Udruga hrvatskih branitelja RH: “SVI SMO MI HOS”

79

O mogućem micanju HOS-ove ploče Jasenovcu javnosti se priopćenjem u utorak obratila Udruga hrvatskih branitelja RH, njihovo priopćenje objavljujemo u cijelosti:

“SVI SMO MI HOS”

I dok se nad Hrvatskom pojačava politička kriza, na gospodarsku se i zaboravlja. Više nije bitno jesmo li dublje u poličkoj ili gospodarskoj krizi, već je bitno što se političkom trgovinom sve u zadnje vrijeme učinilo? Događa se to da ćemo u borbi za fotelje promijeniti novu povijest nastanka hrvatske države.

Naime u svemu tome političkom mešetarenju i prostituiranju, došlo se do toga da se više ne zna u kojem smjeru ide hrvatska politička scena. Da bi zadržali večinu u Saboru, učinilo se za nekoliko dizanju ruku, da se skoro ruši Ustavni poredak Republike Hrvatske. Jesu li bili svjesni toga ili ne u trenutku lova na ruke ili ne? Pa tako se ušlo u koaliciju s HNS-om, manjincima, a svi imaju svoje prohtjeve i traži otkupninu za svoje ruke. Kolika je cijena toga, očito može biti ogromna, ako se ne postupi po Ustavu i slovu Zakona.

Kao braniteljska udruga dužni smo zaštiti i pružiti potporu svojim suborcima s kojima smo ranih devedesetih krenuli u boj protiv srbo-četničkih snaga udruženih s tzv. JNA i velikosrpske ideje o stvaranju neke tvorevine s granicom na relaciji Virovitica – Karlovac – Karlobag, koja danas može samo sanjati o tome upravo zahvaljujući nama. Naša braća HOS-ovci nisu neki drugi ljudi, nisu neka tuđa ili drugačija vojska, nego Hrvatske Obrambene Snage. Naši susjedi, naši prijatelji, rodbina, samo u drugoj odori, ako su i to imali, kao i ostale oružane i obrambene snage koje su 1991. obranile Hrvatsku. Pa odkuda ustaše u Domovinskom ratu? Jednostavna propaganda srbo-četničke horde, jer oni hrvatstvo ne mogu smisliti, jer oni su imali svoj četničke odrede koji su bili s područja Hrvatske i uvozni Šešeljevci i Arkanovci i dr. pa ništa drugo nisu mogli nego sve nas nazvati ustašama. Nisu tako nazivali samo pripadnike HOS-a, MUP-a i ZNG-a, nego sve što nije bilo za stvaranje Velike Srbije.

Godinama tako, vodi se sramotni obračun s pripadnicima HOS-a i njihovom ratom obilježju – pokliču ‘ZA DOM SPREMNI’ iako su udruge HOS-a s tim obilježjem uredno i po zakonu registrirane u tijelima državne uprave. Sad se eto netko sjetio da je to samo ustaški pozdrav, 22 godine nakon završetka Domovinskog rata. Bradati četnici koji su počinili masovne zločine nad hrvatskim narodom danas imaju privilegiju slobodno šetati hrvatskom zemljom, hrvatska kuna im ne smeta, a imaju i svojeg dušebrižnika s časničkim činom HV-a koji je radio i pomagao četnički pokret dok je htio rušiti postojanost hrvatske države. Stidi li se taj dušebrižnik svoja dva brata ili je ponosan na njih?

U mjestu Jasenovcu, gdje je bio i ustaški logor, ali i do 1948. godine i stratište za mnoge Hrvate, u vrijeme Domovinskog rata poginulo je 11 hrvatskih vitezova. Svojim poginulim suborcima kolege su podigle spomen ploču, položili cvijeće i zapalili svijeće. Ali ta ploča vrijeđa Milorada Pupovca, vrijeđa članove HNS-a, SDP-a i sve znane i neznane strančice koje hrvatsku državu nikad nisu htjele.

Pupovac i HNS ucjenjuju HDZ-u za održavanje saborske većine, pa nastupa politički kurvaluk. Ta spomen ploča ne može biti u Jasenovcu, oni zahtijevaju da se mora maknuti. Makne li se sada, za uvijek će nestati pripadnici HOS-a koji su branili i obranili svoju zemlju Hrvatsku.

Ako HDZ popusti ucjenama i maknete ploču palim vitezovima HOS-a, sutra će to morati učiniti s pločama podignutim pripadnicima ZNG-a i MUP-a jer su ih neki suci na hrvatskim sudovima već proglasili paravojnim snagama. Žalosno je i ponižavajuće za jednu državu da se ovako odnosi prema svojim vojnicima dok istovremeno ne poštuje Rezoluciju vijeća EU br. 1481 i veliča komunističke egzekutore.

Gospodo i drugovi na vlasti. Dobro razmislite imate li političkih temelja za ukidanjem ili brisanjem dijela oznaka HOS-a? Ne samo da ste istima oduzeli dostojanstvo, oduzimate im legitimno pravo da su hrvatski branitelji. Kršite saborsku Deklaraciju o Domovinskom ratu i ustavna načela da je Hrvatska nastala obranom i pobjedom u Domovinskom ratu.

Svaka promjena, brisanje ili skidanje ploče poginulim pripadnicima HOS-a nije samo udar na HOS nego na svekoliku braniteljsku i domoljubnu populaciju, na sve pripadnike Oružanih snaga RH-a nastalih u vrijeme Domovinskog rata. Zadržati vlast i biti talac onih koji Hrvatsku vole samo kroz njen novac, a to ide iz naših džepova, odlučiti sami. Niste baš u zavidnom položaju. Hoće li se pokrenuti domino efekt?

Napadom i vrijeđanjem i sudskim progonima onih koji su bili ZA DOM SPREMNI, udar je na sve hrvatske branitelje, jer i mi smo bili SPREMNI ŽIVOT dati ZA DOMovinu. Zato braćo HOS-ovci, ovog trenutka SVI MI SMO PRIPADNICI HOS-a, onog koji je branio Domovinu u ranim devedestim.

U boj, u boj ….Nikola Šubić Zrinski….”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik UHB RH Dražen Šemovčan Šeki.

facebook komentari

 • Istina

  Ne smije se dozvoliti uklanjanje HOS-ove ploče u Jasenovcu. Svi mi branitelji moramo biti ujedinjeni oko toga. Svakog onoga komu smeta obilježje HOS-a koje sam i sam nosio u ratu, ja ga doživljavam kao neprijatelja hrvatskog naroda i hrvatske države i prema njemu ću se tako i odnositi.

  ZA DOM SPREMNI!

  • Dusko Besenic

   HOS-ovci su se borili za sve nas i osnovni moral i domoljublje nam nalaže stati uz HOS, bez ikakvih ,,politika”!!!

   • Istina

    Upravo tako.

   • Senad Semiz

    evo ga jos jedan pametnjakovic koji misli da mu je neprijatelj njegovog neprijatelja – prijatelj

   • Zec

    Kako? Pa politika je i rasturila HOS?
    Samo se potkusurivaju sa pravim i istinskim domoljubima.

  • miro

   Velika većina Hrvata su ZA DOM SPREMNI,osim pete kolone zmija i štakora koji su izašli iz rupa nakon Tuđmanove smrti,koje podupiru SDP-SKJ,IDS,pupovčevi četnici,HNS,te pojedinci iz predsjedništva HDZ a.

  • Senad Semiz

   I ia mislim da ie ne treba uklianiati… treba ie razbiti i na licu miesta usitniti u piesak

   • Dusko Besenic

    E, jesi ,,junak”, nema šta! Pa, hajde dođi i pokaži kako se to radi?! Mamicu ti balijsku…četnici bi vas pojeli da nije bilo HOS-ovaca i ostalih hrvatskih bojovnika! Tako liječiš komplekse, ljudski jadu??

    • Senad Semiz

     dae da sam ja cekao spas od takvih osdavno bi se zazelenila trava iznad moje humke (ako bi me uopste zakopali)… neg na osnovu cega ti zakjuci da sam ja balija… Ja koliko znam balije su muslimani

     • Dusko Besenic

      Možda griješim, ali skrivaš se pod takvim imenom, a možda si i četnik sa još manje hrabrosti, a ako si, ne daj Bože, Hrvat tek si onda ljudsko smeće! Ne želim dalje potrošiti ni jednu riječ sa ovakvima kao što si ti!

     • Senad Semiz

      nisam Srbin, a ni cetnik… ako iko ovdje ima srpsko ime onda si to ti… Dule

     • Dusko Besenic

      Možeš biti šta hoćeš, ali čovijek nisi, a ni previše pametan. A na moje ime se ,,hvataju samo Srbijanci” i odmah me smatraju ,,svojim”…kao i ti. A sad ideš u blokadu, prije nego što te prtal blokira!

     • Senad Semiz

      znaci bicu dvaput ubijen… moram priznati da ste efikasni

     • Tyrex Rex

      A što si drugo nego musliman i kozojeb Senade.

     • Zec

      Cekaj!
      Musliman ne mora nužno da znaci da je ” kozojeb”!

     • Tyrex Rex

      Da ,imaš pravo , Ne mora biti nužno kozojeb.!
      Neki možda više vole ovce.

     • Zec

      Sram te bilo!

   • Istina

    Dođi ti pa je razbij. S tobom i tebi sličnima mogu raspravljati samo preko nišana i to ako nas opet napadnete. Odjebite od povjesnih hrvatskih pokrajina Hercegovine i Bosne. https://uploads.disquscdn.com/images/3ba076bb08c1f199c8600fc4b152546d5b30b8db0a9fa12c561dced42e2e4731.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/5d42d73f19c4b9462737749765ba65527fd2885fdd556a336091e685419e810a.jpg

    • Senad Semiz

     Ti ces nekome ko je rodjen u Banjaluci i cija je familija zivjela stoljecima u tom gradu reci da odjebe od BiH? Lool

     • Alan B’Stard

      tko te je Seno otjerao iz Bajne Luke

     • Senad Semiz

      nacionalisti i fasisti

     • Istina

      Sjaši debilu.

    • Begovi-i-Age-Glamocchhaaaaa

     Hahahaha, nešto ti je dombra karta i sve si ti to ofarbao u crveno a Bosanska država Bosanske nacije nikada u istoriju nije bila Hrvatska i neće biti, čak su tu i neke strelce i pravci kretanja nekih grupacija ili gdje bi ko kad trebo napasti pa tako da ovi iz Dalmacije napadaju nadjačali a ovi iz srednje Bosne Srbiju

     • Begovi-i-Age-Glamocchhaaaa

      Napadaju madjarsku

     • Istina

      Grad u kojem ja živim u današnjoj BiH je 62 godine stariji od Bosne. Sve do 1326. pripadao je Hrvatskoj. Svaka rasprava je bespredmetna. Sjaši na kvadrat.

     • Istina

      Begovi i age su bili agresori, a ti si njihov produkt.

    • Begovi-i-Age-Glamocchhaaaaa

     Tomislovavova Hrvatska ne postoji, postoji Bosanska država velikog Bosanskog kralja tvrtka prvog a koji je sam bijo marijoneta velikog Bosanskog nadvojvode Hrvoja hrvatinica vukcica koji je porazio hrvatsku vojsku i oslobodio Bosnu za Bosansku naciju, i u to ime Zivla Bosna

     • Istina

      Grad u kojem ja živim u današnjoj BiH je 62 godine stariji od Bosne. Sve do 1326. pripadao je Hrvatskoj.Svaka rasprava je bespredmetna. Sjaši.

 • Vjetruša Kliktavka

  Ostavite ploču gdje je i kakva je.

  Poslušajte me.

 • Argus Panoptes

  Ploča će biti indikator koliko poslušnika je još spremno slijediti HDZ u trgovačkoj igri na štetu ljudi koji su dragovoljno stupili u borbu i poginuli s obiježjima koja su ostala ponos naših ratnika.

 • Istina

  Potpredsjednik HNS-a tvrdi: “U roku od mjesec dana ploča u Jasenovcu će biti maknuta”

  https://narod.hr/hrvatska/potpredsjednik-hns-a-tvrdi-roku-mjesec-dana-ploca-jasenovcu-ce-biti-maknuta

  Ne smije se to dozvoliti. Svi branitelji trebamo ustati i to spriječiti na demokratski način. Mi trebamo odlučivati o našoj sudbini a ne crvena zvijezda petokraka, kokarda i njihov saveznik HDZ na čelu s Plenkovićem.

  Onaj tko je protiv oznake HOS-a, on je i protiv hrvatskog naroda i hrvatske države.

  ZA DOM SPREMNI!

  NEDAJMO NAŠE SVETINJE!!!

  • Dusko Besenic

   A tko to tvrdi? Jedan mali i beznačajni ,,miš” koji nikada ni ne bi omirisao Sabora da se nije kao parazit prikvačio uz nekoga! Sada ga ponesao trenutak, pa laje misleći kako je od miša postao barem pas (zahvaljujući častohlepnom Plenkoviću!) !

   • Istina

    Slažem se, ali ne bi me iznenadiko da se iza brda nešto volja. Ništa me više od Plenkovića ne može iznenaditi.

    • Dusko Besenic

     U pravu si, a odmah sam rekao da je vrlo opasan, jer je neupitno i inteligentan i obrazovan, a i istreniran od onih za koje obavlja posao! Puno je opasniji od njihovog predhodnog pokušaja….Milanovića!

     • Istina

      Čim je Plenković došao na čelo HDZ-a, iz vana je rečeno Milanoviću da se makne.

     • Dusko Besenic

      Hvala na linku, pročitao sam. A ovo što kažeš u svezi Plenković – Milanović to je točno. Možda podcjenjujem svoje sposobnosti pa se ,,čudim” kako i drugi ne shvaćaju vrlo bitne pokazatelje, koji su naizgled sitnice, ali daju kristalno jasnu sliku…jasni i nedvosmisleni kao matematika. Ja sam shvatio da Milanović i Plenković rade za istu stranu onog trenutka kada se je Milanović izvinuo Plenkoviću što je rekao da mu je majka ,,vojna lekarka”, što uopće nije normalno ni u skladu sa mentalnim sklopom, arogancijom i bezobrazlukom Milanovića, jer to što mu je rekao uopće nije bilo nešta značajno, a on se izvinjava za to?! To je moglo značiti samo jedno: da ga je na to natjerao netko ili nešto mnogo moćnije od njega, nešto što upravlja sa svom tom komunjarskom bagrom i nije bilo u planu da Milanović ni najmanjom sitnicom ugrozi njihov plan o podmetanju Plenkovića u vrh HDZ-a i Vlade, a onaj neotesanac nije mogao odoljeti svojoj prirodi da barem malo ne ,,bocne”, pa i sa tako bezazlenom primjedbom, što njegove gazde nisu mogli otrpjeti i bez milosti su ga natjerali da se izvine i poslije toga ga doslovno smaknuli iz političkog života! U politici uvijek treba obraćati pažnju na tzv sitnice, a posebice na ono neizrečeno i onda te detaljčiće poslagati u mozaik koji prikazuje pravu, ili najbližu, istinu. Bilo bi dobro da su to samo moje fantazije.

     • Istina

      Puno toga js sumnjivo vezano za Milanovića. Pretpostavljam, da je na primjer ostao Karamarko, mislim da bi se Milanović još borio za poziciju iako je doživio dosta fijaska. Milanović se tako naglo povukao da nije za vjerovati. Dok nije izabran plenković on se grčevito borio za poziciju.

     • Dusko Besenic

      Je, pa i to već govori puno. Sjećaš se kako je ogromna većina bila začuđena tim njegovim ,,povlačenjem”, kojemu je pozadina, odprilike, kao što sam napisao.

     • Istina

      Naravno da se sijećam.

     • Istina
 • Vladimir Dananić

  Tako je. Morate stati uz svoje suborce. Ne postoji zakonsko uporište za ukljanjanje te ploče. A ako bi htjeli promijeniti zakon, onda je jasno barem to da prije jeseni to ne mogu učiniti. A ako ipak i to pokušaju na brzinu, onda im treba biti jasno da će naići na odpor javnosti, barem one hrvatske javnosti.

  Što je s vrijeđanjem žrtava u Jasenovcu? Onaj tko postavlja to pitanje mora odgovoriti i na pitanje što je s vrijeđanjem HOS-ovaca, integralnoga dijela Hrvatske vojske, koji su tamo poginuli. Zar se njih smije vrijeđati?

  Još bih samo nadodao primjer baltičkih država, poglavito Estonije, koja je imala problema sa spomenikom iz Lihule. To je zapravo spomenik njemačkim vojnicima–nacistima–koje su Estonci, s pravom, doživjeli kao osloboditelje od boljševičke okupacije. Spomenik se JE micao, s jednog mjesta na drugo, i to pod pritiskom od strane EU i SAD, premda na tom spomeniku nema iztaknutih nacističkih simbola. Imajte na umu i to, da biste mogli biti pod pritiskom izvana, i to od naši „prijatelja“. Kao i Estonci.

  • Senad Semiz

   Mozda u RH i nema zakonskog uporista za uklanjanje te sramne ploce. Nisam citao vas Ustav, niti KZ, ali da budem iskren, vise bi me iznenadilo da ga ima jedna banana drzava poput Hrvatistana, nego da nema. Bilo kako bilo, mescini da je bila neka aferica kada je neki vas nogometni reprezentativac rodom iz Australije na kraju kvalifikacione utakmice sa ZDS “proslavljao” pobiedu na terenu, pa se onda dogodilo da je taj “domoljub” nepravedno (dakako nego nepravedno) suspendovan i nije mogao ucestvovati na SP. Umalo se nije dogodilo da kompletna hrvatska repka ostane kod kuce, ali su se provukli kroz igleno uho. I neka su. Meni je bilo drago, jer nema smisla da svi budu kaznjeni zbog jednog idiota. Pa me sada interesuje kako bi reagovala gospoja EU cije ste drugorazredni clan ako bi se provukla neka prijava na evropskom nivou. Ili recimo Sudu za ljudska prava. Ne kazem ja da vas iko moze natjerati da vi uklonite tu sramotu, ali vas inat moze skupo kostati. Zar nista niste naucili iz iskustva vase pravoslavne brace? Ovaj put bi se lako moglo dogoditi da budete kolektivno kaznjeni. Ali vi na to ne mislite. Zato vam i jeste takvo stanje u drzavi. Iz Hrvatske ce i pacovi jos malo pocet bjezati.

   • Alan B’Stard

    znaci pravoslavac nisi, nisi katolik, to je razvidno iz tvog komentara… nemaš što drugo bit nego ‘nešto treće’.
    Nisi niti Musliman jer oni su bili Ustaše a ti o njima ružno govoriš!… Ko si šta si a? 🙂 Znaš li ti, evo ne moraš nama reć

    • Istina

     Dok govori o bosanskom teritoriju lako je zaključiti tko je on. On je onaj tko nema svoj nacionalni identitet i ljubomoran je na one koji ga imaju.

   • bubnjar

    Prvo, grb na toj ploči je uredno registriran. Sve po zakonu, prema tome, što je tu sramotno?
    Drugo, po tvojim stavovima, svi na svijetu koji vole svoj dom, obitelj, državu i borili bi se za nju ako treba, su fašisti.
    A to mi je drago, jer ćete kod prvog većeg slijedećeg konflikta nestati, zajedno s vašom Bosnom, kao da vas nikad nije bilo.

 • Zec

  U RH kao i u BiH se manipulira HOS-om i to dnevnopolitički.
  Evo konkretno u BiH, jeli pokojni Blaz Kraljević izdajnik ili domoljub?

  • kvaternik

   zekane, umukni! imaš proljev mozga!

   • Zec

    Zašto jedes vnago kad je kifla 20 kf?
    Konkretno odgovori ili zavezi?!

   • EMINƎM

    zelena dijareja zahvatila inače mu je drugi naziv

  • Senad Semiz

   Pa barem je to jasno… bio je domoljub (bosanski) i to su ustase koje su imali pretenziju na bosansku teritoriju, a vidim i dalje imaju bas kao i cetalji, protumacili kao izdaju i zato ga ubili. Mucki, dakako. KAko dolikuje Bobanovim “jurisnicima iz zasjede”
   EDIT: dakle bio je i domoljub i izdajnik… bosanski dooljub, a ustaski izdajnik

   • Istina

    Blaža nisu ubile ustaše, nego Udba. Ili su za tebe i Udbaši ustaše?

    • Zec

     UDBA zvana, Boban, Tudjman i Kaznjenicka Bojna.
     Slažem se Istino.

     • Istina

      Što se tiče Tuđmana i Bobana, to treba dokazati.

     • EMINƎM

      tučinu opoćenito nešto dokazati, e to bih volio vidjeti

     • Zec

      Jasno sve kao dan.
      Slažem se treba dokazati nesto a to je da je pokojni Blaz samoubio se.

     • EMINƎM

      rahmetlly blaž

     • Zec

      Cekaj.
      Pa on je bio i udbas po nekima. Sad i rahmetli Blaz?
      Stidite se.

     • EMINƎM

      po tebi nije rahmetlly , ? živ 😉

     • Zec

      Bjezi budalo.

     • EMINƎM

      sikter poture u tursku jazbinu od kud si izgmizao ili ću ti namazat tipkovnicu svinjskom mašću

     • Agromentum

      Nemojte pretjerivat’ s “čašćenjem”

     • EMINƎM

      blagdan mu je , navikao se on rakijati prejedati slatkim i masnim

     • Zec

      Jesi opasan pravo.
      Mrs!

     • Istina

      Pokojni Blaž se borio za hrvatske interese. Isti oni koji stoje iza ubojstava Ludviga Pavlovića, Mire Barešića i Ante Paradžika, stoje i iza ubojstva Blaža Kraljevića.

     • Istina

      Licemjerno.

     • EMINƎM

      tipično za zelenog turskog zeca

     • Zec

      Istinito, zalosno..ali tako je.

     • Istina

      Ponašaš se kao vesna Pusić koja je izjavila da su naši vojnici i civili koji su ubijeni nakon II. svijetskog rata krivi iako im to nije dokazano.

     • Zec

      Ne! Bio sam pripadnik HOS-A i vrlo dobro znam sto se desavalo.
      Pokusavam na neki sarkastičan nacin pokazati mrlju na tadašnjoj hrvatskoj politici kao i na HVO.

     • Istina

      Da, ali treba istražiti sve ono što je vezano za to vrijeme i za likvidacije hrvatskih domoljuba i rodoljuba. Da su RH i BiH pravne države, a nisu, davno bi se već znalo tko su naredbodavci i izvršitelji likvidacija osoba koje sam naveo i isti bi davno bili iza brave. Pošto Udbaši i danas imaju glavnu riječ kako u RH, tako i u BiH, ništa od istine o tome kako i zašto su likvidirane navedene osobe, osim što su bili istinski hrvatski domoljubi i rodoljubi.

     • Zec

      Pa kako da se istrazi kad je sve istraženo?
      Kaznjenicka Bojna je bila zadužena za likvidaciju a pokojni Blaz se vraćao sa sastanka sa kim???
      Odkud tijela u RH?
      Previše jednostavno a mora biti komplicirano.
      HDZ je UDBA kako u RH tako i u BiH, bas kao i SDA, SDS…
      Covjek im je jasno i herojski rekao da ga ne moraju cekati po zasjedama i busijama nego da im je Blaz na pladnju.
      A kad pogledam kroz vrijeme….pa prisili su mu da je bio ” Alijin ustasa” pa do toga da je bio ” UDBAS”?!
      Sramno!

     • Istina

      To da je naredbu za ubojstvo Blaža izvršila kažnjenička bojna na čelu koje je bio Mladen Naletilić Tuta, koji je radio za Udbu pod kodnim imenom Pacov, to je poznato.

      Postoje dvije varijante što se učinilo s tijelima nakon masakra. Jedna varijanta je da su ih u tamiću vozili u Split da ih bace u more, kad su išli pored pazara, ljudi su vidjeli kako iz auta kaplje krv i to su prijavili policiji. Kad je policija zaustavila tamić i pogledal što je u njemu, imali su što vidjeti. Vidjeli su iskomadan tijela Blaže i osam pripadnika HOS-a koji su ubijeni u Kruševu kod Mostara. Tijela su završila na firulama.

      Ima dosta toga oko ubojstva Blaža u knjizi Mladena B https://uploads.disquscdn.com/images/fd5c120a06c873290454f451ca54773c13daa93d1e833d813e40dec09b8d10d5.jpg ošnjaka pod nazivom. “Blaže Kraljević – pukovnik i pokojnik”.

      Što se ono noćas čuje
      sa Kruševa kraj Mostara
      pjevaš li to mrtvi sine
      ili kamen progovara…

      Evo jedna stranica iz knjige.

     • Zec

      To je i smisao svega, da razbacaju vise ” varijanti” i da sve ostane na tom.
      ” Mi nikada necemo pucati na Hrvata ma kakav on bio”
      Pocivaj u miru božjem zapovjednice a likvidiranim muslimanima rahmet dusi.

 • bubnjar

  Mislim da je vrijeme da osmislimo i nove pozdrave.
  Za Hrvatsku spremni.
  Za Plenkovića spremni.
  Da li bi zabranili i te pozdrave?

  Za Vesnu i Zorana Pusića spremni.
  Za Dokumentu, Teršelićku i Markovinu spremni.
  Da li bi zabranili i te pozdrave?

  • Argus Panoptes

   Možda bi im više odgovarao pozdrav:Za Minhen spremni.Pa da nemaju s nama više nevolja.

   • bubnjar

    Ha, ha, mislim da će na koncu ukinuti riječ “spremni”. Možda izmisle neku novu ili novu-staru umjesto nje. Recimo, “pripravan”. To je upravo ono što nam rade zadnjih 200 godina. Nije šala.

 • Urbani Desnicar

  SVAKA CAST, BRACO BRANITELJI! SAMO SLOZNO. ZDS

 • Senad Semiz

  sva sreca pa je ukinuta diktatura i uvedena sloboda govora … i TISKA

  • Istina

   A tko je to ukinuo diktaturu i uveo slobodu govora?