Pratite nas

Reagiranja

Udruga Žene u Domovinskom ratu: Potpora Zorici Gregurić

Objavljeno

na

UDRUGA ŽENE U DOMOVINSKOM RATU BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE – PISMO POTPORE

Vrlo poštovana, gospođo Gregurić,

obraćamo Vam u ime dvadeset tisuća braniteljica RH aktivnih sudionica Domovinskog rata, žena invalida, oboljelih od teškog oblika PTSP-a, silovanih i ponižavanih žena od strane srbočetničkih razularenih pripadnika jugovojske, žena koje su u ratu izgubile jednog ili nekoliko članova obitelji, žena u crnini koje od stresa i tuge proživljavaju teški rat poslije rata. Nije li alarmantno da danas nema braniteljice koja ne boluje od karcinoma, koja je proživjela srčani ili moždani udar, PTSP i druge kronične bolesti koje su nastale kao posljedica proživljenih ratnih strahota. U velikom broju umiru i majke poginulih branitelja, nezadovoljne i razočarane odnosom prema braniteljima kao i postupcima pojedinih skupina u društvu, nesvjesnih da je komunistička i staljinistička ideologija koja je progonila, zlostavljala i ubijala generacije Hrvata otišla zauvijek sa zločincem Titom.

Svaki dan sve nas je manje, svaki dan na hrvatska groblja ispraćamo preko 10 hrvatskih branitelja sa prosjekom životne dobi od samo 50 godina, razlog smrtnosti :PTSP,  kancerogena oboljenja i suicidi.

Teško je promatrati u svojoj domovini koja je nastala upravo u Domovinskom ratu tisuće i tisuće bijelih križeva, mladih života koji se nisu borili za pljačku domovine, za komunističke filmove o Domovinskom ratu koje snimaju neki besramnici koji su bili daleko kada je domovina krvarila ili što je još veća tragedija to su djeca dobro poznatih partizana druge nacionalnosti odgajana da mrze sve što je hrvatsko od čovjeka do zemlje po kojoj hodaju. Ide se toliko daleko da su antihrvatski neprijateljski filmovi plaćeni novcem hrvatske sirotinje pune montiranih laži i neistina, u kojima se veličaju zločinci, monstrumi, silovatelji i  četnički koljači žena i djece, filmovi se snimaju bez kontrole novca hrvatskih obveznika i prikazuju u svijetu bez da su o tome obaviješteni branitelji, glavni akteri tragedija i živi sudionici svih VRA.

Držimo da je nova Vlada RH dužna prema svima nama koji smo joj ukazali puno povjerenje sa velikom nadom da će se već jednom iskorijeniti antihrvatske pojavnosti među nama, financiranje nepostojećih udruga koje u nazivu pri registraciji samo zamijene riječi /zapravo samo peru novac koji je resorno ministarstvo dijelilo po nalogu političkih moćnika podobnima za „zračne“ projekte/ zaustaviti i zatvoriti te neprijatelje Hrvatske. Ovih dana čujemo od jednog novinara koji piše za srpske Novosti da je izuzetno zadovoljan najavom da će u ministarsku fotelju sjesti gospođa Nina Obuljen koja im je puno pomogla u savjetodavnom i financijskom djelu izdavanja spomenutog tjednika.

Gospođo, Gregurić zgroženi smo napisanim činjenicama , imenima i ogromnim brojkama na brojnim računima koje ste javno iznijeli i potkrijepili činjenicama a koji su potrošeni za antihrvatsku kampanju od strane HAVC-a.

Vjerujemo da će nadležne institucije provjeriti nenamjensko trošenje našeg novca, zabraniti snimanje filmova kao što su; „15 minuta-masakr na Dvoru“, „Chriss the Swis“, „Psi rata“……… daljnje omalovažavanje naše žrtve, našeg obrambenog rata, naših invalida braniteljica i branitelja i da će se protiv tih počinitelja podnijeti zaslužene Kaznene prijave. Zašto ti „filmaši“ nisu snimili jedan od tisuća filmova istine hrvatske tragedije o masovnoj grobnici u Kusonjama, gdje su živim mladićima četnici rezali dijelove tijela stavljali sol na rane, vadili oči, motornom pilom rezali noge i ruke, krv je doslovno tekla jer zemlja nije stigla upijati krv. Ni to im nije bilo dovoljno žive su ih zakopali u jamu sa uginulim životinjama. Gdje je bila gospođa Nina Obuljen da snimi barem mali film i tom stravičnom događaju ili da porazgovara sa našom braniteljicom Ljiljanom koja je pod višemjesečnim silovanjem pijanih četnika svakodnevno padala u nesvijest. I ona je žena, samo neka se zamisli nad tom istinom sa živim svjedocima.

Gospođo Gregurić hvala Vam na svemu što činite za obespravljene braniteljice i ovim putem Vam upućujemo bezrezervnu podršku u Vašoj borbi za istinom, a od gospodina Andreja Plenkovića, kao mandatara Vlade i poznatog humanista da će donijeti mudru odluku i učiniti sve da se našoj ratnoj generaciji produži život i maknu provokatori i pljačkaši koji obezvrjeđuju obrambeni ratu kojemu je rođene domovina Hrvatska.

Hvala Vam

KRIMINAL NIJE PRIJEPOR, NE RJEŠAVA SE DEBATAMA NEGO SANKCIJAMA – TRENUTNIM!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Matko Marušić: Neprihvatljivo je da HNK potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu objavilo je plakate koji asociraju na bludne radnje kako bi privukla pretplatnike za novu kazališnu sezonu.

Reagirao je prof.dr.sc. Matko Marušić, Katedre za istraživanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, u pismu HNK i Ministarstvu kulture, koje prenosimo u cijelosti:

Gospođe i gospodo navedeni u adresama,
prosvjedujem protiv prostačkih poruka u javnom prostoru!

Ne mogu prihvatiti da Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu kao kulturna ustanova velike tradicije i nacionalnog značaja potpadne pod utjecaj umjetničkih aktivista i kulturnih revolucionara. Ova je marketinška kampanja krajnje neukusna i uvredljiva za većinu poreznih obveznika od čijeg se novca HNK financira.

Da, Zagreb me zanima, jer sam u njemu, sretno, ugodno i uljuđeno živio 40 godina. Osim toga, on je moj glavni grad i kralježnica hrvatske tradicije i kulture.

Nova marketinška kampanja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu neukusna je, prostačka i neprimjerena za kulturnu ustanovu velike tradicije i ugleda. Mene kao prosječnog građanima ona vrijeđa i tražim da ju povučete te da ubuduće koji ne uznemiravate i vrijeđate većinu hrvatskih građana odgojenih u pristojnim obiteljima.

Matko Marušić, Split

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Poglavar Islamske zajednice u BiH ‘napao’ hrvatsku predsjednicu

Objavljeno

na

Objavio

Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovine Husein Kavazović uputio je hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović pismo u kojemu je ustvrdio kako ona i još neki hrvatski dužnosnici zlonamjerno pokušavaju diskreditirati Bošnjake povezujući ih s terorizmom, objavljeno je u ponedjeljak.

Kako se navodi na mrežnim stranicama Rijaseta IZ u BiH, Kavazović je pismo ovakvog sadržaja na adresu hrvatske predsjednice uputio zbog njenih opetovanih optužbi na račun BiH i Bošnjaka kojima se bosanski muslimani i njihova država etiketiraju kao potencijalna teroristička opasnost za susjede i Europu.

Potankosti iz pisma nisu navedene, no stoji kako reis Kavazović od predsjednice Grabar-Kitarović i drugih tijela i dužnosnika Hrvatske traži da “prestanu sa zlonamjernom kampanjom koja za cilj ima diskrediranje Bošnjaka i sijanje straha od njihovog prisustva u Europi”.

Kavazović je od hrvatske predsjednice zatražio i to da radi očuvanja dobrosusjedskih odnosa objasni dokaze na temelju kojih iznosi svoje tvrdnje o tome da su muslimani u BiH i okruženju opasnost po Hrvatsku i Europu.

Pismo poglavara bosanskohercegovačkh muslimana uslijedilo je nakon tvrdnji iz ureda hrvatske predsjendice da u BiH ima između pet i deset tisuća radikaliziranih osoba koje predstavljaju potencijalnu sigurnosnu prijetnju na tragu islamskog terorizma.

Utemeljnost takvih tvrdnji ranije su opovrgnuli visoki bosanskeohercegovački dužnosnici te ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, no nisu naveli kakvi su zapravo razmjeri terorističke prijetnje u BiH.

Kolinda Grabar-Kitarović: Zabrinuta sam procesima u BiH i retorikom prema Hrvatskoj

facebook komentari

Nastavi čitati