauzima, među kojima je najvažniji onaj o proglašenju Vukovara mjestom od posebnog pijeteta, pokušati doći drugim putem.

Vladi su nedavno predani i zahtjevi kojima se traži izvješće DORH-a o procesuiranju ratnih zločinaca za zločine koje su počinili nad građanima Vukovara 1991. te podizanje optužnice protiv agresorske JNA za prekomjerno granatiranje Vukovara. Stožer traži i pokretanje postupaka radi pronalaženja nestalih osoba na širem području Vukovara, u cijeloj Hrvatskoj te u Srbiji. Zahtijeva i hitno obustavljanje svih istražnih radnji i postupaka protiv članova Stožera, branitelja i civila osumnjičenih za skidanje dvojezičnih ploča te policajaca. U Stožeru inzistiraju i na donošenju odluke o uvođenju moratorija na primjenu Zakona o nacionalnim manjinama do provedbe sljedećeg popisa stanovništva u Vukovaru u kojemu bi sudjelovali i članovi braniteljsko-stradalničke populacije – članovi udruga koje su sastavni dio Stožera te članovi određene komisije Europske unije.

HRT.hr

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati