Ubojstvo Stjepana Crnogorca – tema javne tribine u Širokom Brijegu

3

Javna tribina i predstavljanja knjiga “HRB, FENIX I UDBA, slučaj Stjepana Crnogorca”, autora Igora Omerze i “UDBA i naruči ubojstvo u Ljubljani “, autora Romana Ljeljka, najavljeni su za utorak 04. studenog u Širokom Brijegu.

Tijekom ove tribine koju u dvorani Narodne knjižnice, na trgu Gojka Šuška, s početkom u 18. sati, organizira ogranak Matice Hrvatske, o ovoj iznimno zanimljivoj temi će govoriti: Roman Ljeljak, fra Miljenko-Mića Stojić, Bože Vukušić i s. Bernardina Crnogorac.

Ovo je predstavljanje po mnogo čemu osobito, jer se radi o ubojstvu hrvatskog mladića, kojeg je Udba otela u Salzburgu prije 42 godine, mučila ga, usmrtila, a njegova obitelj nikada nije doznala ništa o njemu.

Igor Omerza u svojoj knjizi tvrdi da je Crnogorac uhićen 3.srpnja 1972.godine.

-Crnogorca su uhitili 3.srpnja 1972.godine u Salzburgu i pod lažnim imenom ga sproveli u Sloveniju, odnosno Jugoslaviju. Sam čin umorstva je izvršen najkasnije prije mjeseca rujna 1972.godine, odnosno prije početka sjednice predsjedništva SFRJ – navodi Omerza.

Mjesto posljednjeg počivališta Stjepana Crnogorca ni danas nije poznato.

-Najveća jest vjerojatnost da je Crnogorac ubijen negdje u Sloveniji. O tome kako se to točno dogodilo neka progovore oni slovenski udbaši odnosno udbaški dužnosnici, koji su još živi i koji to dobro znaju. Konkretno mislim prije svega na Borisa Mužiča, Marjana Orožena i Silvu Gorenca -rekao je Igor Omerza, opisujući i detalje do kojih je došao tijekom istraživanja.

hrsvijet.net

facebook komentari

 • Gabro Vuskic

  Bog! i dragi rodijače. Počivao ti nama u MIRU BOŽIJEM!
  Pozdrav cijenjenom skupu, osobito ridici i častnoj sestri Mili.
  Ovim putem bih zamolio urednoštvo portala Kamenjar da netko iz uredništva nazoči tom skupu i osobno u moje ime uruči rodici Mili, Boži Vukušiću i svim nazočnima moje pozdrave, a cijenjenom Administratoru Kamenjara da u moje ime kupi knjigu o mojem rođaku Stipi Crnogorcu, da ju autor potpiše, moja rodica častna sestra rodica Mila i Bože Vukušić. Novac izostatyi neće i stići će prije Božića. Hvala.
  Pozdrav svima. Gabro Vuškin…….

 • Gabro Vuskic

  Hvala. Sestre Mile majka i moja majka su dvije polu sestre. To toliko da znaš. Gabro. Čut ćemo se.