Pratite nas

Reagiranja

Udruga Blokirani pozvala građane da glasuju za Kolindu Grabar-Kitarović

Objavljeno

na

Kolinda je javno i nedvosmisleno rekla da će kao prvi potez predsjednice zatražiti da se ispita ustavnost Ovršnog zakona! I time je spunila naš jasni zahtjev

Udruga Blokirani je pri kraju ove predsjedničke kampanje jasno priopćila da će podržati predsjedničkog kandidata koji sasvim nedvosmisleno i vrlo jasnim riječima – JAVNO – podrži ciljeve udruge Blokirani, i koji kaže da će: zatražiti moratorij na ovrhe i/ili podržati zahtjev udruge Blokirani kojim od Ustavnog suda tražimo da proglasi neustavnost Ovršnog zakona. Objavili su to na svom Facebook profilu.

”To smo zatražili i od Ive Josipovića i od Kolinde Grabar-Kitarović, kao naš jedini uvjet!

Kolinda Grabar Kitarović je večeras u sučeljavanju TV Nove javno, jasno i nedvosmisleno rekla da će kao prvi potez predsjednice zatražiti da se ispita ustavnost Ovršnog zakona!
I time ispunila naš jasni zahtjev!

Mi znamo da će Ustavni sud morati srušiti Ovršni zakon jer je neustavan i u tome nam je iznimno važna podrška Predsjednika Republike Hrvatske.
Nažalost, predsjednik Ivo Josipović se po tom pitanju nije izjasnio, između nas i Milanovića izabrao je Milanovića.

Udruga Blokirani poziva svoje građane da svoj glas dadu kandidatu koji će kao predsjednik Republike učiniti sve što može da bi se pred Ustavnim sudom preispitale odredbe Ovršnog zakona.

U večerašnjem sučeljavanju na NOVA TV to je jasno i nedvosmisleno obećala gospođa Kolinda Grabar-Kitarović.

Pozdravljamo njezino obećanje i pozivamo sve građane s blokiranim računima da joj svojim glasom daju priliku da nam autoritetom Predsjednice pomogne!

Dala je javno riječ!
Mi smo to od njih tražili!
Mi sada njoj dajemo riječ!”, stoji na Facebook profilu udruge Blokirani.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

HINA cenzurirala Ivu Pilara

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što su u hrvatskome Srijemu održana tri izuzetno dobro posjećena predstavljanja i tribine na temu Pilarove knjige “Južnoslavensko pitanje” i nakon što su organizatori opetovano Hini slali materijale i molili za objavu, što je urednica kulture Duška Gerić Koren i obećala, ne samo da nijedna vijest na Hini nije objavljena, nego je D. G. Koren prekinula i komunikaciju, te se ne javlja više ni na pozive.

Podsjetimo, samo na jednoj tribini u Vinkovcima nazočilo je više od 160 mladih do 19 godina, što u svijetu predstavljanja knjiga i kulturno-povijesnih manifestacija u Hrvatskoj predstavlja itekako hvale vrijednu rijetkost.

Međutim, urednici nacionalne novinske agencije, spomenutoj Duški Gerić Koren ni to nije vrijedno objave, te je svojom u najmanju ruku dvojbenom uređivačkom procjenom, uskratila hrvatsku medijsku i opću javnost za ovu itekako vrijednu i bitnu informaciju.

Okupljanje više od 300 ljudi oko hrvatske povijesne knjige, koja ove godine slavi 100. obljetnicu nastanka, a koje se odvijalo u ionako sustavno zapuštenoj istočnoj Slavoniji i hrvatskome Srijemu, dotična urednica Hine, D. G. Koren uskratila je kao informaciju hrvatskoj javnosti.

Istodobno, svoje mjesto u agencijskim vijestima Hine, u rubrici kultura, a pod vodstvom te iste urednice, dobila je, primjerice nagrada katalonskim arhitektima u Španjolskoj, te izložba nakita jedne osobe u Zagrebu….

Ivo Pilar i njegovo Južnoslavensko pitanje bili su cenzurirani u Karađorđevićevoj Jugoslaviji, te u doba totalitarnog komunizma. U Hini su cenzurirani i danas, u slobodnoj i suverenoj Hrvoatskoj 2017. godine.

Tražimo smjenu urednice kulture u nacionalnoj novinskoj agenciji HINA, Duške Gerić Koren.

Pretisak knjige „Južnoslavensko pitanje“, Ive Pilara, predstavljen  u Vinkovcima i Nuštru.

GI Ivo Pilar

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Odgovor predsjednika Vlade Plenkovića slovenskom premijeru Ceraru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković odgovorio je predsjedniku Vlade Republike Slovenije Miri Ceraru te zahvalio na pismu upućenom 16. listopada ove godine.

U odgovoru predsjednika Vlade Plenkovića navodi se:

“U pismu potvrđenu privrženost  Slovenije dobrosusjedskim odnosima i dijalogu s Hrvatskom, što u potpunosti zrcali i već poznata hrvatska stajališta, vidim kao dobar temelj za nastavak našeg dijaloga započetog prigodom susreta u Ljubljani 12. srpnja ove godine.

Koristim stoga ovu prigodu ponovno Vas pozvati u Zagreb, kako bismo, slijedom već ranije obavljenih priprema, održali naš idući sastanak u terminu koji bi nam zajednički odgovarao.

Slovenska stajališta o arbitražnom postupku i arbitražnoj odluci dobro su mi poznata kao što sam siguran da su Vama poznata hrvatska stajališta o tome.

No, razlika u polaznim stajalištima ne bi nas trebala priječiti da u konstruktivnom ozračju, u duhu partnerstva i međusobnog razumijevanja, pronađemo konkretna rješenja koja bi bila u interesu i na korist naših dviju država i naša dva naroda.

Predlažem stoga da na našem sastanku raspravimo sva otvorena pitanja između naših dviju država, uključujući i pitanje granice”, stoji u odgovoru predsjednika Vlade Republike Hrvatske  slovenskom kolegi.

Cerar u pismu Plenkoviću predložio osnivanje povjerenstva za demarkaciju granice

facebook komentari

Nastavi čitati